TürkNet neden Keenetic modem tercih etmiyor?

Merhaba. TurkNet’in ücretsiz sunduğu modemler neden Zyxel? Genelde kararlılık ayarı, SNR düşürmek veya yükselterek hat stabilitesini sağlama gibi gelişmiş özellikleri bulunmuyor. Oysa Keenetic markalı modemler, kronik sorunlu ASUS modemler için harika bir alternatiftir. ASUS modemlerin sunduğu ve ASUS modemlerin sunamadığı ek özellikleri bile sunmaktadır Keenetic modemler… Bence TurkNet tercihini Keenetic Extra DSL AC1200 modelinden yana yapmalıdır. :slight_smile:

4 Beğeni

extra dsl yetersiz hero dsl ancak yeter. Yada peak dsl. İkisini de satışa sunup seçmeli modem sunmaları gerek.
Şayet peak dsl sunsalar 24 ay taksit yapsalar beklemezdim 5 dakika.

2 Beğeni

12 taksitle satan platform dolu hocam. 30 Mbps için 1600 TL’lik router alacaksanız ben size alayım siz bana taksit taksit ödersiniz hocam :slight_smile:

1 Beğeni

asus modemin neyi kotu erdem ? tabiki hat.degerleride on plandadir :)ben kenetic dsl1200 aldim.crcler tavan yapti ama ac750 de 2db 100crc 2 gunde
wifi 6 modem aldim.asus ax82u asus modem.konusunda cok iyi bence kenetic modemide biradere verdim bence asus en iyisi

5 Beğeni

Wi-Fi tarafı stabil olmayabiliyor. Kullandıktan birkaç hafta sonra WiFi’nin beyni sulanıyor. Çekmemeye başlıyor.

Tamam sen bana peak dsl al ben sana taksit taksit hatta toplamda 1800 tl ödemiş olayım ?

2 Beğeni

neden wifi tarafı stabil olmasın? ben arkadaşıma asus ac51 aldım. yani ac750 ile karıştırılmasın ikisi aynı değil çünkü. 5 bina öteden bile wifi çekim gücü var ?

1 Beğeni

Bende ac55u var… wifi si karşı binadan çekiyor. tahmini 20-25 metre mesafede. hep duyuyorum. asus modemlerin wifi si çekmiyor fln diye ama 3 bucuk yıldır kullanıyorum. ısınma olmuyor. 1 gün sıkıntı yaşamadım.

1 Beğeni

Hayır wifi şöyle sıkıntılı olur. Sen kalkıpta 5g ile bağlanmayıp birde üstüne modemi elektromanyetik dalga yayan bir cihazın yanına koyarsan 2,4 g de her cihaz sorun gösterir dimi.
Yada erdem gibi arkadaşların hep modemde suç bulup aslında kendi kullandığı cihazlarda yani telefon tablet bilgisayar vb. bunlarda sorun olabileceği ve/veya modemin kablosuz ayarlarının yalnış şekilde ayarladığını hesaba katmazlar.
Kimse kusura bakmasın da tamam her markanın bir kusurlu ürünü mutlaka bulunur. Ama genele baktığımızda en kusursuz ve yıllardır fiyatından ve kalitesinden ödün vermeyen tek marka asus.
Şuanda kafamda alırsam 2 modem var biri keenetik peak dsl diğeri

Kral :crown:

2 Beğeni

Ben ASUS DSL-AC51 modem kullanıyorum. Kullandığım ürün sanırım fabrikasyon kusurlu olabilir. Çünkü bir süre sonra beyni sulanıyor ve modemi aç kapa yapmak zorunda kalıyorum.

Ayrıca ASUS DSL-AC51, 2017 model bir cihaz. Bence ASUS sadece üst segment için değil, giriş, orta segmentteki DSL serisi modemlerini yeniden üretmeli. 2021 Model tasarımıyla, yenilenmiş çipleriyle daha kaliteli olanlarını bile üretebilir. Mesela daha yüksek dB antenler gibi… Böylece Wi-Fi menzili genişler. ASUS DSL-AX82U gerçekten pahalı ve üst segment bir model. ASUS DSL-AC51 modemlerde keşke Broadcom DSL çipleri olsaydı. Birçok DSLAM Broadcom olduğu için genelde daha uyumlu oluyor böylece daha yüksek hızlar buluşuyor modemine… Birde üstüne kararlılık ayarıyla SNR düşürdün mü tadından yenmez. Ayrıca daha düşük CRC hataları alınabilir bence. ASUS, bütün modem modellerini baştan yenilemeli ve bütün modemleri Broadcom çipli yapmalı diye düşünüyorum.

giriş orta segment dediğin modemde 500 mb ram 750 mhz işlemci var. 2017 olsa bile 5ghz destekli.
Broadcom çipset olmayınca snr ayarı olmuyor mu? O zaman ben hata etmişim arkadaşıma asus dsl ac51 aldırmakla.
Modemden beklentin ne ?
500 tl olsun zerre hatası olmasın. 5ghz de 1gbit versin 2,4 ghz de 400 versin. portlarının hepsi gbit olsun. Nasıl iyi mi ?
Keenetic in pahalı olmayan hangi modeminde 5ghz de 1gbit ve üzeri hız veriyor ?
Yani pahalıdan kastım 1.000 TL altında olan. Şu devirde zaten o parayı gözden çıkaran az daha bekler çok daha iyisini alır 1 kere alır 10-15 yıl kullanır.
Şuanda dsl ax82u 2000 tl. Yani ben örnek veriyorum peak dsl e 1600 vereceğime peşin peşin 400 daha koyar asus alırım. Şuan keenetic in en iyi modemi peak dsl. Bak bakalım ikisinin özelliklerine erdem bey.
Aralarındaki farkı bizede söyle de bilelim. Yani öyle bir arayış içine girmişsin ki ilginç

Hayır, beni yanlış anladınız. Ben diyorum ki eğer ASUS DSL-AC51 modemimde Broadcom çip olsaydı, daha yüksek hızlar alırdım genel olarak. Yani kararlılık ayarı yapmadan bile daha yüksek hızlarda buluşurdu. Özellikle benim gibi ADSL kullananlar için kritik önem taşıyan bir mesele.

