Türknette daha 1 ay olmadan yaşanan sorunlar

Merhaba, öncelikle şunu belirteyim oturmuş olduğum binada 3 farklı altyapı var. Türktelekom, Kablonet, superonline ben TÜRKENT tercih ettim fakat adam akıllı İnternet kullanamadı. Her neyse 19/03/2022 tarihinde TurkNet 'e geçiş yaptım g


eçtiğim günden bu güne 3 haftada 3 kez internet bağlantım koptu herr destek kaydında sorunumun çözülmesi 3 - 6 gün sürüyor. Şimdi size sorum şu arkadaşlar TurkNet aboneliğimi iptal ettirdiğimde herhangi bir ücret istenecek mi? 1 ay beğenmezseniz paranız iade sözü gerçek mi? Türktelekom dan TurkNet 'e geçişte herhangi bir taahhüdüm yoktu.

2 Beğeni

TurkNet’te taahhüt yok iptal ettiğinizde cayma bedeli çıkmaz.


Peki bu doğru mu?

Yine iyisin benim Türk Telekom fiber olarak TurkNet te saat başı kopuyor

forumda alperenatici hocam yardımcı olur sorunu alperenatici hocama ilet

@EFG yardımcı olacaktır

Sağolsun ilk 2 sorunda yardımcı oldu fakat ben sürekli böyle kopan bir İnternet istemiyorum. Hafta sonları evdeyiz adam akıllı bir gün internetimizi kullanamadık. 2. Sorunu da sağolsun üst komşum gidip onardı

1 Beğeni

doğru ödeme yaptığım karta geri aide yapılıyor senin talep dahi etmene gerek kalmadan musteri temsilcisi arayarak bilgi veriyor ve işlemi yapıyor. Ama şunu belirtmek isterim TurkNet te bende iptal ettim VDSL imi musteri hizmetlerinden ötürü ve sonrasında gene TurkNet e geri geldim . Hat kopması ile ilgili yaşadığın sorun nedir bilemiyorum ama muhtemelen ya dairene gelen kablo yada Turktelekom kaynaklıdır diye tahmin ediyorum. VDSL olarak hangi servis saglayıcıdan hizmet alırsan al aynı sorunu yasacaksındır egerki öyle ise. Benim binamdada Superonline fiber Turksat ve Turktelekom FTTB mevcut. Ben Şu an mevcutta hem superonline fiber 1000 mbit hemde TurkNet 100 mbit VDSL kullanıyorum ve TurkNet 100 mbit olmasına ragmen 1000 mbit Superonline dan ping degerleri daha dusuk. Nacizane tavsiyem kopmalar dairene gelen kablo veya Turk Telekom kaynaklı ise sorunu çözerek Turknette kalmandır.

1 Beğeni

Sorunum kısaca şu türktelekom kabloları her ay şu sıralar her hafta inşaat sorunundan kopmaya başladı. Çözümü çok basit aslında kabloyu yüksek bir yere asmaları ama söylememize rağmen adam akıllı biz dinleyip işlem yapmıyorlar. Kabloyu yüksek bir yere koysalar sorun çözülecek.

Bu noktada binanızda Superonline fiber yok ise ve gene VDSL hizmet alacaksanız hangi servis sağlayıcıdan alırsanız alın aynı sorunu yaşayacaksınızdır. Superonline Fiber noktasındada evinize kadar geliyor ise 1000 mbit hizmet veriyor superonline oda 20 mbit upload ile 400 TL :slight_smile: 100 mbit olarak Speronline alacak olursanızda ping değerleri kesinlikle Turk.net ten yuksek . Dediğim gibi bende adresim aktif olarak hem Superonline 1000 mbit hem Turk.net VDSL mevcut . isterseniz ekran görüntüllerinde paylaşabilirim.

Şansızlık desek daha doğru olur hiç bir firma müşterisini kaybetmek istemez ama maalesef türk telekom o kadar alakasız ki inanamazsınız bir dönem ben port çektiricekken bana türk telekoma geçin hemen halledelim filan diyorlardı onlar biraz garip istekleri var



bahsettiğim ping farkını ve tracert taki farkı net görebilirsiniz görsellerde
ilk görsel Turk.net VDSL 100 mbit ikincisi Superonline 1000 mbit

Hocam bunu zaten biliyorum fakat türktelekom bölge müdürlüğü arkadaşlar üşendiği için kabloyu yüksek bir yere asmayı kabul etmiyor. Resmen kaldırımın üstünde duruyor. Bunu TurkNet bunu gidip TT ye söylese belki dikkate alıp yüksek yere asacaklar kabloyu.

Turk Telekom aksine bunu TurkNet talep ettiği için yapmaz :slight_smile: Daha iki gün önce ofisimi Turk.net kurumsal VDSL baglattım. Turk Telekomdan hattı baglamaya gelen kişilik daha geldiği gibi 5 karış surat yok siz bu baglantıyı bizden almıyorsunuz bak çok sıkıntı yaşarsınız bak çok problem olur iptal edin basvuruyu Turk Telkoma basvurun vs vs. Malesefki yaklaşımları genel olarak bu şekilde.

bende modem değişiminden sonra sıkıntı kalmadı bakıyorum hep asus modellerde kopma var tenda v12 aldım kafam rahat

Bana denk gelmez ki böyleleri itin bi tarafına sokup sokup çıkarayım.

bende ofiste değildim bizim ofisteki arkadasa denl gelmiş oda anlamadığından ses etmemiş . abi boyle boyle diye o aradı beni çıktımı dedim yanındaysa telefona ver dedim çıkmış.

Hocam superonline var iken fiber yani neden bakir kullanırsınız ki

Superonline Fiber dede FTTH degilse eve kadar fiber gene 100 mbit alacak . Ha kablo sorunsuz olsa FTTB superonline alacağına TurkNet 100 mbit alabiliyorsa VAE de daha performanslı olacaktır.Ama şuda var Superonline da fttb olsa dahi daireye gelen kablo cat 6 kopma vs sıfır sorun yasatıyor fakat VDSL dede hattınız iyi ise o zaman başka.


Benim evdeki ag yapisi :joy::joy::joy:

Ftth ise tartismasiz fiber daha kaliteli ama b secenegi ise bilemem sonucta cat 6 ile eve cekiliyor sacmaligin daniskasi ve komik olan bazi yerlerde var bu sistem bina fiber evlere cat 6