Turknet World Of Tanks Ping

TurkNet 'e turk telekomdan aynı adreste geçiş yaptım. World of Tanks oyununda turk telekom’da düşük ping alırken, turknette daha yüksek ping alıyorum. Online oyun bağlantılarında daha iyi olduğu reklamına inanmıştım. Pingplotter’dan gördüğüm kadarı ile TurkNet servera bağlantı için daha uzun bir yol kullanıyor. Lürfen World Of tanks içinde Steam gibi bağlantı yapın.![TurkNet wot|690x340]
Turk telekomda 50-70 arası ping alıyordum.
Turknette 70-100 arası alıyorum.

1 Beğeni

boşuna bekleme kardeş pingler fazla burda başka issye bak düzeleceiğini sanmıyorum

2 Beğeni

Bende sadece Valorant oyununda yaşıyorum bir de anlık ping yükselmesi oluyor bu oyunda. Zula da stabil 20 ping sıkıntı yok. Aynı pc başka ağa bağlanınca yine sıkıntı yok.

Sizin testiniz eklenmemiş düzenleyin isterseniz oynadığım bir oyun değil şimdi pingledim 50 civarı bende VDSL kullanıcısıyım

worldoftanksping

Tabi ilk mesajımda yazdığım değerler oyun içinden gözüken değerler. Tracert ile çıkan değerler daha düşük oluyor. Buna dikkat etmek lazım.

Bu tracert attığınız sunucu aralarında en yüksek sonuç veren login0.wotblitz.eu sunucusu bilginiz olsun türk telekom olan testte login.p2.worldoftanks.eu sunucuna tracertlanmış aralarında epey fark var

bu son attığınız test login0 olan sonucu

19 63 ms 62 ms 63 ms am3-sl-d50.fe.core.pw [92.223.31.132]

buda türk telekomlu paylaşımdaki sunucu

18 48 ms 48 ms 48 ms ed-sl-c242.fe.core.pw [92.223.24.242]

Sabit bir sunucu üzerinden test yaparsanız daha makul olacaktır

Telekomda farklı WOT sürümüne ait servera ( login.p2.worldoftanks.eu )ping atmışım. Tabi artık telekom ile ping atma şansım yok. Doğru server ise login0.wotblitz.eu budur. Tabi benim burada amacım sorunsuz WOT BLİTZ oynayabilmek. Şu an bu mümkün değil. Karşınızdaki insanların pingleri daha düşük olunca hiç şansınız olmuyor. Hatta rakip tankların konumu birden değişiyor. Turknetteki arkadaşlar kendileride oynayıp denerlerse anlarlar.

E bu pingle hiçbirşey oynanmaz zaten 60 altı olmadığı sürece sorun yaşatıyor

Severek oynadığım şu oyunu pay2win yaptılar diye bırakmıştım 3 yıl önce. Başlığı görünce ilk başta pc sürüm WOT sandım, girdim baktım meğer blitzmiş. Yarın oyunu indirip birkaç el test edeyim. Gelişmeleri buraya da eklerim.

:nazar_amulet: değdi.

Zibilyon sene sonra oyuna giriş yaptım tanklarımı özlediğimi fark ettim yahu. Klandan da atmışlar, içerlemedim değil hani :smiley: Her neyse 5-6 el atıp ortalama ping değerlerini takip ettim. El başlangıcından beklemedeyken ping 100 dolaylarında dolanmaya devam ediyor. Oyun başladığında ise 70-75ms civarı takip edebildim RTT’yi. Sonrasında da server lokasyonunda bir değişiklik olmuş mu diye login0.wotblitz.eu’ya testler uyguladım. Cimri wargaming.net yeni server ayarlamak çeşitlendirme yapmak yerine olan serverdan devam ediyor halen daha sanırım. Buradaki sorgu alanından görüleceği gibi üstlenici G-Core Labs. Amsterdam merkezli olan server ya darboğaz mağduru ya da bizim çıkışımızda bir dolanma var dedim. Tracert’ine göz attım. Sonuçlar pek de iç açıcı değil.

Ping değerleri ise oldukça değişken. Bunun nedeni hakkında ise net bir şey söyleyemiyorum.

Server’ın düşük konfigürasyonları nedeniyle sorgulara yetişememesi de bir neden olabilirken üstteki cogentco nedenli dolanmanın da buna olumsuz etki edebileceğini düşünüyorum. Diğer ISS’ler üzerinden hizmet alan arkadaşlar da test verilerini paylaşırsa belki yine ‘TurkNet’ kanadını suçlamaya başlayabiliriz belki :smiley:

1 Beğeni

İşin saçma tarafı ben karadenizdeyim mugla diyo onu geçtim, :smiley: neden amerikadan dolanıyo ona gülüyom şuanda.

134561231

pc den wargaming siteleri 1 dk da yükleniyor cep telefonundan mobil veri ile anında açılıyo sorun TurkNet’de

Cogentco ile TurkNet anlaşmasının ya da iş ortaklığını boyutu ne bilmiyorum ama suçlu o taraf gibi

1 Beğeni

IP adresleri kesin bilgi vermiyor örneğin TR firması var bir tane ipleri suudi arabistanda gözüküyor ancak istanbuldalar sebebi ripe tahminen güncellemeye yetişememiş olabilir gibi ABD döneceğini zannetmiyorum. Türknetin direk çalıştığı firmalar Neterra , Turk Telekom , Tellcom yani Superonline, Italya Sparkle, Hurricane ve Cogent ikilisi . Ki datayı ABD üstünden taşımaları maliyet oluşturacak şeyler sanmıyorum öyle olduğunu. Ama yinede @EFG ile bir iletişime geçin belki cogent bir yanlış yapıyordur

1 Beğeni

TurkNet cevaplarında kendi alt yapılarında sorun olmadığı yurtdışı bağlantı ve serverlarda sorun olabileceğini söylemiş özetle. Tabi TurkNet şöyle bir hata yapıyor bence. Bu konudaki hizmet kalitelerini mobil telefon hatlarından ve/veya rakip isp hatlarından uygulamayı kullanıp, kendi servis kalite performanslarını karşılaştırmalı ölçebilirdi. Çünkü bunu elimdeki imkanlar dahilinde ben yaptım. Wot serverdan olmadığına ikna olunca sorun var, düzeltilsin istedim.

1 Beğeni

World of Tanks oyununun serverları Amerikada olduğu için oraya gidiyor. Diğer İSS ve TurkNet’in kullandığı yol güzergahları farklı olduğundan dolayı ping değerlerinde farklılaşma görmeniz gayet normal… Tabii bu sizin açınızdan sorun teşkil edebilir. İsterseniz yapmış olduğunuz bu testlerini bize performans sorunu kategorili bir destek kaydı açarak iletin. Arkadaşlarım hizmetinizi oyun oynamak istediğiniz serverları ve güzergahları kontrol ederek size yardımcı olsunlar.

1 Beğeni

@BlueArda tracertta ilk veri modemden çıkarken 2-3 ms ile çıkıyor normalde bu 1 olmalıydı. Sanırım modeminizden kaynaklı da bir gecikme söz konusu bu da ping yükseldikçe gecikmenin biraz daha katlanmasına sebep olur


Bu da benim tracert verileri samsundan

@EFG wot eu serverleri EU da … :smiley: adı üstünde EU
https://wiki.wargaming.net/en/Servers