TurkNet'ten ayrılanları anlamıyorum

zam yüzünden ayrılıp saçma sapan internet servis sağlayıcılarına gidiyorsunuz sonucunda da yerel altyapıyı kullanıyorsunuz. diğer issler kendi altyapılarını yapmaya tenezzül bile etmiyorlar sırf ucuz diye onlara gidiyorsunuz. kaçı ipv6 hizmeti veriyor? kaçı peering destekliyor? kaliteli hizmet tabi ki pahalı olur. bence hala TurkNet’te kalmalıyız ki gigafiber altyapısı yaygınlaşsın. TurkNet’ten ayrıldıkça gigafiber’in yayılması daha uzun sürecek. TurkNet’ten ayrılıp başka issye geçtiğinizde yine rezillik çekmeye devam edeceksiniz. gigafiber’i yaygınlaştırıp yerel altyapıdan kurtulmamız lazım, ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. sıra bizde. birlikte gigafiber’i yayalım. internet bu ülkenin en önemli konularından biri.

8 Beğeni

zam fırtınası bıraz dagıttı dogrudur kacanlar olmustır mutlak gıgafıber hızmetı alanlar sanslı,
fakat gıgafıber her yerde olacaksa buyuksehırlerın hepsınde verılmelı sehır ayrımı olmadan …
verılen yerler sanslı verılmeyen yerler uzaktan bakıyor :(( ıc bir bılgı verılmıyor kolay kolay

1 Beğeni

Kullanılmayan yerlere takmak yerine müşterilere taksalardı gigafiberi daha az ayrılan olurdu fakat dediklerinizde benim olduğum mahalleye gelmezler koskoca mahallede 3 TurkNet vardır gerisi telekom

1 Beğeni

Katılıyorum. Koca apartmanda bir kendisi kullanan arkadaşım var. :smiley:

3 Beğeni

Ben maksimum 50 alabilen ve şuan 35mbps kullanan birisi olarak Türk Telekom altyapısında TurkNet’e 170 tl vermek yerine Türk Telekom’a 140TL veriyorum ve saha ekibi desteği var. Sırf 10 yıl sonra gigafiber gelecek diye boş yere günlerce Türk Telekom ekibi beklemek için daha fazla para ödeyip acı çekmeme gerek yok.

8 Beğeni

iyi diyorsun hoş diyorsun da kardeşim emin ol nekardar yagınlaşır hakimiyeti eline alırsa bu fiyatlara biraz zor gigabit kulanırsın bu millet sömürmeyi sever

2023 Haziran’a kadar 139 lira ödeyeceğim. 27 Nisan’da abone olduğum için zam beni etkilemedi. 100/8 VDSL kullanıyorum. Ha 169 lira verirmiydim bilmiyorum, başka alternatif iss geçmezdim diye düşünüyorum. Çünkü diğerleri tamamen TT’ti kullanıyor.

Evimde iki internet aboneliğim var, biri TT biri TurkNet. Genellikle TurkNet’i kullanıyorum, geçenlerde akşam oyun oynarken garip bi ping artışı oldu başka sorun yaşamadım.

Şahsen TurkNet’e hâlâ sempatim var. Şu yurtdışı çıkışlarında yönlendirmeleri daha da iyileştirse, pingleri daha da düşürse(TT’a göre +10ms fazla veriyor) çok iyi olur. Müşteriye karşı daha şeffaf, daha bilgilendirici olurlarsa uzun süre müşterileri olurum.

2 Beğeni

TurkNet kendi altyapısını getirsin gigafiber için değil 170 tl ödemek 300-500 tl bile öderim ama bana 100 mbps hız için 170 tl istemeleri çok saçma üstelik herkesin altyapısı 100 mbps yi desteklemiyor benim altyapım 50 mbps ye kadar kaldırıyor ve benden 100 mbps hız verdikleri adamla aynı parayı istiyorlar. Turk telekom kendi altyapısında 100 mbps hız için 194 tl istiyor 24 tl daha fazla verip gider altyapısı kendisine ait olan firmadan alırım daha iyi hem adamların müşteri hizmetleride saha ekipleride var bir sorun yaşadığında karşında muhattap bulabiliyorsun ve 2 gün içinde saha ekibi evine kadar geliyor. Turknetin bu fiyatlarla artık diğer firmalarından bi farkı kalmadı. Ne zaman kendi gigafiber altyapısını getirirler binama o zaman tırknete geri dönerim o zamana kadar elveda TurkNet.

