Web siteme Turk.Net üzerinden girilmiyor

56169317 ve 56343504 destek kayıtlarında belirttiğim üzere kendi websiteme girilmiyor. Siteyi resimlerde paylaşıyorum direkt konu içerisinde yazı olarak paylaşmıyorum. Cloudflare üzerinden barınıyor domain. Bunun dışında sırf sorun yaşıyorum diye hosting firmamı terk ettim parasını ödediğim halde ve hala sorun devam etti. Zarardayız yani :slight_smile:

DNS girilince Problem düzeliyor. (1.1.1.1 kullanıyorum) SOL ve TT gibi servis sağlayıcılarında siteye giriyor. Kara listeye falan eklenmiş olabilir mi kendiliğinden? İllegal içerikte barındırmıyor bildiğin bilişim hizmeti.

Dns öncesi ;
image

DNS Sonrası ;

Online Tracert Testi

Çözüm rica ediyorum Network birimlerinizden ilgili konuda teşekkürler.

Merhabalar,

TurkNet dns sunucularını kullanarak sitenize erişim sağlayabiliyorum ben. Onun dışında OpenDNS ve CloudFlare dnsler ile de sorunsuz şekilde açılmakta.

Modem tarafında size atanan dns sunucu ip adreslerini paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Selamlar @Koludemirden, paylaştığınız destek kayıtları eski ve çözüldü olarak görünüyor. Bu problemi yaşamaya devam ediyor musunuz?

WAN IP’si
100.84.6.81

DNS
193.192.98.8
212.154.100.18

Ağ Geçidi
172.17.1.89

Alperen bey, selamlar
Çözülen problem kopma sorunlarıydı (ki altyapı çalışmaları yüzünden kopmaları normal karşılamaya başladım 89000 kbps yerine artık 93000 kbps falan geliyor) . Şu an sorun yaratmıyor bana

Bunun dışında hala çözülmedi evet dehşet trafik kaybediyor site. Hosting şirketi sahibi de TurkNet kullanıyor evinde giremiyorum sitenize dedi. Arkadaşlarım da. Şaşırdım :slight_smile:

DNS kullanmadan girmiyor yani

Hocam genel olarak sitenizde çok yavaş. Başka sorunlar olabileceğini düşünüyorum.

1 Beğeni

Güncel bir destek kaydı oluşturup kayıt numaranızı buradan paylaşmanızı rica ediyorum. Devamında ekiplere durumu iletebilirim :raised_hand:

ISS olarak TurkNet kullanıyorum, TurkNet’in atadığı dns adresleri ile de sitenize giriş yapabiliyorum. CGNat üzerinde bir sorun olabilir mi? Güvenli internet profili kullanıyorsanız onu da kapayarak test edebilir misiniz?

1 Beğeni

Merhabalar,
Kendimde network uzmanıyım ve uzun zamandır forumu takip ediyorum. Belirttiğiniz hususları zaten deneyip ona göre daha önceki destek kayıtlarında konuşmuştuk ekiplerle.

Güvenli internet kullanmıyorum. O konuda sorun yok.
Sabit IP bile geçip 2 3 kez sorunu takip ettim. Devam ediyor. DNS değiştirsem de güvenli internette olduğum halde (kesin bilgim yok ama) yine de sitenin engellenmesi lazım olurdu o sebeple diye düşünüyorum. Fakat DNS değiştirince girince sorun direkt internet servis sağlayıcıyı gösteriyor. SOL ve Telekom da bu DNS girmeden bile siteye girmesi garip.

Sorun Ankara ve Antalya’da yaşayan başka arkadaşlarım tarafından da görüldüğü için sadece benden kaynaklı lokal sorun olmayacağı kesin. Muhtemelen dediğiniz gibi ya CGNAT ya da bazı DNSler blokaj koyuyor olabilir.

Cevap kalabalığı olmaması için @durpoy bu yazıdan cevap vereceğim. Sitenin yavaşlığından kaynaklı olmaz bu tarz problemler. Sunucu taraflı ve host firmasıyla gerekli araştırmayı yaptık. Domain’im spam listesine bile girmemiş.

