TurkNet'ten yenilikçi ne istersiniz? Fikirlerinizi merak ediyorum

Fikirlerinizi merak ediyorum

Altyapı sorgusunda bölgede ki ortalama ping değerlerinin ve santral/dolap mesafesinin gösterilmesi

8 Beğeni

TurkNet de ne olsaydı güzel olurdu diye sormuş

2 Beğeni

Alt yapı sorgulamasında port olup olmadığını göstermesi.

4 Beğeni

Hadi bakalım. TurkNet’ten istediklerinizi bize buradan iletin. Sizler için neler yapalım bir düşünelim :hugs:

1 Beğeni

Port olmadığı zaman sistem bunu belirtiyor. Abonelik işlemleri başlatılmıyor. Altyapı sorgusunu yapan kişinin karşısına uyarı çıkartıyoruz.

Burada önemli olan konu şu;

Kullanıcıların sorgu yaptığı esnada bölgede boş port varken daha sonra anlık olarak port dolabiliyor. Bu durumun ne yazık ki önüne geçebilecek bir uyguluma şu anlık yok :frowning:

Elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde GigaFiber altyapımızı genişletmeye çalışıyoruz. Umarız ki bu süreç daha hızlı ilerler ve tüm bölgelere sorunsuz girebilir ve herkese GigaFiber hızlarımızı ulaştırabiliriz :rocket:

2 Beğeni

Gigafiber haritası. Yani ben ankarada oturuyorum burada çalışmalar var fakat nerede aktif nerede çalışmalar devam ediyor bilmiyorum. Tek Tek adresleri sorgulayamam bunun için sokak sokak olmasa bile en azından mahalle bazında nerelerde var görmek iyi olurdu.

2 Beğeni

gigafiberin 81 ile yayılması

2 Beğeni

Bende bir müşteri olarak santrale olan mesafeyi göstermesini isterdim. En önemlisi gigafiber için site üzerinden bir güncelleme yapılmasını isterdim. GigaFiber için başvuruların artık belirlenmiş şehirler içinde açılması ve ne durum da olduğunu görmek. Onaylandı mı ? Onaylanacak mı ? İptal mi ?

3 Beğeni

GigaFiber hizmetimiz için arka planda çalışılan bir sorgu metriği var. Kısa süre içerisinde siz merak eden kullanıcılarımıza sunacağız.

4 Beğeni

mesela 1000mbps tanımlandığı zaman alabilelim ve wifi 6 modem verilebilmesi ücretli veya ücretsiz

max750 veya 800mbps alınabiliyor şuan bu güzel hız tabiki ancak TurkNet yüksek hızı sever bunuda biliyorum iyiye değil daha iyiye sahip olmak için

1 Beğeni

Tek Fiyat politikasından vaz geçsin.

1 Beğeni

Gigafiber haritasi

oimde altyapi sorgulama

oimdeki hatirlama ve kayit acma sorununun duzelmesi

modem taksitli alindiysa sonradan peşin odenmeli bence

2 Beğeni

TurkNet maliyetleri daha fazla optimize edebilmek için daha fazla abone bağlıyorsa üstelik modülasyon olarak GPON kullanıyorsa kapasite yetersizliği çok doğal. Bunun önüne geçebilmek için ya porta bağlı abone sayısını yani sahadaki bölünme sayısını azaltacaksınız ya da daha yüksek kapasiteye sahip 10G-PON/XGS-PON, NG-PON2, Nokia PON gibi farklı bir modülasyon kullanacaksınız.

Diğer bir etken de şu. Tamam fiberle ONT’ye Gbps geliyor ama ONT, Router ve PC arasında GE kullanıyoruz evlerimizde. GE’nin kapasitesi her ne kadar 1Gbps olsa da tamı tamına efektif bir şekilde bu 1Gbps’i iletmesi biraz zor GE’nin. Daha sağlıklı bir iletişim için 2.5GE, 5GE veya 10GE portlu cihazlar kullanılmalı. bu önerilerimi dikkate alın ve bu hız sorununu çözün.

1 Beğeni

TurkNet web sayfası üzerinden hali hazırda altyapı sorgulaması yapabiliyorsunuz neden OİM’e eklenmeli sizce?

3 Beğeni

Hiz testininde sitesi var niye oimde var

1 Beğeni

Abonenin başvurusunu alıp kimlik fotokopisini çektikten hemen sonra rezerve edemiyor musunuz? Aktivasyon süresi göz önüne alındığında 5-6 günlük bir sürede eğer rezerve edilmez ise dolması normal. Bize danışıp Başvuru yapan abonelere genelde hemen kimliklerini yüklemelerini söylüyoruz resmi olarak daha hızlı katılması açısından

1 Beğeni

Sanırım siz gigafiber veya fiber gelip gelmediğini anlık olarak TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden görmek için altyapı sorgusu istediniz. Normalde TurkNet altyapısı güncellenen abonelere bilgilendirme yapıyor ama dediğiniz mantıklı.

3 Beğeni