6 Beğeni

Merhaba,
İyi hoş söylüyorsun da , TurkNet in altyapısını finanse etmek bize mi düşüyor. Bunun yanında altyapı yapsın diye verdiğim fazladan para bana belki hiç bir zaman hizmet olarak gelmeyecek, o zaman niye vereyim/lim. Zamanında insanları TurkNet’i tercih etmesinin sebebine bakalım (ben de dahil), altyapını n desteklediği maks hız vermeye başladı, AKN kaldırdı, fiyatları gayet makuldü, bu konuda TurkNet’in hakkını yemek kimsenin haddi değildir sanırım. Gel gelelim günümüze;
169,90 TL fiyat içinde (16 Mbit/24 Mbit ADSL, 24/35/50/100 VDSL, YAPA altyapısını kullanan VDSL ciler ve 100 Mbit Fiberciler var), kendi altyapısında verdiği 1000/1000 gigafiber var o da 139,90;
Şu aşmada bütün paketler genel olarak piyasa fiyatı üzerinde kaldı, ben niye aynı altyapıda kullanılan hizmete daha fazla para vereyim, kurumsal sayılabilecek iss lerin hepsinin fiyatı daha uygun (2 gün önce açılmışları kastetmiyorum, onlar daha uygun).
O zaman farklı paketler ve fiyat uygulaması yapacaksın ki insanlar tercih etmeye devam etsin, belki gigafiberi de paketlere ayıracak 200/500/1000 gibi fiyatı da öna göre belirlesin, şu anda en ucuz gigafiber SOL da o da 249 (simetrik değil), altpaı için para gerekiyorsa önce buradan başlaması lazım, çünkü benim seçeneğim var, gigafiberin seçeneği yok, 16/24 Mbit e ben niye 169,90 vereyim. Olaya bir de bu açıdan bakın, TurkNet’in hangi mahalleye, nereye fiber döşediği beni ilgilendirmiyor, eğer parasını ben vereceksem.

7 Beğeni

Konu sahibine katılıyorum 10 lira daha ucuz diye taşeron çağrı merkezi ve web sitesi dışında yatırımı olmayan ülkeye çivi çakmamış şirketlere para öderseniz daha çok altyapı beklersiniz TT, Superonline, Kablonet’e abone olmayı anlarım onlar da yatırım yapıyor.

4 Beğeni

Gigafiber’in parasını gigafiber kullananlardan çıkarsın reklam için 1000/1000 interneti 140’a veriyoruz diye tüm masraflarını VAE’den çıkarırsa müşterisi kalmaz tabi

4 Beğeni

Yukarıda da belirttiğim gibi, verilen hızlara göre fiyat belirleyeceksin, yapılacak altyapıyı ben niye finanse ediyorum. Asıl sorun verilen söz tutulmadı, bazı kullanıcıların farkında olup ta, görmezden geldiği nokta.
Paket 1- 16/24
Paket 2- 35/50
Paket 3- 75/100
Paket 4- 100 (Fiber)
Paket 5- 200/500/1000 (TurkNet Altyapısı)
Burada 75/100 kullananların fiyatı TurkNet 200’ün üstünde olmamalı.

Anladığım kadarıyla, buna müşterilerin tepki göstereceği TurkNet bilincindeydi, giden gitsin kalan sağlar bizim felsefesi mi güddü?

Bizim burdaki havai kablolar hep yer altına alındı.Gigafiber kabloları da havadan çekildiğine göre hiçbir zaman bu hizmeti alamayacağım.Neden bu belirsizlik içinde 170 tl ödeyeyimki ?

Neden Danıştay denetimine tâbi olmayan tvf nundan finanse edilen şirketler aynı hızları yüksek fiyata veriyor diye sormuyorsunuz?
TVF | Türkiye Varlık Fonu | Portföyümüz Yine yapılan yatırımın parasını siz vermiyorsunuz :man_shrugging:

1 Beğeni

Burada ne demek istediğiniz anlamadım ve benimle/bizimle ne alakası var.

