Türknet’in 40 TL zam yapması

O pakedi kullanıyorum. Kotayı her ay aşacağımı bildiğim halde o pakete geçtim. Kotalı ama kota bitiminde ödeyeceğiniz maksimum ücret o hızın kotasız paketinin ücreti ile eşit. Peki avantajı ne derseniz, şöyle düşündüm, atıyorum tatile ya da iş seyahatine çıktım, bir ay eve uğramadım, o ay minimum ücreti ödeyeceğim. Tek avantajı bana sorarsanız bu. Bunun haricinde de normal kotasız paketle aynı parayı ödüyorum. Değişen çok da bişey yok yani. Sadece ismi kotalı.

Dediğim aslında çok basit, olaya hangi pencereden baktığınla alakalı. Mesele sen anti TurkNet karakterinde biri olduğun için kulp bulabilirsin.

Herkesten önceden ziyade, TT 1 Nisan’da zamlayacağını duyurduğunda TurkNet Haziran’da bu zammı uygulayacağını açıkladı, hoş mayısta başladı bu ayrı konu ama 2-3 aylık bir düşünme süresi tanıdı zaten. Diğer firmalar böyle birşey yapmadı, toplayabildiğini topladı.

Superonline VDSL fiyatlarına bir bakın isterseniz, kendi altyapısıyla arada ne kadar fark var görürsünüz.

TurkNet 1000/1000 hıza 139 TL istiyor, ötesi yok. Şahsen gigafiber kullanmıyorum, inşallah ileride gelecek ve kullanacağım fakat hem TT hem kendi altyapısında tek fiyat olayı bambaşka bir kalitedir. Her babayiğidin harcı değil. Yukarıda dediğim gibi Sol 100Mbps VDSL’e yanlış hatırlamıyorsam 220 lira istiyor.

Sen bence TurkNet’e fazla içerlenmişsin. Biraz sakinleşmen senin faydana.

Son olarak burada TurkNet için ayar vereceğine önce NetSpeed’e git ve de ki “Tamamen TT altyapısını kullanarak 100mbps’e 134 lira istemeye utanmıyormusunuz.”

1 Beğeni

Telekom un yaptığı zammın oranı %67, TurkNet in yaptığı zammın oranı % 40 , TÜİK e göre enflasyon %69.97 :man_shrugging:

Bunların içinde art niyet var. Ne anlatsak boş.

TurkNet benim nezdimde alternatif sağlayıcıların kralıdır. Yanına bile yaklaşamazlar.

Bu zam olayı 1 nisan da başlasaydı, diğerleri direk 1 nisan da uygulayacaktı ama TurkNet bunu 1 haziran da uygulayacağını duyurdu. Ha mayıs olayına çatıyorlar. Firma babasının hayrına hizmet vermiyor. Dolar neredeyse 17 lira olmuş, yarın ne olacağı belli değil, maliyetler almış başını gitmiş. Tamamen dolar endeksli bir sektörde 1 müşterinin ödediği tutar 10 dolar bile değil, bizim toxicler sızlanıp duruyor.

Yahu firma eleştirilir ama böyle saçma sapan elestirilmez. Adamlar resmi enflasyon oranının altında zam yapmış yahu daha ne olsun. Bu firmanın birdünya yönlendirmesi ve yurtdışı çıkışı, omurga yatırımı falan var. Bu insanlar ne bekliyor anlamıyorum.

Dediğim gibi inanılmaz toxic bir yapıdayız.

3 Beğeni

Güncelleme geldi :face_with_hand_over_mouth: Mayıs ayı enflasyon oranları açıklandı.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %73,50, aylık %2,98 arttı

#TÜİK https://twitter.com/memurlarnet/status/1532618435460489217/photo/1

TurkNet Turk telekom port zamlarindan once zam uyguladi ve gigafibere finansman yaratti.hadi bu mevcut ekonomik durumda kabul edilebilir bir durum. Fakat sonrasinda haziran 2023 e kadar zam yok diye bas bas reklam basip abone toplayip sonrasinda bunu siteden kaldirmasi guven sarsan bir durum . Ha siteden kaldirdi fakat henuz bir zam uygulamadi. Egerki uygularsa bu kabul edilemez bir durum , kurumsal bir firmanin bir soz vermesi ve sonra bunu gormezden gelmesi. Birde yeni tarifelerde tt fiber ftth altyapida 1000 mbite kadar hizlar verilebiliyor bakalim bu noktada TurkNet nasil bir fiyatlandirma yapacak tek fiyat politikasini zaten bastan beri elestiriyordum esitsizlik diye gorecegiz

images

Soruma cevap vermek yerine “ad hominem” ataklarla şahsıma saldırmaktan başka bişey yapamıyorsunuz. sgyya isimli arkadaş, senin yaşın kaç bilmiyorum ama hiç de “yetişkin” gibi yazmamışsın. “anti TurkNet karakterli” lafına da eminim herkes benim gibi kahkahayı basmıştır. TurkNet öyle muazzam bir oluşum ki insanların karakterine sirayet ediyor demekki vay be, karakter özelliği yarattı adam :smile:

Çok basit bir çözüm önerim var hoşuma gitmiyorsa kullanmazsın kaldı ki kullansan bile istediğin zaman iptal edebilirsin TurkNet 'te ve diğer birkaç alternatif operatör de ayrıca kullanamdığın bir firmanın forumunda firmayı kötülemek ne kadar etik sen bi düşün bunu.

1 Beğeni

Bak buda çok sevdiğin tt nin simetrik internet ücretleri

2 Beğeni

tüik denen kuruma inanan kaldı mı yahu ? Enflasyon şu anda %160 üzeri. İnternet yakında lüks tüketim olacak, yağmur gibi zamlar her yönden geliyor ve gelecek zar zor ödeyenler iptal edecek. Sadece tnn için değil bu maalesef tümünde görülecektir. Bunlar daha çok iyi günler. Geçen yıl bu Temmuz’da akaryakıt 30₺ olur dediğimde bana gülenler yüzüme bakamıyor.

1 Beğeni

Her firmanın kendince bir işleyiş şekli var.

Herşeyden öte her insanın seçme özgürlüğü var ve TurkNet taahhütsüz bir firma. Yakana yapışıp seni abone yapmıyor ve gitmen için de senden bedel istemiyor.

Hayatta her ne olursa olsun olaylara hangi pencereden baktığınla alakalı. Eğer haset, art niyetli biriysen bu yönden bakarsın.

Ben TurkNet’in tek fiyat politikasını beğeniyorum, neden mi? Tamamen art niyetli olmayan, dürüst bir yaklaşım. Adamlar kiraladığı altyapıdan da aynı parayı istiyor, kendi kurduğu altyapıdan da aynı parayı istiyor. Binlerce TL isteyebileceği Gigafiber’e 139 lira gibi cüzi bir miktar istiyor. (Burada şair diyor ki, bakın diğer firmalar binlerce TL isterken aslında bu kadar düşük ücrete bile bu hızlar verilebiliyor) Hoş gigafiber kullanmıyorum, tipik bir VDSL müşterisiyim ama Gigafiber ile aynı parayı verdiğim için kıskançlıktan çatlamıyorum mesela.

TurkNet sabit bir firma. Sana alabileceğin hız miktarını söylüyor ve sana uyuyorsa kullanırsın. Mesela benim altyapım 100Mbps kadar destekliyor, tek fiyat politikasına göre 139 lira ödüyorum. Yarın birgün Gigafiber altyapısı geldiğinde geçişim bedelsiz olur ve yine aynı fiyatta kalırım. Tek fiyatın güzelliği bu.

Farzedelim VDSL kullanıyorum, 50Mbps hız alıyorum. Yarın birgün TT evime kadar fiber çektiğinde yine hiçbir fark ödemeden aynı ücretle 100Mbps geçeceğim. Yani TurkNet kalkıpta 10Mbps ADSL kullanan adama gel zorla bize abone ol, daha yüksek hız alanlarla aynı parayı öde demiyor. İnsanların tercihine bırakıyor. Ben TurkNet’in dürüstlüğüne inanıyorum, olaya bu yönden bakıyorum.

Eğer kıskanç, art niyetli biri olsaydım, AMA ABİ YA 1gbit hız alanla aynı parayı ödüyorum, UFFFFF haksızlık bu der kendimi yerdim.

Türkiye’de birçok örneği var, TurkNet içinde de var. Adam 35Mbps vdsl kullanıyor ama bir bakıyor TT FTTH getirmiş hoopp geçişi yapılıyor ve aynı parayı ödemeye devam ediyor.

Benim TurkNet hakkında ki düşüncelerim bu şekildedir. Ben TurkNet’e güveniyorum, yarın birgün ciddi bir sorun yaşarsam da 1 tıkla iptal eder geçerim. TurkNet ile göbek bağım yok. Ama piyasada ki hiçbir firma aylar öncesinden zam haberini vermeyip, son dakikaya kadar yakalayabildiğini yakaladığı bir dönemde TurkNet tepki alacağını bile bile erkenden haber verip, müşteri kaybetmesine rağmen bu adımından geri dönüş yapmıyorsa olayın TurkNet tarafında bakmak gerek.

Alternatif sağlayıcılar arasında popüler olan kıytırık NetSpeed, tamamen TT altyapısını kullanıyor, 100Mbps için 134 lira istiyor. Bunu unutmayın.

TurkNet’i elbette eleştirin ama bu sabit fiyat politikasından dolayı eleştirmemize hakkımız yok. Adamların niyeti ortada. Evet belki gigafiber yavaş ilerliyor, bu kullanıcılardan tepki çekiyor fakat bu bir süreç ve maliyeti fazla olan bir yatırım. Beklemekten başka yapacak birşey yok. Beğenmiyorsan basar gidersin, tutan yok.

3 Beğeni

Bence bastan begenmiyorsan gidersin kafasi zaten yanlış. Firma taahhütsüz o bunda ok iz ama firma bir 2023 hazirana kadar zam yok diyerek kendisi taahhutte bulunuyor ve insanlar TurkNet in bu taahhudune guvenerek abone oluyor sonrasında ne olursa olsun seffaf guvenilir bir firmanın bu taahhudunu sitesinden kaldirip , sitesinde bu taahhudunun oldugu donemde abone olan musterilerine zam yapmasi kabul edilebilir etik bir yaklaşım kesinlikle olamaz. Sitesindeki ibareyi kaldirdiktan sonraki donemde abone olan musterilerine yapabilir ve o zaman begenmiyorsan gidersin denilebilir. Haaa sabit fiyati elestirmeme gelince bence adaletsiz bir yaklasim haaa bu haset vs bakıs acısı degil bunu irdeleyip duruyorsunuzda :slight_smile: bu benim dusuncem. Diger firmadan bireysel olarak zaten 1000 mbit abonesiyim fiyat benim icin muhim degil acikcasi. Firmam icinde bugun teklifleri toplamaya basladim metro ethernet baglatacagim muhtemelen. Demek istedigim haset vs surekli irdelediginiz gibi 50-100 tl nin pesinde olan birisi degilim ve cok sukur ihtiyacimda yok . Upload cok problem yaratirsa bana 3-4000 ayda odeyebilecek gucteyim ve gerekirse evimede metro ethernet baglatmayida dusunuyorum.

1 Beğeni

Bu ornegi vereceginize turknetinde peering altyapi hizmeti aldigi comnet i paylassaniza 100 mbit 99 TL ve insanlar bir senelige kadar pesin odeyip kartina taksit yapiyor ve fiyatini sabitleyeniliyor. :)Kiyaslama yaparken ust fiyat baremindeki kucuk bir firmayla kiyasliyorsunuz bu noktada bende size bu yaklasimlarinizdan oturu TurkNet Fanboy diyebilirim sanirim gercekten objektif davranmadiginiz icin. Ve elestri yapan kisilere art niyetli haset icinde yaftasini yapistirdiginiz icin :slight_smile:

