Turknet Yetkilisi bilerek ve isteyerek hızı düşürüyor

Eyvallah. Şimdi şöyle bir şey var. Modem arayüzünde normalde 39 mbps yazmıyordu 46 civarında yazıyordu maksimum hızı. Şimdi şu var her değer eşit olmuyor modemden modeme de değişkenlik gösterir. bundan önceki modemim td w9970 w3 idi onda da aynı kurallar geçerli şuan kullandığım vr300 bunda da aynı kurallar geçerli. Şimdi bak o değerler şunu anlatıyor 39 küsür de 40 sayalım hesaplama hatası da yapabilir normaldir. 32 mbps olarak hattına ulaşan hız senin sinyal kaybından ötürü bunun çarpanı 19,6 dır. Eğer ki 19,6 derecelik kaybın olmasa santralden çıkan 40 mbps yi birebir alırsın. Diyeceksin ki onunla onun alakası yok peki yok diyelim. Şimdi ben onun hesaplamasını yaptım daha önce açık açık da yazdım. 40 mbps nin yada 50 nin 19,6 veya x değer kaybı ile sana ulaşan hızının hesaplamasını yaptım. Kimi modemlerde teknoloji farklıdır okuması da karışıktır ama bu modemde sade şekilde belirtilmiş. Tp link in gördüğüm kadarı ile tüm arayüzlerinde okuma şekli aynı. Buna benzer bir aryüz var ise snr kaybın ile hesaplama şeklin şu olsun.
x(maksimum değer)/y(Sinyal kaybın)=z(santral çıkışı sonunda yaşanan kayıp)
örnek maksimum 40.000/19,6=7880
şimdi buna sinyal değerinin manuel olarak değişkenliği de eklendiğinde hız 32-39 arasında değişken bir değer gösterir kardeşim.Umarım anlatabilmişimdir başka yerde de yazdım da sanırım denk gelmedin.Sağlık olsun

1 Beğeni