Turknet'in GigaFiber download ve upload sınırlaması

Merhaba yeni GigaFiber kullanıcısıyım söylendiği gibi 1.000 download 1.000 upload diyerek pazarlama yapılıyor ama bağlantı gerçekleştiğinde bir çok insanın tecrübe ettiği gibi çoğunlukla upload ve download 900mbps yi geçmiyor. Bu sorunu yaşayan bir arkadaşın konusunu inceledim “https://forum.turk.net/t/gigafiber-700-mbps-upload-sinirlandirmasi/23243” aynı şekilde bende benzer problemi yaşıyorum. İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin - nPerf.com üzerinden hızı test ettiğimde download 900 üstü ama upload 700ü geçmiyor ve speedtest.net üzerinde ise download 800ü geçmiyor uploadda 750yi ve bir çok sunucuda denedim. TurkNet ekibine ilettim 1 hafta sonra saha ekibi eve geldi modemi vs değiştirdiler hiç bir şekilde çözemediler veya çözmek istemediler. Eve gelip kontrol eden saha ekibini suçlamak istemiyorum ama vaat edilen hızı alamıyorum dememe rağmen çocuk kandırır gibi cihazdan cihaza farklılık gösterir bir çok yerde 300-500mbps bile görmüyor bazı kullanıcılar diyerek bana cevap verdi bende eğer birşey yapamıyorsanız yapacak birşey yok diyerek kendilerini uğurladım. Eğer bu şekilde bir vaziyet varsa insanlar neden kandırılıyor?

Selamlar @nirvana14, 1.000 download ve 1000 upload hızları ortalamadır. Bu tüm koşullar sorunsuz olduğunda alabileceğiniz hızı temsil eder. İç tesisatınız dahil tüm alanlar sorunsuz olsa bile bölgedeki kullanım yoğunluğuna bağlı olarak hızlarınız düşebilir. “Sorun var” diyebilmek adına hızınızın 700 mbps’in altına düşmesi gerekiyor. 700 mbps kullanıcılarımız için belirttiğimiz en alt sınırdır. Bu sınıra kadar olan hızlar sorunsuz olarak kabul edilir. 56516020 numaralı kayıt üzerinden süreciniz devam ediyor :raised_hand:

Cevabiniz için teşekkürler ama saha ekibi modem ve kablolar da sıkıntı olmadığını söyledi. Sorunu kapatmak için söylediğiniz bölge yoğunluğuna bağlı olarak hızlarınız düşebilir kısmı bence sakıncalı 1.000 download ve 1.0000 upload vaadiyle gigafiberi tercih ediyor insanlar. Dediğiniz gibi 700mbps altı hızlar sorun olarak gözüküyorsa gigafiber kampanyaların da 1.000/1.000 yerine en az 700/700 verdiginizi belirtin diğer türlü kandırma oluyor.

1 Beğeni

Her gigafiber hız sorunu altında bu tarz yorumlar olmak zorunda mı? Vaadedilen hızı alamıyorum gigafiber kullanıyor musunuz bilmiyorum ama umarım aynı sorunu siz de yaşamazsınız.

1 Beğeni

bölgedeki kullanıcı sayısı ve fiber kılının çok fazla bölünmesinden kaynaklanıyor sorun bende gigafiber kullanıcısıyım 700mbps ile 800mbps dowland hızı alıyorum bu konu ile bende birden çok şikayet kaydı oluşturdum yüzde 25 kayıp normal dediler TurkNet müşteri temsilcileri aslında bunu yapmaları gerek TurkNet maliyetleri daha fazla optimize edebilmek için daha fazla abone bağlıyorsa üstelik modülasyon olarak GPON kullanıyorsa kapasite yetersizliği çok doğal. Bunun önüne geçebilmek için ya porta bağlı abone sayısını yani sahadaki bölünme sayısını azaltacaksınız ya da daha yüksek kapasiteye sahip 10G-PON/XGS-PON, NG-PON2, Nokia PON gibi farklı bir modülasyon kullanacaksınız. ancak TurkNet bunu yapmıyor gigafiber deyip 700mbps ve 750mbps hız normal diyor yüzde 25 kayıp normalmiş TurkNet 'e göre

1 Beğeni

Amacınız kablosuzda 1000 görmek sanırsam cihazdan cihaza dediğine göre ben bunu çıkardım,fakat türkiye şartlarında(türkcell) hariç diğer bütün modemlerde 800 alırsınız max oda yakında iken.
Fakat siz hem router ile mesefe açıp neden 300 geliyor diyorsunuz.
Türkcell de wifi6 verdiği için

o zaman TurkNet 1000mbps paketi değilde 750mbps paket hızında internet hizmeti veriyor diyebiliriz .

