Xiaomi Mi Router Ax1800 İnternet Kurulumu

Merhaba, ZTE H298A V9’u aradan kaldırmak istiyorum. ONT cihazındaki WAN’ı bu routerin Wan portuna başladığımda ve PPPoE ayarlarını yaptığımda internete bağlanabilir miyim?

Pppoe id, pppoe şifre ve Vlan ID yi doğru bir şekilde girerseniz int gelecektir her cihazda.

Ama bunun arayüzünde vlan id kısmı yok.

Evet bağlanabilirsiniz. Manuel yapılandırmaya geçip MTU’yu 1492’ye çekin. Bazı fiber kullanıcıları 1500de sorun yaşamışlar. Dns’leri de ISP’den almak yerine 1.1.1.1 ve 208.67.222.22 gibi 2 farklı sağlayıcının dns sunucularını kullanabilirsiniz.

Ben de DSL PPPoE kullanıyorum OpenWRT ile, vlan ID olmadan sorunsuz bağlantı sağlıyorum. Özel ISP modunda belki vlan ID gelecektir.

1 Beğeni

Network dosyasında dsl0.35 yazmadan int erişimi nasıl geliyor ? Yapınızı tam bilmiyorum ama vlan id router üzerinde falan olabilir mi ?

İlginç bir durum aslında,

Zyxel modem bridge modda, xiaomi router ile pppoe çeviriyorum. Belki chipset broadcom diye belki tag’i otomatik arayıp buluyor. Vlan ID girsem de, girmesem de başarılı pppoe çeviriyorum :slight_smile:

Yok gelmiyor. Ben openwrtsiz kullanacağım QOS ayarı var fena değil idare eder.

Cihaz yazılımı güncel mi? Kurulum sayfasında bağlantı türünü pppoe yaptıktan sonra, alt kısımda ek ISP ayarları çıkacak. Orada 802.1q tag girebiliyorsunuz (vlan ID).

Merhaba, @SineQ yapabildiğiniz mi ?

2 Beğeni

Hayır henüz denemedim önümüzdeki çarşamba akşamı deneyeceğim.

Selamlar,

Bende bu modemi evde kullanıyorum. Arada herhangi bir cihaz kullanmıyorum. Eğer sizin evde fiber geliyorsa onu sadece utp ye çevirmek için kullanabilirsin. Modemi fabrika ayarlarına çektiğinizde ilk kurulum esnasında VLAN yapılandırması yapmanıza imkan veriyor. Ardından da PPPoE tanımları yapabilirsiniz. Hatta IPv6 i dahi sorunsuz kullanabilirisiniz.

Kolay gelsin

1 Beğeni

utp nedir? Modemi kurmadım zaten sadece wan bağlantısı ile bir şey denemek için internete bağladım.

fabrika ayarlarına sıfırla, ilk kurulum ekranında vlan id girme kısmını göreceksin.

1 Beğeni

Merhaba, çözüme ulaşamadıysanız mesajdan yardımcı olmaya çalışırım.

Henüz kurulumu yapmadım önümüzdeki günlerde yapacağım sorun yaşarsam ileteceğim.

1 Beğeni

Selamlar kurulumu gerçekleştirdim. İlk ülkeyi seçtikten sonraki ekranda ufak mavi yazılarla diğer kurulum metodları kısmına tıkladım oradanda PPPoe seçtim daha sonra ISP kısmında özele tıklayıp vlan İd 35 şeklinde girip kullanıcı adı ve şifre girdim kurulumu tamamladım.

2 Beğeni

Selamlar fabrika ayarlarına sıfırlama ve kurulumu bilgisayardan mı yapmam lazım. Yani ONT’den gelen hattı modemin wan portuna bağladım sonra lan portundan pcye bağladım öyle mi kurulum yapmam gerek.

üstte yazdığına göre kurulumu doğru şekilde yapmışsın zaten.

Teşekkürler.

Merhaba; Bu cihazda bende sorun yaşıyorum. Access point özelliğini tam anlamıyla kullanamıyorum.