TurkNet Port Blokesi Hk.

Merhaba, evimde statik ip mevcut. Fakat port açma konusunda problem yaşıyorum. TurkNet ISP seviyesinde port bloklaması yapıyor mu? Bazı spesifik portları açma konusunda problem yaşıyorum.

AX72Pro modemim var ve modemin içindeki OpenVPN Serverı aktif hale getirebildim, fakat aşırı düşük hızlarla bağlanabiliyorum. Ör: speedtest ile yapılan kontrolde 2mbps down ve 18mbps upload hızı veriyor. Bu sebeple evdeki mini bilgisayarımda kendi OpenVPNimi kullanıp eve bağlantı yapmak istiyorum fakat 1194 numaralı port internettem kontrol ettiğimde port açık deil diyor. Modemin arayüzünden port yönlendirmesi yaptım.

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkürler

Network ekibinden biri statik ip olmadan port açmayı anlatmıştı CloudFlare Zero Trust Argo Network Tunnel Kurulumu & Yapılandırması belki işinize yarar

Merhaba, konum statik IP’ye bağımlı olmayan Cloudflare Tunneling Protocol kullanarak genel ağa erişim sağlama üzerine. Bu hizmeti kullanırsanız statik IP’ye ihtiyaç duymayacaksınız. Başlangıçta biraz karmaşık gibi görünebilir ancak sonunda güzel istediğiniz kadar port açma ve projelerinizi geliştirme imkanı sunuyor. Bahsettiğim gibi günümüzdeki statik IP fiyatlarından daha uygun maliyetlerle Web servisleri, FTP sunucusu, VPN gibi birçok alanda kullanılabilir bir tunneling protokolüdür. Umarım işinize yarar.

2 Beğeni