1 Beğeni

Yakın zamanda sitede görmüştüm resmini eklemek istedim.

2 Beğeni

kabloyla da cat7 kabloyla bağlı modeme ve oltye masa üstü bilgisiyarına ancak max 700mbps ile 800mbps arası değişiyor dowland hızı

1 Beğeni

Kablosuz değil kablolu şekilde cat6e kablo ve modemin kendi kablosuyla vaad edilen hızı alamıyorum.

Benim fiyatla alakalı bir sorunum yok önemli bir iş yapıyor TurkNet burada ama 1000mbps diyerek garanti 750mbps hız vermesi insanı başka birşey yerine koymak gibi. Kampanyalarda bahset o zaman en az 750mbps diye neden 1000/1000 diyorsun.

TurkNet daha ucuz 200mbps simetrik fiber tarife çıkarsın ona geçeyim. 1gbps bağlantıyı sadece oyun indirme servislerinde kullanabiliyoruz. 800mbps sıkıntı değil. Zaten 750’yi garanti ediyorlardı diye hatırlıyorum.

1000 e nasıl ulasicaz dua ederek mi? Destek verilmiyor.

fazla abone bağlıyorsa üstelik modülasyon olarak GPON kullanıyorsa kapasite yetersizliği çok doğal. Bunun önüne geçebilmek için ya porta bağlı abone sayısını yani sahadaki bölünme sayısını azaltacaksınız ya da daha yüksek kapasiteye sahip 10G-PON/XGS-PON, NG-PON2, Nokia PON gibi farklı bir modülasyon kullanacaksınız bunu yapmak içinde turknetin yatırım yapması gerek .bunları yapmazsa abone çoğaldıkça internet hızı düşecektir

1 Beğeni

Sizin bakış açınız ile TurkNet’in 139 TL’ye simetrik gigabit interneti sunması da TurkNet’in kendini “başka bir şey yerine koyması” anlamına gelmiyor mu? Rakibi TT’dan şu anda almış olduğunuz düşük hızlı simetrik bağlantıyı aylık 62.208₺ ödeyerek alabiliyorsunuz, 1000mbps olursa da 80.902₺ (link).

Ben sizin için gigabit hattınızı test edebilmeniz adına bir site açmak istesem ve kendi sunucumu götürüp co-location olarak bir veri merkezine koysam, 1000mbps hat için aylık talep ettikleri ücret 6700₺.

Peki bunları neden anlatıyorum? Elinizdeki bağlantının ne denli ütopik bir hızı ve komik bir ücreti olduğunun farkına varmanız için. 2022 Türkiyesinde diğer dış etkenleri de göz önünde bulundurarak 700mbit ile 1000mbit arasında internet deneyiminiz açısından hiçbir fark olmayacağı düşüncesindeyim. TurkNet’in sağlamış olduğu hizmet kalitesinden memnun değilseniz de, iptal bir tık uzağınızda.

9 Beğeni

1000 mbps’e kadar ifadesi varsa pakette “ ‘e kadar “ ifadesi yasal olarak Türkneti haklı çıkarıyor. Gigafiber için sözleşme vardır illaki TurkNet Online İşlem Merkezi’de bakın sözleşmede ‘e kadar yazıyorsa yapabileceğiniz birşey yok ortada kandırmada da yok.

1 Beğeni

Teknik olarak bu normal bir durum, size özel hat çekilmiyor ortak bir hat kullanıyorsunuz. Size özel hat çekilse (metro) bunun maliyeti çok yüksek olur ve aylık ücreti bu fiyatlarla olamaz.

Son olarak şunuda ekliyim bir cok server 1gbit download hızıda sunamıyor google ve youtube zaten hepsi aynı server onlar sorunsuz gigafiber hızını limitine kadar kullandırabiliyor, ekteki resimde youtube üzerinden 5gb lık bir mkv videoyu 962Mbit olarak indiriyorum, microsoft bile cogu zaman ortalama 500 600Mbit arası download hızı veriyor, cok nadir iso indirirken bazı saatlerde 950Mbite kadar cıkıyor, uzun süreli download yaparken resimdeki ethernet kısmından en dogru sonucu görürsünüz, resımde görürseniz sandisk ultra sata3 500gb 550 yazma 550 okuma ssd bile nasıl can çekişiyor :slight_smile: uzun lafın kısası sentetik testlerede cok takılmayın, Alemin Hakkı #GigaFiber güle güle kullanın