Yine de yapabileceğim çözümler varsa benim tarafta deneyelim, yeşillendirebilirsiniz bilgiyle burayi :slight_smile:

Alperen bey selamlar,
Dönüşünüz için teşekkür ediyorum. Bilginize istinaden detayların belirtildiği 57132355 no’lu destek kaydını açtım.

Bilgi bekleyeceğim.
İyi çalışmalar

Geçici olarak siteyi CF’den koparıp direkt sunucu tarafına NS ve DNS tanımlamaları yapıp test ettiniz mi?

Ben statik ip kullandığım için CGNat’ta sorun olup olmadığını test edemiyorum malesef. CGNat üzerindeki arkadaşlardan TurkNet dns ile test etmesini rica edebiliriz.

Daha önce domain Godaddy üzerinden barınırken de denedim aynı :frowning: . O zaman da girilemediği için Cloudflare taşıdım. Bunun dışında (CF) Cloudflare de sözleşme gereği sunucu tarafına ns kaydı yonlendiremiyoruz.

Bazı TurkNet dns lerinde sorun yaşanmaz iken bazılarında yaşanması düşündürüyor beni. Bakalım arıza kaydı üzerinden ne gelişmeler olacak. Takip edeceğim.

İlginç bir durum. Domaininiz için bir engelleme sözkonusu değil. Mevcut bulunduğunuz sunucunun ip adresi de abuse’e karışmamış durumda (evet CF arkasında dahi olsanız fiziksel sunucunun ip adresi bulunabiliyor).

Bakalım inceleme sonrası nasıl bir sonuç çıkacak, ben de merakla bekliyorum :slight_smile:

Sitenize Ankara’dan erişemiyorum. Bazen benzer durumlar başıma geliyor. DNS değiştirerek ya da modemin yeni IP almasını sağlayarak erişim sağlayabiliyorum.

Bu tip sorunları her giriş problemi olduğunda TurkNet’e bildirmek lazım anlaşılan.

Siz de CGNat’ta mısınız? Yani statik ip kullanmıyorsunuz değil mi?

Evet CGNAT. Dediğim gibi bazen modeme yeni ip aldırıyorum ki erişebileyim.

Düşünsenize şu yazıyı görünce ne kadar üzüldüğümü.

Böyle bir dönüş yapmak zorunda kaldım.

Destek kaydı bu şekilde ilerleyecek ise veya gerçekten dnslerde veya cgnat ip lerinde sorun yok garantisi veriliyorsa destek kaydı ve bu gönderi yoruma kapatılsın. Daha da diyebilecek bişey yok.

Herkese iyi forumlar diliyorum

Benim buraya nasıl bir bilgi iletmem gerekir bilmiyorum ama Ankara Etimesgut’tan bir TurkNet abonesiyim. TurkNet Ankara’dan kontrol yapmamış mı da böyle bir cevap veriyor. Şaşırdım açıkçası.

Net söylüyorum, yakın gelecekte TurkNet’in önündeki tek engel çözüm merkezi olacak. Forum, komünite bir yere kadar, yetkin teknik personel almaları lazım içeri. Bu tarz copy/paste yanıtları basit bir dialog bot’u da verebilir.

Yaşanan sorunların teknik düzeyi bir seviyenin üzerine çıktığı anda çözümsüz/yanıtsız/öksüz kalıyor. Kablonet (Uydunet) kullanırken teknik personele bağlanabilir miyim dediğimde çat diye adamlar geri arıyordu. Şu veri merkezine pingim yükseldi dediğimde 1 saat içerisinde routing değiştiriliyordu vs. Yani ciddi anlamda sorunu çözmek için bir çaba vardı. TurkNet’te bunu çok nadir görebiliyorsunuz.

Tüm portları dışarı açabilirken 53 numaralı portu dışarı açamıyorum. Peki gelen cevap ne? “Kullandığınız modeminizi değiştirin.” !?

TurkNet’in secure dns katmanında bir sorun var, bunu ya görmezden geliyorlar ya da haberleri yok.

Tekrar selamlar, endişelenmeyin. Kaydınız üzerinden inceleme devam ediyor. Network birimi de konuya dahil olarak durumu inceleyecek. Ben de takip ediyorum. Geri dönüş aldığımda konu yavaşlatmasını kaldıracağım :raised_hand: