Türknet ve Turkcell Fiber Dönüşümü tamamlandı 1000 mb kavuşmaya az kaldı

Turkcell Superonline daireye kadar fiber kablo çekti sadece sinyal işi kaldı

TurkNet altyapı ekibi bugün Gigafiber kablo çekimi yaptı siyah kutuları takacaklar galiba eylül ayı içinde aktivasyon yapılacagı söylendi heyecanla bekliyoruz

Turkcell ve TurkNet geneldemi ortak calisiyor bazi yerlere ozelmi.
Oldugum yerde gigafiber altyapi yok turktelekom ve turkcell altyapi var sadece turkcell superonline altyapidan tutknet baglayabiliyormu fiber…?

TurkNet Hiç bir firma ile ortak çalışmıyor diye biliyorum… sadece türk telekom altyapısı ile adsl vdsl ve fiber abonelik satabiliyor. Türkcell olsa bile binanızda gigafiber hizmetini ve normal fiber (100 mbit) olanı da türkcell üzerinden veremiyor. Tamamen kendi kablolarını çekip cihazlarını kurup verecek ya da türk telekom altyapısı ile ne verebiliyorsa o…

Ortak çalışmıyorlar aynı anda altyapı getirmişler arkadaş ondan bahsetmiş.

Bende yanlis anlamisim ayri firmalar ayni anda cekim yapmis…

1 Beğeni

İkisi de aynı anda geldiği için şanslısınız. TurkNet taşrada da biraz daha hızlı yayılsa keşke. Yalnız bu havadan kablo çekme işi her yerde olmaz gibi, artık havadan elektrik kablosu bile geçmiyor ki fiber kabloya izin verilsin.

2 Beğeni

@sercancelik binalar birleşikse kazı yapmadan havadan çekiyorlar yani duruma göre bazı yerleri kazı yapılıyor Bazı yerlerde havadan çekiliyor her yere kazı yapılacak diye bir şey yok

O an Turkcell ekipleri TurkNet ekiplerine asi bir şekilde bakıyordur kesin. :smiley: Biliyorlar TürkNetin uygun fiyata 1000/1000 verdiklerini neticede. :slight_smile:

Turkcell gibi büyük olduğunu düşündüğümüz operatör TurkNet kadar olamıyor fiyat konusunda. Paketin kapasitesini söylemiyorum bile. Sömürü devam ediyor Erdem :slight_smile:

1 Beğeni

Birde Turkcell’in belirli websitelere yaptığı gizli hız sınırlamalarını da unutmamak gerek sanırım.

Sana bir şey söyleyeyim bu arkadaşın binasında eminimki Turkcell’den hizmet alanların sayısı TurkNet’ten çok daha fazla olacak. :slight_smile:

+superonline = sansüronline

4 Beğeni

@ErdalKaya sokakta çogunluk türk telekom kullanıyor burada fiber altyapı olmadıgı için planlama yapılmış altyapı getirdiler TurkNet fiyatını duyanlar turkcelle geçmez çünkü turkcell de 500 215 1000 249 tl öyle olunca TurkNet daha cazip gelecek :smiley:

2 Beğeni

Bu arada TurkNet’in kullandığı fiber kablo, Türk Telekom’un kullandığı sarı fiber kablodan daha mı kaliteli? Tür farkı var mı? Rengi neden siyah?

1 Beğeni

@mixerboy operatör ile kablo firmasının anlaşmasına göre değişebilir turkuazınki siyah olduğu için o şekilde bağlıyor olabilir

1 Beğeni

Kablo türü farklı değil midir peki?

Demek istediğim zaten bu. Benim yaşadığım sokakta havada bir tane kablo dahi yok. Buraya gigafiber planlansa kazı yapılmadan kablo çekilmesinin imkanı yok.

1 Beğeni

@sercancelik Sokak yapısına göre çalışmalar değişebilir binalar birleşikse Genelde havadan kablo çekiliyor fazla boşluk varsa yerden kazı yaparak devam ediyorlar

@ismailaygn dün bu kabloya kadar optik kablo çekildi bu durumda dışarıdaki kutu ne zaman gelir bina içindeki kutu da gelmedi

1 Beğeni

Normalde ilk bina dışına ince kablo çekilir ve Gigafiber kutusu konulur daha sonra kalın kablo çekilir ardından dağıtım kutusu konulur çoğu gözlemlediğim yerde o şekil işlem sırası yapılıyor da sizinki hocam çözemedim yer neresi hocam