1 Beğeni

Hocam bahsettiginiz kullanıcı günün cogunu burda gecirip her konuya alakasız mesajlar atan biridir hiç kaale almanıza gerek yoktur, konumuza gelecek olursak normal şartlarda btk meteka yogunluk bunların hepsi varsayım, egerki evinizdeki bilgisayar donanımızın bu hızı destekleyecek durumda ise sorunsuz her gün her koşulda bu hızı alırsınız, gigafiber bu konuda 7 aylık kullanımımda söyledigi hızı sorunsuz veriyor, 1gbit ethernet kartı fiziksel olarak %100 1Gbps hızı maalesef destekleyemiyor, calısma yapısından dolayı %5-7 lik bir kayıp oluyor ve tam 1Gbps kullanılamıyor, yani aldıgınız hız 935 940 arası zaten gigafiberin verdigi degilde 1gbit ethernet kartınızın alabilecegi son limit hız, ikinci sorun upload 700 750 mb arası cıkıyor ise ethernet kartınızın sürücüsü güncel yada tam uyumlu degildir, bu sorunu yaşayan cok var bunu ortadan kaldırmak ıcın aygıt yöneticisi ağ bagdaştırıcı seneceleklerinden ethernet kartınız power saving modunu kapatmanız gerekir, bircok kullanıcı windows ethernet kartını otomatik tanıyor diye güncel sürücü yüklemiyor ve böyle bir durum oluşuyor dediklerimi kontrol edip düzeltirseniz o zaman uploadınız 940 seviyelerine gelir, en baştada belirttigim gibi donanım bu konuda önemlidir, yani internetten saniyede 120mb dosya cekmek her makinanın harcı degildir, günümüzdeki güncel makınalar bu konuda yeterlidir ama bir cok insan quad core yada normal harddisk sistemler ile 1gbit almanın derdinde oluyor ozaman maalesef bu hızı kullanmak pek münkün olmuyor. en başta ssd şarttır iyi bir işlemci şarttır, bende örnek 2 cihaz var biri 2117u işlemcili cift cekirdek ssd ile maksimim saniyede 62MB indirme yapıyor oda google serverlari üzerinden, zaten indirme esnasında kontrol ettigimde işlemci %100 calısıyor yani hat var ama işlemcide fazlasını alabilecek kapasite yok :slight_smile: ama diger sistemim i7 7700HQ onda direk 120 mba yakın ethernet kartının alabilecegi son hız ile dosya cekebiliyorum işlemci bile o esnada maksimum %20 25 gibi durumda oluyor internet download manager ile indirirken, dedigim gibi güncel bir orta seviye sistem bu hızları sorunsuz soluksuz her zaman diliminde alır, ben ilk gigafiber aldıgımda konuyu acma sebebim upload ile alakası bir sıkıntı yaşadım sonrasında kutudan birşeyler değişti cünkü ilk arkadas hat degeri cok bozuk düşük dedi ayarlıyorum dedi düzelmedi sonra baskası geldi cok yüksek degerler dedi vs vs s vs sonra son bir ekip geldi modem ont vs derken sorun düzeldi, apartmanda tek kullanan benım günün her saati 935 940 arası hızım mevcut, ama yok ben illa 1Gbit görücem derseniz 2.5g wan portlu bir router alıp 2.5g bir ehternet kartınız olan bilgisayarınız varsa limitleri gigafiber hızını son damlasına kadar görürsünüz, tabi bahsedilen routerlar 8 10k arası onuda göz önünde bulundurmak lazım saniyede 9MB daha fazla indirmek ıcın 10k vermek mantıklı yada bütcenize uygunsa tabiki alıp kullanılabilir oda tercih meselesi :slight_smile:

2 Beğeni


O Zaman Bunlarada Cevap Verirmisin Dostum :slight_smile: Daha Perşembe Günü Aktif Edilen Abonelik Gigafiber Aboneliği
Ve Aktif Olarak Gelen İnternet Hızı
Resimlerden Biri 5 Ghz Wifi İle Test Edildi (Test Edilen Laptopta Wifi-6 Var) Diğeri İse Kablolu


Static İp Diyeceksin Değil Perşembeden Beri 2 Defa Static İp Eklenip Çıkarıldı Şuanda Static İp de İptal Edilmiş Durumda.

1 Beğeni