VDSL —> FTTH Dönüşüm

Kullanan vardır muhakkak, bakırdan FTTH dönüşüme alt yapı malum TT ancak bende hem TT hem TNN var.

TNN bu geçişte ONT’yi kendi mi veriyor? Yoksa TT eve kadar gelen fiber uca bunu takıp bırakıyor mu ? Yani kendine air aboneliğe takacak ama diğerine de TT’mi TNN’mi takıyor ?

Ayrıca ONT ile muhatap olmadan kendi fiber modemimize giriş yapabiliyor muyuz ?

Teşekkürler

1 Beğeni

Merhaba, Fiber alt yapı TT ait olduğu için Router , ont ve fiber kabloyu kendileri çekiyor ve kendileri cihazları bağlıyorlar. TT işlemlerini bitirdip gittiğinde kendiniz router alıp yer değiştire bilirsiniz. Tek yapmanız gereken kurulum için Kullanıcı adı , şifresi ve VLAD : 35 olarak ayarlamaktır. Size verilen cihazları saklayınız iptal edince geri iade istenecektir.
TT cihazları hala kurulu ise direk geçiş yapacaksanız, TT cihazlarının mülkiyeti TurkNet üzerine geçer çünkü yine aynı cihazları kullanıyorsunuz bir fark yoktur.

1 Beğeni

Hayır hayır ben şu anda kullandığım Turk.Net hattı FTTH’a nasıl geçecek onu soruyorum. TT zaten kendi olanı yapar.

1 Beğeni

Alt yapı sorgulamasında Fiber olarak geçiyorsa destek kaydı oluşturmanız gerekiyor, artık DSL’den FİBERE direk geçiş yapabiliyorlar. TT Fiberinde Kurulum ücreti alınıyor.

2 Beğeni

Maalesef. ISP ler engelliyor TR de.

2 Beğeni

Başka işleri yok zaten. Ne zaman yurt dışına gitsem özgürlük muhteşem oluyor

2 Beğeni

Evetttt arada burayı güncelerim…

Binada fiberin geçeceği güzergah hazırlandı. İçime sinen bir sistem kurduk. Tüm bloklarda da aynı yöntemle sadece fiber kablo taşınacak. Merdiven boşluğundan en üstten alta izoleli 3mm çelik kablo çekilip gerildi. Üzerine flex boru konuldu. Tüm isteyen dairelere buradan kıvrılmadan gidip tavandan kapı üzerinden mevcut girişlerden içeri taşınacak. Çok rahat bir yapı kurduk gelecek ekipler rahat edecek.

Bu arada bugün arandım ve gelineceği ve geçiş yapılacağı bilgisini aldım. Arama ardından hemen SMS geldi konu ile ilgili. Bu hafta içi sanırım olur gibi aksi bir durum olmazsa.

İnşallah Huawei takılır cihaz :innocent: Nokia için güzel şeyler okumadım maalesef.

ONT’nin MAC adresini kendi routeriniza tanitirsaniz teoride calismasi gerekmez mi? ONT icerisinde ekstra bir konfigurasyon var mi bilmiyorum ama bildigim kadariyla aktif bir network bileseni degil.

Teoride evet ama forumda yapana denk gelmedim.

1 Beğeni

Evet arkadaşlar geldiler çalışmaya ve kabloları çekmeye başladılar.

Ve ilk korktuğum başıma geliyor, maalesef Nokia cihaz var ellerinde :disappointed: Umarım sonra değiştirebiliriz. Çünkü kronik hale gelen Bufferbloat ve hatta yüklenince dağılan bir cihaz. Bu konuda en iyisi Halen Huawei.

İşlemler bitince tekrar yazarım. Tam yeni yıl üzeri inşallah aksilik olmaz.

Bu arada @alperenatici beyin desteği için ayrıca teşekkürler :pray:

1 Beğeni

Nokia ise ebeden bu olacak çünkü ana dağıtım kutusundaki cihaz Nokia olduğu için ont de aynısı olmak zorunda bende de Nokia var bufferbload düzeldi şuan A çıkıyor testlerde ping her zaman speedtest te 4 çıkıyor

1 Beğeni

Evet kıırulum bitti. Gayet temiz çalıştı TT ekipleri. İnternet bağlantısı da tamam.

Ancak hızda sıkıntı var. 60-70 ancak görüyor. Upload ise 3-4 ancak.

Umarım düzeltirler

1 Beğeni

Evet hız düzeldi artık 112/10 gibi. Ancak vdsl’de A olan Bufferbloat testleri maalesef Nokia kaynsklı olarak B bazen de C çıkıyor.

Huawei şart :innocent:

1 Beğeni

Bu yazdığınız bilgi sadece hurafe bilginiz olsun. İlk kurulumlarda aynı firmadan alındığı için öyle bir laf çıkmış dolanıyor. Aynı santralde OLT ne olursa olsun ONT farklı markalar olur zaten oluyorda. Sadece Huawei, Nokia değil Ericsson gibi ONT’lerfe var. Bir kaç firmadan temin ediliyor ihale ile kolilerde synı marka sevk edilince öyle oluyor. Yani marka şartı yok.

Sizdeki Nokia R serisi olabilir. Bunlarda nispeten düzeldi Bufferbloat ama hala oluşuyor. Huawei bu konuda çok yol katteti.

1 Beğeni

İyi o zaman bu bilginiz doğru ise yapın değişimi bizede örnek olsun bizde gereken adımları atalım Huawei hız olarak ta Nokia dan çok veriyor 130 megabit ben zamanında üstüne çok düştüm değişim için olmadı cevap hep aynı ana kutu Nokia ise farklı marka imkansız

2 Beğeni

Hocam kurulumundan ne kadar süre sonra geldi internet?

1 Beğeni

Aynı yerden hizmet alanlardan karşı komşumda huawei, 2 alt katta zte var :+1:

Ayrıca o hız sorunu cihazdan değil tanımlı profildendi. Ve düzeltti bunu TT, artık hız farkı yok ancak maalesef Bufferbloat’ta hala Nokia sıkıntı olabiliyor. Modemde hız ayarı varsa gelen hızın 1mbit altını tanımlarsanız bunu da aşarsınız :+1:

1 Beğeni

Fiber uç takıldı 10dk sonra vdsl gitti hemen ardından fiber geldi. Toplamı 15dk filan sürmüştür sanırım.

Dediğiniz doğru ise şaşkınım binamda hatta aynı mahallede herkes Nokia hatta network ekiplerine rastladım sahada imkansız olduğunu istersen on kere değiştir yine Nokia gelecek dediler kendi evimde denedim yine Nokia geldi siz buna şahit olduysanız diyecek bir şey yok

1 Beğeni

Sorun şu fiber hat ilk buluşmada ilgili ont bilgisini alıp sisteme kayıt ediyor. Mesela nokia ile buluştu eğer oraya sonra huawei, ericsson vs takılırsa olmuyor buluşmuyor. Ancak TT, SOL veya neyse sağlayıcı ilk tanımlı profili silip değiştirip hattı yeniden buluşturursa yenisi tanımlanıyor. İşte bu kısımla ilgili birim uğraşmıyor. Hele de bu aralar ciddi bir iş yükü var.

1 Beğeni