Xiaomi Mi Router 3(R3) TurkNet Fiber Kurulumu

Merhabalar,

Türk Telekom’un verdiği modemi kullanmak istemiyorum. Bu yüzden Xiaomi Mi Router 3 modelini bağladım fiber hatta, ayarları yapıyorum ama bir türlü bağlanamadım. Openwrt kullanıyormuş Mi router. TurkNet fiber için network config ayarlarını bilen paylaşabilir mi acaba? Veya daha önce Mi Router kuran varsa yardımcı olursa sevinirim.

vlan değerini kontrol etmekte fayda var.

Vlan değerini girecek yer yok arayüzde. Config kısmına da nasıl yazılacak tam bulamadım. Denediklerim çalışmadı.

Telekom’un verdiği router aldığınız Mi router’dan daha iyi diyebilirim.
Çok bir fark yaşamazsınız.
Keşke başka marka daha iyi bir router alsaydınız.
Deneyin ve iyi bir sonuç elde edemezseniz iade edip Keenetic extra router alın bence.

Çok önceleri aldığım bir router idi mir3. Neden keenetic router peki? Avantajları nelerdir? Onda da bağlantı sağlanamaz ise boşuna para vermeyeyim.

Wifi kalitesi, yazılımı, uzaktan yönetim, istediğin bileşeni ekle çıkar. Daha bir sürü özellik ve hattın kontrolü tamamen sizin elinizde. Zaten 14 gün içinde iade hakkınız var. Alın kullanın anlarsınız demek istediğimi.
Telegram: Contact @KeeneticTR Telegram grubundan daha fazla bilgi ve destek alabilirsiniz.

Farklı router almadan önce konfigurasyonu yapıp bir çalıştığını göreyim, modem veya router almak kolay iş. Şu an cevap beklediğim, Türk Telekom’un verdiği router dışındaki bir router’ı nasıl çalıştırırım. Farklı router da alsam bu sorunu yaşayacağım. Hala çalıştırabilmiș değilim. Router’a X-wrt bile flashlayip denedim. Lütfen konu hakkında deneyimli kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Kurulumda PPoe gibi bir seçenek seçmeniz lazım. Ayrıca uygulama üzerinden bir kurulumda da Ppoe bağlantısı olmuyor diye biliyorum. Routerı sıfırlayıp 192.168.31.1 adresinden kurulum yaparsanız bu seçeneği görebilirsiniz ve vlan id 35 yapmayı unutmayın.

Bu arada yeni router alırken gigabit lan desteğinin olması gerektiğini unutmayın. Fiber bir ağdasını çünkü. Keenetic de giga ve viva sürümlerinde var diye biliyorum.

Bunları denedim ama çalışmıyor ne yazık ki. Türk Telekom’un verdiği router arayüzüne baktığımda VLAN ID 2915 olarak yazılmış. Xiaomi router’ı da 2915’e göre ayarlayınca IP alıyor router ama internet gelmiyor. VLAN ID 35 yapınca IP bile almıyor.

Fiber VAE ile gelen ZTE modemin performansı muhteşem ben de. 5Ghz bandında wifi de hız kaybim yok neredeyse.

Mi Router 3G yi Fiber vae de zte modeme ethernet ile bağladım access point olarak kullanıyorum. Gelen zte modemden hiç memnun değilim gerek hız kaybı gerek çekim kuvveti ve 3-4 cihaz da bile dengesizlikler yapması, nasıl harika diyorsun anlamadım…

Bunlara istinaden harika diyorum. Ben çok memnunum.

Şu hızları nasıl alıyorsunuz ya. Vallahi TurkNet müşteri temsilcisinin her dediğini çürüttüm. Saçma cevaplar vermeye başladılar artık. Yine de bu hızı açıklayamadılar :smiley: Bende 95 Mbps yi geçemiyor birde geçse bile anında 90 lara 85 lere inip geri 95 de sabit kalıyor. Fakat bir türlü kabul ettiremedim sınırlarının olduğunu eve iki kez TT ekipleri geldi dedi bu TurkNet kaynaklı bir sorun. Sınırı onlar koyar dedi.

Bu şekilde defalarca denedim ama bağlanmıyor. Türk Telekom’un verdiği modemde Vlan ID farklı yazıyor zaten, 35 değil. Sanırım bir şeyleri değiştirmişler. Farklı modem kullanmayı engelliyorlar sanırım. Çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Farklı modem kullanılmasını engelleyen Superonline idi sanırım ama belki bu kervana tt de katılmıştır. TT’nin bunu yaptığını sanmam ancak öyle bir durum olması halinde tt’nin vermiş olduğu modem mac adresini mi Router’a çakabilirsiniz. Ya da soft olarak pppoe ayarları üzerinden klonlayarak deneyebilirsiniz. Hiç olmazda firmware’i güncellemeyi deneyebilir ya da X-WRT’ye geçebilirsiniz. Ben de mi Router 4a giga kullanıyorum 1 senedir sıkıntı yaşamadım XWRT ile

Zaten xwrt’ye geçirdim modemi, mac ayarlamasını da yaptım. Yine internet gelmedi maalesef. TT’nin verdiği modem zyxel ZXHN H298A. Bir engelleme vs mi var bilmiyorum.

Nasıl bu hızlar alınıyor

Vdsl kullanmıyorum. TurkNet fiber kullanıyorum. Router’ı TT ekipleri geldi kurdu. Kurarken de farklı router kullanamazsınız fln dedi. Ben de kullanıyor olabilmemiz lazım dedim. Ama farklı bir router’ı bağlayamadım ne yazık ki.

Hocam pppoe protokolündek hata nedir? Altta unknown falan bir hata oluyor diye hatırlıyorum ben öyleyse eğer anlaşmanın tamamlanması biraz uzun sürebilyor diyecektim. Ben fiberde de kullandım şu an vdsl de kullanıyorum sıkıntı olmuyor. Üstüne üstlük brdige mode’u olmayan keenetic modemle kullanıyorum :smiley: