CloudFlare Zero Trust Argo Network Tunnel Kurulumu & Yapılandırması

Merhaba, bu konuda adımları doğru takip ederseniz ve herhangi bir problemle karşılaşmazsanız, statik IP kullanmadan Cloudflare Tunneling Protocol ile port açabileceksiniz. Aynı zamanda domain bağlayıp kendi sitenizi host edebilir ve projelerinizi geliştirebilirsiniz.

Adım adım bir konu oluşturacağım, detayları ve merak ettiklerinizi konu altında belirtebilirsiniz.

Adım 1: Cloudflare Üyeliği

1. İlk olarak cloudflare.com adresinde bir üyelik açıyoruz (Sign up diyerek üyelik oluşturabilirsiniz).

Adım 2: Domain Bağlama

1. Cloudflare’e bir domain bağlamamız gerekiyor. Statik IP ücretinin aylık 70 TL civarında olduğunu unutmayın. Fakat basit bir domaini yıllık olarak alırsanız, bu maliyet daha ucuza gelecektir.
  2. Domain satın aldıktan sonra Cloudflare hesabınıza giriş yapın.

Adım 3: Domain Kaydetme

1. Cloudflare ana sayfasında “Websites” kısmına tıklayın.
  2. Add a site” kısmından domaininizi girin ve devam edin.
  3. Plan seçme aşamasında “Free Plan” seçeneğine tıklayın ve devam edin.
  4. DNS kayıtlarınızı kontrol edin ve devam edin. Eğer daha önce Cloudflare nameserver’ları kayıt etmediyseniz, devam edin ve bir sonraki sayfada verilen nameserver’ları kopyalayın.
  5. Domaini satın aldığınız sağlayıcıya gidin ve nameserver kısmına Cloudflare’in size vermiş olduğu nameserver’ları girin.

Adım 4: Name Serverları Kaydetme

1. Domain sağlayıcınızın yönetim sayfasında nameserver kısmına Cloudflare’in verdiği nameserver’ları birinci ve ikinci olarak girip kayıt edin.
  2. Cloudflare web sitesine geri dönün ve devam edin. Bu aşamada sizi “Pending Activation” kısmı karşılayacaktır.
  3. Sayfanın alt tarafında “Check nameservers now” seçeneğine tıklayın. Ortalama olarak 6-7 saat içerisinde domaininiz onaylanacak ve kullanılabilir hale gelecektir.

Adım 5: Cloudflare Zero Trust Kurulumu

1. Domain onaylandıktan sonra dash.cloudflare.com adresine gidin.
  2. Sol menü çubuğunda “Zero Trust” bölümüne tıklayın.
  3. Açılan sayfada “Networks > Tunnels” kısmına gelin.
  4. “Create a tunnel” kısmına tıklayın. WARP şu anda beta aşamasında olduğundan, güvenli olan “cloudflared” seçeneğini seçin ve devam edin.
  5. Projenize bir isim verin ve devam edin.

Adım 6: Bağlantı Aşaması

1. Linux işletim sistemleri için hazırlanmış bu konuyu takip edeceğiz. Windows ve Macintosh için ayrı bir konu hazırlayabilirim.
  2. Debian seçtikten sonra işletim sisteminizin mimarisini seçin. Daha sonra, sol tarafta cloudflared yüklü değilse, sağ tarafta yüklü ise seçeneklerini göreceksiniz.
  3. İlk defa kurulum yapacaklar için sol taraftaki kutucuğu kopyalayıp makinenizin konsoluna yapıştırın. (Not: curl makinenizde kurulu olmalıdır, değilse apt install curl kullanın).
  4. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra “Connectors” kısmında kendi tunnel ID ve diğer bilgilerinizi görebilirsiniz. Bu aşamadan sonra domain veya subdomain seçebilirsiniz.

Adım 7: Site Yapısı Oluşturma

1. Apache2 kurulumu gerçekleştirin (apt install apache2).
  2. Cloudflare’de “Service” kısmını HTTP, “URL” kısmını localhost:80 olarak değiştirin ve kaydedin.
  3. proje.ornekalanadi.com adresine gidin. Cloudflare otomatik olarak SSL sertifikası verecektir ve bu hizmeti sınırsız kullanabilirsiniz.

Adım 8: Ek Port Açma

1. Tunnels kısmına geri dönün ve projenizin sağ tarafındaki 3 noktaya tıklayıp “Configure” kısmını seçin.
  2. Public Hostname” kısmına tıklayın ve “Add a public hostname” kısmına tıklayın.
  3. İsterseniz aynı domain üzerine farklı bir port ekleyebilir veya subdomain kısmını değiştirerek farklı bir alan adı oluşturabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek port açabilir ve kendi sitenizi host edebilirsiniz. Değerli bir bilgi olduğunu düşünüyorum; daha önce bu şekilde Türkçe bir makale görmedim. Şimdiden hayırlı olsun.

1 Beğeni