Xiaomi Mi4A-Gigabit Router Bufferbloat

Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin.

1 Beğeni

Başınız sağolsun.

1 Beğeni

Öncelikle başınız sağolsun. İnternet hızınıza bağlı olarak SQM verimli çalışabiliyor. Misalen kendi testlerimde 100mbps/8mbps up/down pakedinde uzun yıllar kullandım cihazı ve bir kez teklediğini görmedim özellikle ethernet üzerinden bağlanıldığında. 200mbps/10mbps pakete geçtiğimde (SOL) yine üstesinden geldi ancak arasıra drop yaşattığı da oldu. Şu an gigabit hat kullanıyorum ve ne yazık ki 500 üzerinde başarısız olduğunu söylemem gerekiyor. Ha fiyatına göre bence oldukça normal bir durum bu ancak konuda belirttiniz mi bilmiyorum. Bu cihazı hangi altyapıda ve hangi hızda kullanacağınız önemli genelde. Evde 2 cihaz aktif oyun oynarken arkada torrent indirmesi yapıyor mobil cihazdan da oyun oynuyordum. 10 ms kadar bu esnada ping esniyor ancak o esnemeyi hissettirmiyordu.

1 Beğeni

Bu videoda kullanımla ilgili testler yapıyor. SQM içinde bir detay veriyor donanım boşaltma açılırsa çalışmıyormuş. The XIAOMI MI Router 4A Gigabit Edition - YouTube

2 Beğeni

Bu arada ek bir bilgi;

OpenWRT’de 5Ghz için bölgeyi İspanya seçerseniz çıkış gücü 23db’e yükselebiliyor (200mw). Yani stock yazılımda limitlenen 20db’in (100mw) 2 katına çıkıyor.

5ghz çıkış gücü

Radyasyon seviyesi açısından gerekmedikçe çıkış gücünü 23db’e almamakta fayda var. Elzem durumlarda çıkış gücü arttırılabilir. Yaptığım testlerde kapsama alanı 100% artmasa da, ek 2 duvar daha atlamayı başardı 5ghz.

1 Beğeni

Merhaba. İstemci bir telefon ise en fazla 17 db yayın yapacaktır. Siz 30 db yayın da yapsanız telefon o yayını görecek, bağlantı kurmaya çalışacak fakat başarılı olamayacaktır çünkü telefonun sinyali yeterli düzeyde ap ye ulaşmayacaktır. Kapsama alanı istemci ve ap hangisi daha düşük güce sahipse o istemci için okadar olacaktır.
Bu durumu denediniz mi? bir bar çeken yerde bağlanabiliyormu telefon?
Bir diğer konu sinyal gürültü yaratacak etraftaki tüm cihazlar için.

1 Beğeni

Evet testi telefonla gerçekleştirdim ben, evin ücra köşelerinde dolaşarak. Daha evvel sinyalin yetmediği noktalara erişmeye başladı. Zayıf çeken yerlerde ise sinyal gücü ve bant genişliği yükseldi.

Zaten FCC kurallarına göre cihazların çıkış güçleri limitleniyor. Gürültüsü, canlı sağlığına etkisi, cihazın daha fazla ısınması vb açılardan benim de tavsiye etmediğim bir durum çıkış gücünü 200mw’a yükseltmek. Diğer yandan 200mw kullanacak arkadaşlar için uzun süreli kullanımda fan modifiyesi de gerekebilir.

Haliyle bu parametreleri göz önünde bulundurarak denemek ve kullanmak sizin tercihiniz.

Merhaba

Başsağlığı mesajları için çok teşekkürler sağolun varolun :pray:

Konuya gelince bugün hallettim gençler mutlu mesut. Ancak araya sokma ile olmuyor bu iş. Modem köprü de kalmalı tüm dhcp, dns vs giga’dan olmalı. SQM’i aktif ettiğinizde gayet sıkıntısız ve stabil.

1 Beğeni

Bağlantı FTTH ise modemi devreden çıkarıp, PPPoE ile tüm trafik routera alınsa nasıl olur.

Öyle yapanlar da çok var. Ben 5dk’da kurdum tüm cihazlar A+ gördü hayırlı olsun dedim kaçtım.

Hadi hayırlı olsun, güle güle kullanın. Son aldığım cihazın tarihini ve fiyatını yanlış hatırlıyormuşum :slight_smile:

10 Temmuz tarihinde 409TL’ye almışım;

Screenshot_1

Fiyatlar nereden nereye gelmiş…

2 Beğeni

Yok zaten benim değil öğrenci evine hediye :gift: Fiyatlar çok feci geçen yılı bile arıyoruz. Hiç iyi değil hiç

hocam bende aldığımı iade oluşturdum ama büyük olasılıkla iade almayacak vatanbilgisayar satıyorum uygun fiyata aklınızda olsun :slight_smile:

14 gün içerisinde sebep belirtmeksizin iade edebiliyor olmanız gerekiyor, elektronik cihaz neticede? Kutusu, ekipmanları tam ise yasal olarak iade etmek hakkınız.

1 Beğeni

Vatan kafasına göre şeylerle iade almıyor. Yok açtın mı yok aktif ettin mi. Kuzen router aldı dedim bu kötü ver şunu al. Verenedi almadılar. Ben de tüketici hakem heyeti üzerinden aldırdım. Artık kolay zaten e-devlet üzerinden. Uzun sürüyor biraz ama iade alıyorlar mecbur.

O hak kaldırıldı yakın zamanda. Düzeltme: 1 Ekim’den itibaren devreye giriyormuş.

1 Ekim 2022 tarihindeki düzenlemede cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar “keyfi kullanım” gerekçesi ile iade kapsam alanından çıkarıldı diye biliyorum. Ama onda da satıcı’nın yetersiz bilgilendirmesi vb koşullarda yine iade hakkınız saklı duruyor.

Son dönemde aldığım birçok elektronik üründe satıcılar kutu içerisinde a4 kağıt ile mesaj gönderiyor. Lütfen keyfi olarak iade etmeyin, kargo parası bize yansıtılıyor diye :slight_smile:

1 Beğeni

Valla hocam şöyle bir ibare vardı… ‘’Satın alınan elektronik ürünlerde; sim kart takılması, wifi ile network bağlantı kurulması, kurulum yapılması, sarf malzemesinin kullanılmış olması, koruyucu bantların çıkarılmış olması, aktivasyon yapılması ve kullanıcı yaratılması halinde iade kabul edilmemektedir. Aynı zamanda ticari veya mesleki amaçlarla hareket eden tüzel kişi ve / veya kişiler cayma hakkından ve cayma hakkından doğan hiçbir haktan faydalanamaz.’’ şeklinde yazı vardı sözleşmede de bu yer alıyor. Mail ile nasıl iade ederim şeklinde soru sordum gelen yanıt ürünü ups ile gönderin ya da en yakın mağazaya götürün kontroller sonrası tarafınıza bilgi verilecektir dediler. Whatsapp destekten sordum oradan da direkt kutu açtınız mı dediler bende doğal olarak hayır dedim. Yani her halükarda zaten almamak için direnecekler ama pek alacaklar gibime gelmiyor.

Peki siz kutuyu açmış mıydınız? Bir de ben openwrt kurdum ama sonra global sürüme döndürüp fabrika ayarlarına dön diyerek sıfırladım.

Yok kaldırılmadı satış sözleşmesinde hala yazıyor. Mesafelide 14 gün devam etmekte.