WİFİ en iyi kanal 11 yada 13?


benim wifi min kanal durumu fotoya bakarak nasıl sizce?
11. kanal mı yoksa 13. kanal mı daha iyi?
fotoda 13. kanalda

Dinamik kanal kullanımı ve 20Mhz daha iyi bir 2.4Ghz deneyimi verebilir. Ama illa da sabitlenecekse 1-6-13 çakışmaların en az olması nedeniyle tercih sebebidir.

3 Beğeni

8 en az kullanılan gibi görünüyor

1 Beğeni

sizce 8 iyi bir seçim mi çakışmaz mı hiç

  1. kanalı deneyebilirsin
1 Beğeni

8 i seçme çünki iki taraftanda çakışma var. 10 seçebilirsin. aynı frekansta birçok ap olsada modemler kendileri anlaşabiliyor diye biliyorum. Önemli olan frekansları çakıştırmamak.

2 Beğeni

ben 13 ü kullanıyorum iyi değilmi o?

Neye, kime göre iyi?

Evet doğru bilgi. En iyi kanallar ise 1 6 ve 11 dir. Çünkü bant genişlikleri en iyi olan bu kanallar. Önemli olan kanalın boş yada dolu olması değil diğer ap lerle çakışmamasıdır.

Bırakın da modem karar versin :joy:

1 Beğeni

1, 6 ve 11 Kuzey Amerika için geçerli olan kanallar olduğundan tüm makaleler ona göre yazılır. Ekleme yapmak istedim. Paylaşılan bilgi doğru ancak dünyanın geri kalanı 14 adete kadar 2.4 Ghz kanal tanımlamasını kabul eder ver kullanımlar genellikle 1-13 arasıdır. Bu sebeple son kanal seçimi çakışmaların en aza indirgenmesi maksadıyla önerilir. Keza ilk kanal da öyle.

2 Beğeni

2.4 ghzde ofdm olduğuna emin miyiz ? Yani N standartı hatta g/n de eklenmiş. Bununla ilgili makale varsa okumak lazım

N hakkında bazı yerlerde okumuştum otfm ile daha verimli iletişim algoritmaları da kullanılıyor ancak her ne olursa olsun artık 2.4Ghz için miadını doldurdu nezdimde

Grafiğe göre en az çakışma onda var… 13 e alternatif

En iyi kanalların bunlar olduğunu çevrede ki kullanıcılar da biliyor. Frekans kirliliği grafikte görünüyor

T50B nin 5 ghz kapattım 8 cihaz bağlı herkes internette en ufak sıkıntı yaşamıyorum kopma vs de olmuyor kanal değişti cart curt. Çok stabil yani ofdm teknolojisinin kullanılmış olma ihtimali kafamda uyandı ama wifi 6 da var sanıyordum sadece. Yinede imkansız gelmiyor bana

Etraftaki kirliliğe göre performans çok değişiyor hocam halen daha 2.4Ghz üzerinden oyun oynayan arkadaşlar var etrafımda ama benim senaryomda bir hayli sıkıntılı. Çekim konusunda değil stabilite konusunda problem çok. Bluetooth cihazların da evde artmasıyla beraber mecburen o banda güle güle demek zorunda kaldık ev halkı olarak. Sadece akıllı ev cihazları bağlı 2.4Ghz’e şu an benim ağda onun dışında herkes 5Ghz’de. He bazı cihazların anten desteği nedeniyle 72Mbps’te takılarak 50Mbps üstü alamaması gibi sorunlar da 5Ghz ile aşılabiliyor ancak. Kanal karşılamasını root ile 40mhz’e çekmek ya da Qualcomm yongalı cihazlar ile 150 mbps dolaylarında bağlantı hızı üzerinden pratikte 100mbps alabilmek mümkün ancak stabilitesi mikrodalgada yemek ısıtılmasıyla bile doğrudan bağlı :smiley:

benim attğım fotoya göre

13 yani iyi dimi reis benim etrafa göre

2 Beğeni

5ghz modem destekliyo ama telefonlar desteklemiyo yoksa kullanırım tabiki çünkü bomboş

1 Beğeni