Keenetic çok övülüyor genel olarak. Bunun bir sebebi yok mudur?

Keenetic extra dsl kullanıyorum. Wifi performansı stabilitesi mükemmel. İlla eksi bir şeyler söyle dersen belli bir dereceyi geçmese de ısınıyor. Ayrıca benim işime yaramayacak olsa da diğer kullanıcıların işine yarayabilecek bir husus: 1gbps ethernet portlarının olmaması.

Bu arada wifi da yada genel dsl bağlantısında modem kaynaklı kopma yaşamadım. Keenetic dsl ile modemime her yerden erişmek ve kontrol etmek hoşuma gidiyor.

1 Beğeni

Yani esasen aile üyelerinin de interneti kullandığını düşündüğümüz senaryoda gerçekten önemli bir kriter. Zira bazı aile üyelerine şifreyi veriyorsun, eve arkadaşları geliyor ve onlara da sizin aile üyeniz şifreyi verebiliyor -yakın zamanda başıma geldi- bu noktada sen bir işle uğraşıyorsun işte oyundasın vs. alt tab atamayacak bir konumdasın, telefonu çıkarıp hemen uygulamadan bu cihazların internete bağlanmasını engelleyebiliyorsun.

Tabii bu belirttiğim senaryo çok spesifik ve gerçekleşmesi pek olağan olmayan bir senaryo olsa da, yine bir nedendir neticede. Ben şahsen modemin işlevsel olmasını seviyorum, farklı farklı uzaktan yönetim senaryoları olmasını seviyorum, arayüzünün basit olmasını ve sürekli yazılım desteği almasını seviyorum. Öte yandan, Keenetic’in modemlerini çok düşük donanım ile ürettiğini, WiFi teknolojilerini de cihazlarına uyarlamasında çok geç kaldığını düşünüyorum. Zira henüz ortada WiFi 6 destekli bir modemleri yok.

ASUS modemler iyidir fakat güncelleme fetişiniz varsa, arayüz gerçekten basit olsun ben fazla teknik terimden anlamam derseniz, açıklamalı ve basit bir arayüz tercih etmek isterseniz bu noktada en mantıklı seçim Keenetic markası olacaktır.

Bu arada yanlış anlamayın, bu yanıtı herkese istinaden yazıyorum ancak size denk geldi kusura bakmayın. Tekrar söylemek gerekirse ASUS modemler kötü demiyorum, aksine gayet iyiler hem donanımsıal açıdan -keenetic’den çok çok daha iyiler- hem de yazılımsal açıdan -güncelleme kısmını saymazsak- fakat dediğim senaryolar için, kişisel sebeplerden ötürü çoğu kişi muhtemelen Keenetic tercih ediyor, benim gibi.

2 Beğeni

Ağdan çıkarma androidde wifi uygulamalarıyla mümkün. En kötüsü mac filtresi koyarsın. Size ait cihazları eklersiniz listeye ki bunu çoğu modem otomatik yapıyor. İstenilen cihazlardan başka kimse bağlanamaz ağa.

Bana hayırlı olsun o’halde :crazy_face:

5 Beğeni

Extra dsl var ilgilenen yazsın :slight_smile:

1 Beğeni

Şahsım adına keenetic modemi ben çok beğendim. Arayüzü çok güzel. Yani yazılım kısmında güzel işler yapılmış. Uzaktan bağlantısı olsun çok benim için Extra artı. Kararlı sürüm de eski modem de ki hat değerlerini alır iken geliştirici mod da +6 7 mbps fark oluşuyor. Stabil şekilde. Snr ayarı olmazsa olmazlardan… En önemlisi her güncelleme maşallah çok stabili bir şekilde gidiyor. Geliştirici sürümler de bunları daha iyi anlamak mümkün. Wifi performansini başta baya baya bir garipsemiş idim. Benim modem omni serisi. 5ghz yok. Geliştirici moda alınca 2.4 ghz kanalın dan yaklaşık 10mt mesafeden arada duvar var 2 tane 75 80 mbps hız alıyorum. Velhasıl beni fazlası ile tatmin eden bir modem. Isınma problemi hiç yaşamıyorum. Yani güzel modem aslında. Extra ile aralarin da anten ve 5ghz farkı var sadece. Birde frekans da 0.2 lik bir fark var. Emsal rakiplerin den çok daha iyi olduğu aşikar. Tabi farklı modellerin üst modelleri daha iyi olabilir ama bazen o özellik de yetmiyor. Örneğin modem özellik olarak daha iyi ama snr ayarı yok. Adam kitleniyor kalıyor. Ama alt rakipi yazılım arayüzü ve snr ayarı sayesin de o modem den daha iyi duruma düşebiliyor. Yani aslında eski den Zyxel seven biri olarak, artık keenetic benim için daha iyisini kullanana denk en iyisi benim için.