Xbox - Teredo IP Adresi Alınamıyor - NAT Hatası - Port Açma

Merhabalar,

Bu ayın başında özgür internet için TurkNet’e geçtik. Ancak geçişten sonra bir problem yaşamaktayız; portlarla (daha doğrusu Xbox’ın online oyun oynama ve sohbet altyapısı olarak kullandığı Teredo sistemini kullanamamaktayız) ilgili bir sorun yaşamaktayız. Dolayısıyla Xbox üzerinden online oyunlar oynayamıyoruz.

Çözüm arayışında, Microsoft’un destek hatları da dahil olmak üzere, internetin dibini kazıdık ve forumları inceledik.

Xbox’ı modemden ve kendi içerisindeki ayarlardan DHCP’den çıkartıp statik bir IP adresi tanımladık. “192.168.1.50” şeklinde ve daha sonra bu IP adresine “port yönlendirme” kısmından aşağıdaki görseldeki* gibi bir ayar çektik. Sorunu yaşamaya devam ettiğimizde portlarımızın açık olabilmesi için TurkNet’te statik IP hizmeti almamız gerektiğini öğrendik. Bu ücretli hizmeti aldıktan sonra NAT türünü kısa bir süreliğine “açık” olarak başarılı bir şekilde görsek de daha sonra aradan 2-3 saat geçince tekrar sorun yaşanmaya devam etti ve devamında düzelmedi. Bu sırada biz UPnP ve DMZ ve DNS ile ilgili ayarları yaparak bu ayarların açık/kapalı kombinasyonlarla, DNS olarak da otomatik, Google DNS ve Cloudflare DNS olarak çeşitli ayarlar da denedik ama başarılı olmadı.

*:

@Baran hocam, @alperenatici hocalarım, bu konuda sizlerden veya yönlendirmelerinizle teknik destek talep etmekteyiz. Bizim dışarıya çıkan statik IP’mizde bu portlar kapalı kalıyor olabilir mi? Belirtilen portlar erişimimize ISP ekranlarından açılabilir mi?

Modem: ZyXEL VMG3312-B10B

Portlar:

  • Port 88 (UDP)
  • Port 3074 (UDP ve TCP)
  • Port 53 (UDP ve TCP)
  • Port 80 (TCP)
  • Port 500 (UDP)
  • Port 3544 (UDP)
  • Port 4500 (UDP)

Kaynaklar: Network ports used by the Xbox network on the Xbox console | Xbox Support,
NAT hatalarını ve çok oyunculu oyun sorunlarını giderme | Xbox Support

Yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğiz.

Merhabalar, TurkNet Forum’a hoş geldiniz :hugs:

Yaptığınız konfigürasyonda sorun gözükmüyor, sadece birkaç değişiklik gerekiyor olabilir. Xbox’ın IP’sini DMZ olarak ayarladığınızda, ayrıca port yönlendirme yapmanıza gerek kalmıyor. Şu an halihazırda yapmış olduğunuz port yönlendirme ayarlarına istinaden, benim ilk önerim Xbox cihazınızı DMZ’den çıkartmanız olacaktır (olmaz ama, yine de herhangi bir çakışma olmaması açısından). Daha sonrasında Xbox cihazınızı çalıştırarak bu site üzerinden açmış olduğunuz portları tek tek taramanız, sorunun tespitini kolaylaştıracaktır. Eğer portlar açık olarak gözükmüyorsa, başka bir cihazınızın üzerinde (bilgisayarınızdan yapabilirsiniz) en basitinden bir FTP veya oyun sunucusu vs. çalıştırarak bu sunucuya port yönlendirmesi yapmayı ve yönlendirmenin portunu taramayı deneyin. O da olmazsa statik IP tanımınızda sorun olabilir, bu durumda da etiketlediğiniz yetkililerimiz yardımcı olacaklardır.

1 Beğeni

Selamlar @sanalika hocam, öncelikle hoş buldum çok teşekkürler.

Doğrusunuz çakışma bugı falan olabilir endişesiyle sırasıyla denedim aslında. Önce port yönlendirme, dmz ve upnp açtım denedim, daha sonra upnp kapattım denedim, daha sonra tek başına dmz ve tek başına port yönlendirmeyi de denedim.

Xbox üzerinde 3074 kullanan xbox party açıp ve bir online oyunda host edip verdiğiniz site üzerinde test yaptım kapalı sonucunu aldım hep. Arkadaşın xbox’ını getirmesini istedim o cihaz da bir türlü alamadı. Zannediyorum ki benim ip ile ilgili bir durum var.

Merhaba bende biraz katkıda bulunayım

dns portu

http portu

IKE portu

ipsec portu

Yukarıdaki portların protokollerini kullanmıyorsanız yönlendirme yapmayın. Standart portlar olduğundan oyun konsolunuz saldırılara açık olacaktır.

@moderators statik IP ve port erişimimin incelenmesini rica ediyorum. Konumun gözden kaçtığını düşünüyorum. Çözüme bir türlü kavuşamadım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

@A.OZGUR hocam selamlar, bilgilendirme için teşekkürler. Ancak kaynak olarak verdiğim Microsoft’un resmi web sitesinde bu portların açık olması gerektiği bilgisi var.

Microsoft online oyunlar için bu sistemini kullanıyor.

Yapmaya çalıştığınız şeyi şimdi daha iyi anladım. Yukarıda yaptığınız port yönlendirmeler ipv4 için geçerlidir. Sizin istediğiniz ise ipv6 portları kullanmak. İpv6 tarafında port yönlendirmeye ihtiyaç yoktur. Her istemci kendi ipv6 adresine sahiptir ve bütün portlar istemciye gelir. Kontrol etmeniz gereken ipv6yı nat66 olarakmı kullanıyorsunuz. https://ip.bieringer.net/ bu siteye girdiğinizde karşınıza çıkan ipv6 adresi istemcinin aldığı ipv6 adresi ise sistemin hiçbir yönlendirme yapmadan çalışması gereklidir.
Eğer sitede çıkan adres istemcinin değil yönlendiricinin adresi ise nat66 kapatılmalıdır.

Veya ipv6 hizmetini kapatıp eski servis sağlayıcınızdaki gibi ipv4 ile eski kurulumunuzla devam edebilirsiniz.

@A.OZGUR hocam bir yanlış anlaşılma oldu, olayın ipv6 ile alakası yok. Sistem ipv4 üzerinden çalışmakta, benim zaten ipv6 hizmetim yok. Teredo sisteminden bahsetmeye çalıştım. İlgili yazımı düzeltiyorum.

Yukarıda belirttiğim gibi benim sahip olduğum statik ip’ye portlar gelmiyor.

Xbox kullanmadığım için nasıl çalıştığını bilmiyorum ama sanırım konsollara bir havuz üzerinden IPv6 adresi dağıtıyorlar multiplayer sistemin backendi olarak (aslında şart da değil, mesela Valve yanlışım yoksa bunu IPv4 üzerinden hallediyordu CSGO’da hole punching ile). Normalde Teredo’nun CGNAT arkasında çalışması lazım gibi gözüküyor ama ben de anlayamadım.

@alperenatici yardımcı olacaklardır.

1 Beğeni

Selamlar @tunakaner, öncelikle sizin için bir destek kaydı oluşturdum. Devamında konuyu takip edip ilgili birim ile süreci görüşeceğim.

1 Beğeni

Çok teşekkürler @alperenatici hocam, beklemedeyim.

Düzeltme: destek kaydım tekrar erişilebilir oldu.

*Tekrar selamlar @alperenatici hocam, destek kaydım silinmiş olabilir mi? *
Bir dönüş olmadı.

Tekrar merhabalar @alperenatici hocam, bugün sonu itibariyle konu için 9 gün, destek talebi için 1 hafta tamamlanmış olacak. Biz bu esnada statik ip hizmetimizi ödemeye devam ediyor konumdayız, bu bağlamda süreci hızlandırır ve ilgili portlara erişimimiz için çözüm alabilirsek 1 yıllık peşin ödeme yapmayı düşünüyoruz, kampanya bitmeden. Emekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Tekrar selamlar, konuyu ilgili birime aktardım. Dönüş bekliyorum.

1 Beğeni

Tekrar merhabalar ilgililere. Geri dönüş oldu.
Denemeler yapıp burada da güncel durumu paylaşıyor olacağız.

Emeği geçenlere şimdiden teşekkürler.
Umarım müspet sonuçlar ile dönüş yapıyor oluruz.

İlgili dönüş ve bizim yanıtımız şu şekildeydi:

(2/3) Destek talebindeki tavsiteye istinaden modemi değiştirip, yeni keenetic Extra DSL modemim ile de kurulumu yaptım, ancak hâlâ aynı hatayı alıyorum.


(3/3) @alperenatici hocam, Maalesef aldığımız statik ip için bu portlar kapalı gözüküyor.

(1/3) Merhabalar @alperenatici hocam malesef olmadı. Modemin tüm ayarları doğru gözüküyor. Diğer modemim ile de deneyeceğim. Ancak şu an sonuç alamadığım modem, bir önceki sağlayıcıda port veriyordu.

Merhaba tekrar,

Dilerseniz biraz daha kapsamlı bir sorun tespiti yapmaya çalışalım.

İlk olarak network şemanız nasıl. PPPoE istemci ile xbox arasında herhengi bir şey bağlımı veya bağlantı kablosuzmu. Arada menzil arttırıcı vs varmı?

Ana modemin pppoe bağlantırını varsayılan ağ geçidi ve nat yapmadan köprğ moda alıp sadece tek kabloyla xbox a bağlayınca xbox size atanan statik ipyi alıyormu ve teredo bağlanıyormu?

Üstteki şekilde köprü modtayken kablo ile bilgisayara bağlanıp wireshark yazılımı ile kullanmak istediğiniz portları dinlediğinizde test paketleriniz bilgisayara ulaşıyormu?
(test yaptığınız site çalışıyor olmalı ve birkaç siteden deneyin Port Checker - Check Open Ports Online bu site bende çalışıyor)

1 Beğeni