Vmg 8623 hatalarının çözümü

sa benle aynı durumu yaşayan birçok kşiye rastladım.bu modem çok fazla crc üretyor . kafa patlatırken aklıma basit bi yötem geldi elektrik adaptörü 12 baska adaptör ile değştirdim problem çözüldü aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaslar denesin bi isterseniz. bi kaç da küçük ayar yaptım günlük 10 milyon üstü olan crc hatalarından kurtuldum. aynı sorunu yaşayanlar denesin bi belkide sizdede sorunun çözümü budur

3 Beğeni

Değiltirdiğiniz apadtörün akım ve volt değerlerini paylaşırsanız denemek isteyenlere daha faydalı olur.

Modemin orjinali 1,5A 18waat gücünde 12 volt 2A 18w üstünü destekleyen varsa denenebilir.

Bu konu üzerinde takipde olucam. Deneyen arkadaşların yorumlarını mutlaka bekliyorum.

Oluşabilecek bir arıza sonucu sorun çıkarabilir ancak. Ama normal kullanımlarda arkadaşın dediği gibi sorun teşkil etmez.

kusura bakmayun yazamadım iki gündür bazı sıkıntılardan dolayı 2 gün günlük 300 400 crc hatasıyla geçti sonra ne oldu anlamadım eski bozuk haline döndü yine lanetli modem şu an .
edit: 12 volt 2 A ile test etmiştim

Direk 220 bağla düzeliyor, tüm sorunlar kalkıyor ortadan benimde çözümüm bu :joy:

1 Beğeni

Öyle ise anlık DSL sinyali kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Günlük üzerinden takip edin.

Umutlandırdın beni boşuna :confused:

near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 12
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime : 3:41, 24 secs
DSL activetime :0 min, 16 secs

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 16.2 dB
output power upstream: 8.1 dbm
attenuation downstream: 15.2 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 16.5 dB
output power downstream: 13.2 dbm
attenuation upstream: 1.4 dB
HIZI 35 E düşürünce modem canavar oldu sorunun çözümü bu sanırım.

4 gün 11 saatlik kesintisiz bağlantı süresince 8623 ün ürettiği crc sayısı image

sanırım modem belli sınıra kadar hattı çok iyi yönetiyor bende 50 mbps pakete geçiş için talep oluşturmuştum yanlışlıkla 35 e geçiş yapıldı. bugün için düzeltildi hata 50 mbps pakete geçişim yapıldı. Akşam eve gidince keenetic takılı onun yerine 8623 ü takıp deneyeceğim . yarın akşama çıkan sonuçları tekrar paylaşırım işe yararsa aynı sorunu yaşayanlarada çözüm yolu olabilir.

Yabancı forumlarda takip ettiğim kadarıyla günlük kabul edilebilir CRC sayısı 500’dür. 14 SNR ile CRC oluyorsa bakır hatta bir sorun vardır. Sorun bina dışı bakır hatta da olabilir. Bende 8 üstü SNR olunca neredeyse CRC sıfırlanıyor.

1 Beğeni

Tüm kullandığım modemler hakkında konuşmak gerekirse 4 altına SNR düşmedikçe bir sorun yaşamadım. Evet CRC oluyor ama CRC DSL’in doğasında var. Paket bozuk geliyor tekrar talep ediliyor düzeltip geri geliyor. TT kendi DSL altyapısında DSLAM kilidi koymadığı sürece varsayılan 8 SNR kadar müsaade ediyor. İngiliz forum sitelerinde 6 SNR’ye kadar müsaade etmeye başlamışlar. Ama bizim dış bakır veya bina içi tesisatımız iyi olmadığın kopmalar olmaması için düşürmezler bu sınırı.

SNR 4’ün altına düşünce hız testleri bile çok oynak oluyor. İyi bir bakır altyapıda 6 SNR’ye kadar sorun olmaması lazım.

Hat zayıflaması için bir şey yapamazsın. Eğer bina içi bakır altyapın iyiyse hat zayıflaması mesafe yüzündendir.

Crc hataları olmaması için interleaved mod deneyebilirsiniz

Zaten normalde o değerde sorun çıkıyor. What is considered good DSL Noise margin / SNR ? :: SG FAQ

arkadaşlar son yazılımda hata var (VMG8623-T50B - V550ABPM3b2_F0) yazılımını yükleyin çeşitli gecikmeler ve içerik yükleme hataları var

Son yazılım hangisi?

V550ABPM4F0 bu son yazılım bunda sorun yaşadık 2 aynı modemde de aynı sorun oldu eski yazılıma geçiş yaptım düzeldi bilginize

V5.50(ABPM.4)F0 benim cihazımda ki yazılım bu. Herhangi bir sorun yaşamıyorum. Siz ne gibi bir problem ile karşılaştınız?