Merhaba 2018 yılından beri PUBG (Steam) oyununu oynuyorum. Evimde 3 farklı İnternet Servis Sağlayıcıya ait fiber altyapı mevcut. Bu servis sağlayıcılardan sadece TurkNet altyapısında sorunlar yaşanmakta ve bu sorunlar son zamanlarda PUBG oyuncuları tarafından gerek youtube gerek Twitch gibi sosyal mecralarda sıkça dile getirilir olması sebebiyle tavsiye içerikli bu konuyu açma gereği duydum. Sorunlar;
-
TurkNet kullanıcıları tarafında PUBG oyununda lobiye geri dönüş yalaşık 2 dakika sürmektedir.
-
Ekte göstereceğim internet trafik rota hatasına şuan sadece TurkNet kullanıcıları maruz kalıyor. İstanbul (TurkNet) kullanıcısı bir oyuncunun paketleri Frankfurt Amazon Web Services serverlarına gidiş rotasında TurkNet’in rota politika yanlışlığı nedeniyle Amazon Web Services’i Amerika menşeili bir firma olduğu için oyuncuların paketleri Amerika üzerinden Frankfurt / ALMANYA’ya ulaşmaktadır. Bu durum da yüksek Ping olmasa da yüksek paket kayıpları ve kötü oyun deneyimi oluşturmaktadır. Desteğe bu konuyla ilgili kayıt oluşturdum ancak onlar görmezden geldiler… Umarım sorun düzelir ve bizler de TurkNet gibi bir çok alanda önder ve lider sağlayıcıyı arkadaşlarımıza tavsiye etmeye devam ederiz…
TurkNet rotası
Diğer İnternet Servis Sağlayıcının Rotası