Türknet Zam Geldi, Hizmet Kalitesi Düştü

TurkNet 'e zam geldi ama hizmet düştü…

1 Beğeni


İki ayrı test

pek bir fark göremedim pcden kablolu test yapsana

ve telefonun xiomi galiba şu ayarı yap telefondan hız sorunu düzelecektir.
( Ayarlardan şifreler.güvenliğe girin Konum-- tarama --kablosuz ve bluetooth taramasını kapatın.Wifi hızınızda artık kopma düşme olmayacaktır. )

Hiç bir İnternet servis sağlayıcısı kablosuz da hız konusunda garanti vermez, veremez. Kablosuz kanal ayarları ve yazılım güncellemesini kontrol etmenizi öneririm.

1- Hız testinde en doğru sonuca ulaşabilmek için modeme kablolu bağlanarak test yapmalısınız.
2- Hız testi dışında hiçbir sayfanın açık olmaması gerekmektedir.
3- Bilgisayar dışında modeme kablosuz bağlantısı olan cihazların bağlantısı kesilmelidir.

Bu adımları uyguladıktan sonra test yapıp bizimle paylaşırmısınız?

5 GHz ayarında test yapın sonuç hemen hemen aynı çıkıyor. Burada hız çok vasat Ondan bahsetmek istedim

5ghz de deneyin sonra konuşalım

telefonun nedir?
(20 karakter)

Redmi note 8 benim telefon

tamam bende o telefonu kullanıyorum aynı sorun bendede vardı dediğim ayarı yap telefonuna speedtest indir tekrar test yap TurkNet sana kaç mbps hız verdi?


Daha önceki testler böyle, ayarlar ile durumun alakası yoktur


Sabahki hıza bakın, şimdiki hıza bakın çok dengesizlik var…

Hız Testi kablolu bir şekilde buradan test yapıp paylaşırmısınız?

Merhaba, Bluetooth kapatın, 2.4ghz profilin de iyileşme söz konusu ve bu aşamaları uygula ki, hattına tanımlı olan hızdan, gerçek hızdan yararlanın.

1 Beğeni

5 GHz ile kablolu bağlantı hemen hemen aynı hızı veriyor. Bunu internetteki videolara bakarak deneyebilirsiniz ?

5Ghz bile kullansan bazı kanallar ciddi oranda yavaş olabiliyor veya çakışabiliyor. Çevremde 20 den fazla wifi ağı var yarısı 5 ghz Keeneticde DFS kanallarını kullanmazsam hızım 20 30 larda geziyor. Belki sende de bu durum vardır. En sağlamı kablolu testtir.

Cihazınızdan 2.4ghz ağına bağlanın, Bluetooth açıp test edin ve bu işlemin aynısını 5ghz de yapın farkı anlayacaksınız bir zamanlar ben de anlamıyordum ve başıma geldi bu durum. Tabi, diğer etkenler de var ama postta ki görsellere baktığım da yaptığınız testler de Bluetooth açık yani, kapatıp deneyin arada ki farkı göreceksiniz. Doğru, zam geldi fakat, şuan yaşadığınız durumun TurkNet ile ilgisi yok.

Sorun benzeri post: Modem kablosuz ayarları nasıl olmalı - TworA tarafından #14

Merhaba
Kullandığım telefon ve modem 5 gHZ teknolojisini destekliyor ve aktif olarak kullanım sağlıyorum, teşekkür ederim bilgin için ancak kablosuz kanal ayarlarını kontrol etmek zorunda olduğunu belirtmek isterim. Her kanal ayarını güncellediğinde aradaki hız farkını detaylı şekilde göreceksin, stabil hız testleri için kablolu yapman gerekiyor, iyi günler.

Bazen kanal sorunu olsa da direk kanal demek yanlış olur. Hele ki sabitlemek kadar yanlış bir şey yok. Ben yıllardır kablosuzda kanal bant genişliğini ve kanalı otoda kullanırım hep. Hiçbir zaman da kanaldan dolayı sıkıntı yaşamadım. Ki arkadaş da az çok bilgili biri belli. Kablolu teste de çok gerek yok. Arada dalgalanma vs vardır o zaman kablolu test en net sonucu verir fakat 5G ile bağlandığında yüksek hızları görmesi lazım. 2.4G için blutut ve konum kapalı olmalı frekans çakışıyor. Modem yeniden başlatıp hiçbir cihaz bağlı değilken ve TurkNet uygulaması üzerinden değil de direk speedtest ile TurkNet server seçip wifi 5G testi yaptıysan ve sonuç uçuk hız farkı ise kablolu da yapsan aynısı olacaktır. Sorun türknettir yani :slight_smile: