Evet arkadaşlar herkese merhabalar, başlıkta da belirttiğim gibi bugün ittibari ile Binamıza FTTH Fiber geldi kuruldu ve aktif hale geldi. Tabii ki şimdilik hala VDSL kullanıyoruz malum geçiş süreci nasıl olacak nasıl devam edecek bilmiyorum. Türk Telekom bize geçiş yaparsanız hemen bağlayabiliriz dediler ancak ben TurkNet’den memnunum ve devam etmek istiyorum. Teknik Destek olarak yardım istedim ancak tam kapsamlı ne yazık ki bir cevap alamadım. Sürecin bu kısmı sancılı geçecek gibi duruyor… Daha önce bu durumu yaşamış birisi var mı ? nasıl oluyor ? süreç nasıl ilerliyor bilginiz varsa cevabını paylaşırsanız sevinirim. Bi tık karamsarlık sarmadı değil hani… Malum kim gelecek GPON’u bağlayacak ve verecek sonra Fiber modem’i ayrı oluyor o nasıl olacak (Gerçi fiber uyumlu modemim mevcut)…
Ben geçtim kardeş destek kaydı açıyorsun, müşteri hizmetleri arıyor, talebi alıyor. Fakat müşteri hizmetleri oyalıyor insanı donanım haberdeki desteğe yazarsan direk teknik ekip arıyor telekom modem ve ontyi getirip kurulumu yapıyor. Modem ve ontye priz ayarlarsan iyi olur bende yere kurup gitti eleman ölçü alırken ters çevirdim kırıldı baya hassas yani gelip bir daha yaptılar.
Merhaba, kablo çekilmediyse çekilir hattınıza TT tarafından ve ONT, Modeminiz TT tarafından verilir veya Modem TN tarafından da verilebilir. Bölgesel ve altyapısal olarak direkt geçiş olabilir ama Temsilciye " VDSL hattımı iptal ettirilmeden direkt FİBER hatta geçişimi talep ediyorum" diye belirtin.
Buradan “Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum” kayıt açıp sorabilirsiniz…
Verilen modemin adres bilgilerini, elinde ki FİBER modeme aktarıp kurulumu yapabilirsin ama ONT ve modem ücretsiz verilecek.
Anladım cevaplar için teşekkür ederim. @Axoy64 bakalım Donanımhaber’den de bi ulaşayım… Destek kaydını açtım , Twitter’dan yazdım , burdan belirttim bir de Donanımhaber’e yazdık mı bu iş tamamdır xD Modem için priz hazır. Kablosunu bilerek uzun bıraktırıcam ki ona göre bi ayar çekicem. @TworA Hocam desteğe yazdım bakalım … Burdaki Telekom Müdürü sağolsun çok yardımcı oldu ve oldukça hızlı yapıldı herşey umarım TurkNet’de aynı şekilde işler.
Kabloyu dil döksemde uzun bırakmadılar bende daire içi 10 metre en fazla dediler odaya yetişmedi tabi biraz da elemana bağlı. Dediklerinizin hepsini bende yaptım 13 gün bekleyişin ardından donanım habere yazınca 14. gün kurulum yapıldı.
TT tarafından sorun olmadığı sürece abonelik işlemleri mümkün olduğunca hızlı olacaktır.
Valla hocam, onların dedikleri servis sağlayacınıza danışıp işlemleri başlatmanız gerekir dedi. Annem, ben ve bir kaç komşum TurkNet’liyiz ve bir an önce tabii ki işlemlerin hal olmasını isteriz malum TT ilk kez beni hayatımda şaşırttı.
Kabloyu dil döksemde uzun bırakmadılar bende daire içi 10 metre en fazla dediler odaya yetişmedi tabi biraz da elemana bağlı. Dediklerinizin hepsini bende yaptım 13 gün bekleyişin ardından donanım habere yazınca 14. gün kurulum yapıldı.
Tplink archer c5v verdiler bana çekimi falan baya iyi. 5 ghz’de extra dslden daha iyi diyebilirim çekimi ama kopma yapıyor telefon uykuya geçince 5 ghz den düşüyor bazen bazen 5 ghz hiç görünmüyor garip şeyler oluyor Genel olarak iyi ama.
Tplink archer c5v verdiler bana çekimi falan baya iyi. 5 ghz’de extra dslden daha iyi diyebilirim çekimi ama kopma yapıyor telefon uykuya geçince 5 ghz den düşüyor bazen bazen 5 ghz hiç görünmüyor garip şeyler oluyor Genel olarak iyi ama.
Fena değilmiş bende de TPLINK VR2800 var. O yüzden dediğim gibi hani modemi vermek zorunda değiller ama illa ki vermemiz gerek diyorlarsa kendileri bilir tabii. Bi an önce hal olsun da gerisi vız zaten
Dediğim gibi modem boşa çıkarsa üst kat’a acces point görevi olarak kullanırım birisini
Sizce , aboneliğimi iptal edip tekrar dan mı başlatsam ? Sanırım öyle daha hızlı olacak gibi @Axoy64@TworA ne dersiniz ? Bir kaç gün internetsiz kalırım en fazla ?
Eğer yapamayacaklarsa ben direk iptal edeyim tekrar başvurayım… TurkNet 'i şirket olarak sevdiğim için kolay kolay bırakmam ama çalışanlar biraz daha dikkatli olmalı.
Not: Aynı şekilde annem de Turknetli aynı binada onda da başvuruyu yaptık … komşum var o da yakında başvuru yapacak… nasıl olacak bilmiyorum…