1 Beğeni

Şimdi güzel insan her geçen gün maliyetler artarken fiyatı nasıl sabit tutsun adamlar ben de ticaret ile uğraşıyorum son 1 ayda sattığım ürünlere en az %20 zam geldi alış fiyatı üzerinden üstüne elektrik zammı ve diğer giderlerin artması sebebiyle benim bu zammı %30 40 yansıtmam lazım maalesef sizde haklısınız herkes kendisini düşünür fakat en basitinden ekmek 1.5 TL olduğu zamanlarda interneti 100 TL ye satıyorlardı şimdi ekmek 4- 4.5 TL oldu çoğu noktada internet 140 TL bu en basit karşılaştırma

3 Beğeni

Haklisiniz bu noktada fakat benim savundugum nokta firma bir taahhutte bulunuyorsa eger o ibare sitesinde bulundugu surece abone olan kisilere karsi sorumlulugu vardir ve bunun arkasinda durmali. Daha sonraki surecte abone olan musterilere bu tarz bir sorumlulugu yok yapsin gerekli zammi bu konuda kimse bir sey diyemez .fiyat yuksek gelirse baska bir firmayi tercih edebilir

Eğer habersiz ani bir zam yaparsa haklısınız. Ama aylar öncesinden bildirim yaparak yaparsa zaten taahhütsüz bir firmayı değiştirmek en fazla 7 gün sürer. Fiyat taahhütünü vermesinin arkasında ne vardı ve sonrasında neden vazgeçildi açıkçası bende merak ediyorum.

Fiyat taahhüdü sonrası vererek abone buna guvenerek abone olan abonelere önceden haber verse dahi bu kabul edilebilir etik bir durum değil antalmaya çalıştığım nokta bu. B tarz bir yaklaşım kurumsal Türkiyede en leri yaptığı noktasında iddialı olan bir firmanın yapamayacağı bir hamle olur. Ha ekonomikburum bahane edilerek bu hamleyi yaparlarsada insanlar ve bende dahil sorarım siz bu çapta bir firmayı yöneten kişiler kısa vadeli orta vadeli uzun vadeli planlar bütçeler yapmıyormusunuz bu ekonomik durumun aylar öncesinden bu duruma geleceği belliydi siz kestiremediniz herkes bas bas bağırıyordu denir haklı olarak

Ama biz de hiç bir şeyi kestiremedik :frowning::frowning: covid bitti :ukraine: :ru: savaşı başladı. Oysa Haziran Mayıs’tan daha da iyi olacaktı.

1 Beğeni

Dostum sen herşeyde TurkNet fanısın anlaşıldı kimse şikayet etmesin hepimiz türknetin bağımlısı olucaz söz.Sen kafayı takmışsın belli TurkNet 'e ama insanlar eleştiri yapıyor bu normal bir şey elbette eleştiri yapacak adam buna para ödüyor parasının hakkınıda sonuna kadar istiyor bunda anormal olan ne ? anormal olan senin her gönderide ilginç insanlara garip haddini aşan anlamsız TurkNet nispetin anlayamadım seni ben.Kim ne para ödüyorsa hakkını arar kimse bedava kazanmıyor parayı TurkNet olsun başka yer olsun herkes hakkını arayacakta savunacakta elbette hakaret edilmeden düzeyli olması ama kalkıp bilmediğin bir çok konuda anlamsız yorum yapıyorsun bence rica ediyorum seni admin yetkili filan yapsınlar @EFG rica ediyoruz şu arkadaşı admin filan yapında kurtarın bizi

1 Beğeni

Bozuk plak gibi aynı kişiler aynı şeyleri söyleyip duruyor. Lügatında başka eleştiri yok zaar.

Parasının hakkını istediği eleştiriye bak;

Niye zam yaptınız.
Niye 2023 garantisini kaldırdınız.

Zuhahaha. Abi harbi komedisiniz. Daha neyi eleştireceğinizi bilmiyorsunuz. Hizmetinde aksaklık varsa onu eleştir. Finansal yönden elestirebilecek durumda değilsin.

1 Beğeni