Yapa altyapısına geçirildim fakat benim vdsl 82mbps hız alabilme durumum var

Öncelikle merhabalar altyapım 82Mbps destekliyor beni yapa altyapısına aldılar şuan adsl internet var vdsl için port başvurusu yaptım onaylanınca geçiş yapılacak fakat bu yapa altyapısı benim geçiş işlemimi etkiler mi? Yapa altyapısı otomatik kapatılıyor mu? Ne yapmam gerekir değerli cevaplarınızı bekliyorum.

VAE VDSL üzerinden hizmet verilecek ise ekipler tarafından saha dolabına aktarma yapılabilmektedir. YAPA’ da olmanız herhangi bir soruna yol açmamaktadır.

Teşekkürler cevabınız için.

1 Beğeni

Selam, bölgemde boşta VDSL portu var istediğim an Yapa sistemine geçebilir miyim?

@cagrialaf Eğer TT fiber dolap çalışması yoksa tabiki de geçiş yapabilirsiniz. Ama var ise mecburen VAE’de olmak gerekiyor bildiğim kadarıyla

1 Beğeni

Destek Kaydı açarsanız port durumuna göre onaylanır büyük ihtimalle geçiş işleminiz ama VAE 'de saha dolabından hizmet aırsanız daha yüksek hızlar elde edebilirsiniz.

2 Beğeni

Cevap için teşekkürler, normalde altyapım TT Hipernet ve TurkNet 80Mbps’a kadar VDSL destekliyor ama hızı çekmeye çalıştığımda 16 Mbpsda bile kopma yaşıyorum. VAE ile altyapı kopmalarımın önüne geçebilir ve 8 Mbps olan hızımı hakettiğim değerlere çıkarabilir miyim?

Cevap için teşekkür ederim :blush:

1 Beğeni

Şu anda ADSL üzerinden mi hizmet alıyorsunuz?

Hizmetime 35 Mbps VDSL ile başladım istediğim taktirde 70 Mbps’a kadar ücretini ödeyerek çıkabileceğimi söylediler ancak DSL kopma sorunum çok olduğu için önce 16 sonra 8Mbps ADSL’e dönmek zorunda kaldım.

Şu anki hat değerlerinizi paylaşır mısınız?

Önemli değil. Hat değerlerinizi inceledikten gerekli bilgiler verilecektir.

Dün bir iş makinası internet kablolarıma zarar verdiği için size sağlıklı olan altyapı değerlerim veremem bugün içerisinde TTNet Hasar ekipleri gelip altyapı kablolamasını güncelleyecekler. Eskiden gürültü oranım 15-19db arasında idi. Kablolar zarar gördüğü için şu an 3-4 db görünüyor. Santrale uzaklığı 107 metre. Port var.

Anladım, umarım yaşanılan arıza en kısa sürede düzeltilir. SNR oranı iyi ama bir de zayıflama oranını görmemiz lazım. Tekrardan VAE VDSL 'e geçip 35 Mbps hızdaki değerlerinizi atarsanız ona göre de değerlendirme yapabiliriz hangi paketin sizin için daha uygun olduğunu gösterebiliriz.

Sorunum çözülünce bu başlıktan tekrar değerlerim ile iletişime geçeceğim Baran, Teşekkürler :blush:

2 Beğeni

Hat değerlerinizi attığınız zaman inceleyeceğim. Rica ederim. :hugs:

2 Beğeni

Selam Baran, değerlerim bu şekilde destek hattında güncellenmiş

Merhabalar, hat değerlerinizi inceledim SNR ve Attenuation değerleriniz gayet iyi durumda fakat kapasite kaynaklı sorun var. VAE VDSL geçmenizi öneririm.

1 Beğeni

VAE VDSL En yüksek paketli tarifeye geçebilirsiniz. Keyifli kullanımlar.

1 Beğeni

Bunu nasıl yapacağım?