Burada olay şu;
1-Haziran 2023 e kadar zam yapmayacağını belirttiler (sözlerini tutmadılar)
2-Aynı altyapıdan, aynı hızı daha uygun fiyata kullanma imkanım varsa, insanlar geçer, başlıkta da belirtildiği gibi “Bunun anlaşılmayacak tarafı yok”

İlgili şirketler ile ilgili ben Danıştay değilim, YHK vs de değilim, varsa bir usulsüzlük onların görevi bu.

Bu cümlenize istinaden yazmak istedim.

1 Beğeni

Genel olarak TurkNet’in hizmetinden memnundum, ufak tefek sıkıntılar hariç, genel olarak memnundum (Bu ara tüm kullandığım iss lerden belirgin bir sorun yaşamadım). Yaptıkları yatırım ve hizmetlerden dolayı, firmayı da tebrik ederim, inşallah altyapılarını daha da yaygınlaştırırlar (ama bunu belirli bir kullanıcı sırtından olmamak kaydıyla), sonuçta insanlar verdiği paraya bakıyor, haklı olarak, son statik ip ile 151,9 veriyordum, bu bile şu andaki bir çok iss nin 100’lük paketinin üstündeydi, samimi olarak söylüyorum, “hizmet veriyor, sonuçta babasının hayrına yapacak hali yok ya” diye düşünüyordum, haziran a kadar zam yok diyip 1 ay sonra zam yaparsan bu hoş olmaz. İnsanlar rahatsız olur ve alternatif iss ye bakar, bu kadar basit. Yeni eklediğin zam mevcut altyapını geliştirecekse, dediğim gibi benim sırtımdan olmaz, kusura bakmasın hiç kimse.

1 Beğeni

Muhtemelen adsl kullanıcısı istemiyorlar tablolarda en üstü istedikleri için. Birde fiberin özellikle simetrik olduğu haliyle maliyeti ve satışa çıkabileceği fiyatı ile ne kadara mâl olacağını dünyaya ve Türkiye’ye gösteriyor. Diğer firmalarının adetlerine göre değil kendi bildiği gibi müşterisini düşünen bir fiyat veriyor üstüne kalmak zorunda değilsin zaten taahhütsüz olduğu için. Bu firma sadece örnek oluyor ya da ezber bozuyor. Vdsl fiyatları için tt ile ne anlaşmaları olduğunu bilemeyiz ve 100 mbps paketleri tt den ucuza satıyorlar. Diğer seçenekler olan firmaları tercih etmekte özgürüz ya da 170 tl düşünen biri TurkNet 'e devam edebilir

1 Beğeni

Gayet doğru söylemiş arkadaş, kendi alt yapısına yapacağı yatırımı kendi alt yapısını kullanandan alsın. Onlar ucuza kullanacak diye biz fazla para veriyoruz. Ceo son röportajının birinde alt yapı yatırımlarımız tehlikeye düşüyordu gibi bir şey söyledi zamla ilgili, o zaman kendi alt yapına da yapacaksın zammı. Daha nereye ne zaman geleceği bile belli değil. Misal ben Ocak ayında sordum Uşak’ta Cumhuriyet ve Kemalöz mahalleri planda dediler en son sorduğumda büyük ihtimal 2023’e aktif olur dediler. Şimdi forumda paylaşımlara verdiğiniz cevaplara bakıyorum ana omurga öncelikli deniliyor, ana omurgadaki 25 ilin içinde Uşak yok mesela tam bir muamma oluyor böyle olunca gelip gelmeyeceği.

1 Beğeni

İsteyen kullanıyor… istemeyen başka operatöre geçiyor. Adamlarda taahhüt yok sonuçta. Müşteri kaybedeceğini bilerek gereksiz yere zam yapacaklarını düşünmüyorum. Hakim operatör olur ondan başka seçeneğin olmaz adamda bunu kullanıyor dersinde, öyle bir şeyde yok. Türk telekom bile herşey kendi hakimiyetinde hergün yeni kampanya adına zamlı fiyat açıklayarak tarife belirliyor

2 Beğeni