Xiaomi Mi4A-Gigabit Router Bufferbloat

Ben de süphelenmiştim acaba bana giga versiyon gelmeyecek mi diye, ama giga geldi sorunsuz :slight_smile:

Ek olarak giga’da reset butonu dışarı taşıyor, parmak ile basabiliyorsunuz. 4C versiyonunda içeri gömülü, bir pin vasıtası ile resetlemek durumundasınız.

1 Beğeni

4 PC var neredeyse sürekli açık aynı anda ödevler, videolar arada film izlemeler vs. 4 ayrı odada bu gençler. Tabi derslerden sonra oyun :joy: Şu anda testlerde D veya F alıyor. Geçici olarak araya benim router’ı taktım hepsi yüklüyken A+

Umarım bu M4A Giga sıkıntı olmadan çözer rahat ederler. Yarın ola hayrola.

Bu arada hat 100mbps sizinki kaç bilmiyorum ama SQM’de belli bir ayarınız varmı şu iyi dediğiz ? Yoksa deneyerek mi bulacağız.

Standart internet kullanımına ek olarak DVR, NAS vs gibi setuplar var mı sabit bant genişliği tüketen demek istemiştim aslında. Yoksa 100mbit trafiği rahatlıkla kaldıracaktır.

Benim VDSL yaklaşık 84mbit’e çıkıyor, Basic Settings’de download 80000 tanımladım ve upload’u 7600’de bıraktım. Queue Disipline’de Piece of Cake scripti etkin. OpenWRT kurulumundan sonra onu da indirip etkinleştirmeniz gerekiyor.

2 Beğeni

Yok yok dvr vs yok. Ama bunlar zamane genci oturunca youtube, Netflix vs diziler filmler ve en çok online oyunlar dağıtıyor içeriyi.

Evet evet firmware vs her şeyi hazırladım yarın kurup deneyeceğim inşallah işim çıkmazsa.

Ben Zyxel modemi bridge moda aldım, WAN üzerinden Xiaomi ile PPPoE kuruyorum, tüm ağ trafiğini Xiaomi’ye yükledim ve shaper olarak şu anda sorunsuz ilerlemekte. Umarım sizin tarafta da verimli olur.

1 Beğeni

İnanılır gibi değil valla :slight_smile: Gigabit Version demi bu?

1 Beğeni

Valla kaç kere aradım teyid ettiler. Benim korkum kutudan muz çıkmasın :joy: Yoksa iade kolay :rofl:

Yok bazen indirimli olabiliyor diğer firmalara nazaran. Bilgisayar toplarken Anakartı en ucuz buradan almıştım ben de. Şimdi benim aklıma bir şüphe düştü şöyle. H298A V9’da Qos ayarlarını uyguladığım halde uygulanmış olarak gözüküyor. Örneğin 10’luk uploadı 9’a düşürüyorum hız testinde bu uygulanmış olarak gözüküyor ama bufferbloat düzelmiyor. Bu routeri alacağım bende OpenWRT ve SQM bundan daha farklı değil mi? Bir kaç satıcı modemin kutusu açılırsa iade alamayız dedi de.

1 Beğeni

Evet SQM çok daha iyi çalışıyor bildiğim kadarıyla.

QSO Bufferbloat engellemez. SQM şart

Düştük bir kere feleğin çemberine :slight_smile:

1 Beğeni

Bu yeni TP link modellerinde var ama o kadar da ucuz değil.

Router zorlayıcı koşullara dayanacak şekilde ayarlı .:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

@btekcan hocam bu nedir? güvenilir yer mi? Yetkili satıcı olarak gözükmekte ve fiyatı gerçekten çok uygun.
https://market.miuiturkiye.net/index.php?route=product/product&product_id=979&tracking=akakce&v=1.27.4

QSO çoğu router’da mevcut ancak bize lazım olan SQM :+1:

1 Beğeni

Ben burayı niye görmedim :joy: Evet bir ara buradan bir şeyler almıştık ama unuttum gitti :grinning: Uygunmuş fiyatta

2 Beğeni

Merhaba mikrotikte bunun için ekstra bir konfigürasyon yaptınız mı yoksa sadece interface queues varsayılan hali yeterli oldu mu?.

Bende yeni gördüm mi Türkiye’yi aradım bizim mi.com dışında bir satış kanalımız yok dediler. Ama sitelerinde yetkili satıcı yazıyor. Bende Vatandan aldım ne olur ne olmaz. Şikayetvar’da son dönem baya şikayetleri var.

Bu keeneticlerde de var. Hatta 9970 de bile vardı öncelik ekleme.

Arkadaşlar merhaba,

Konuya yazamadım, gerçi bir şeyde yapamadım dayım vefat etti maalesef :disappointed: Toparlanınca yapacağım şeyin sonucunu paylaşırım.

Şimdilik kusura bakmayın :pray:

Başınız sağ olsun, kalanların ömrü uzun olsun umarım.

1 Beğeni