Merhaba. Altyapı sorgulama yaptıktan sonra önümüze şöyle bir yazı çıkıyor ya hani… Orada “Modem dahil” yazıyor bence oraya URL atayın. “Modem dahil” yazan yere tıklayınca, insanlar hangi modem olduğunu görsün ve o sayfaya yönlendirilsin. Gereksiz gibi görünsede bence işi kolaylaştırır.
Capex modemde hangi model olacağını kimse bilemez.
Bu modemler değişiklik gösterebiliyor. Hangi modemin hizmete verileceğini bilmeleri gerekiyor ki o adres için modem bilgisi girebilsinler. Sabit ve kesin bir veri olmadan bu bilgi gelemez görünüyor.
Selamlar @mixerboy, hangi modem olduğunu görememelerinin temel birkaç sebebi var. Bunlar; modem stok durumu, birkaç model ile çalışılıyor olması, modellerin güncellenmesi ve benzeri gibi.
Bu arada WiFi 7 modeme geçmeyi düşünüyor musunuz? Güncelleme olacak mı? Ayrıca ilerleyen zamanlarda en az 10 Gbps altyapı için çalışmalar yapmanızı öneriyorum. Lakin 1 Gbps dünya standardı olmaktan çıkıyor yavaş yavaş… Artık yurtdışında 10 Gbps hızları evlerde bile daha sık görüyoruz… Ancak siz bizlere bir sürpriz daha yaparak bunu 25 Gbps yapabilirsiniz. Nokia’nın 25G-PON teknolojisi sayesinde mümkün. Ben telefonumdan hız testi yaptığım zaman en az 15-20 Gbps simetrik hızı WiFi 7 ile telefonumda görmek isterim. Bize bu yakışır.
Erdem, biraz yükseklerden uçuyorsun gibi alçal.
10 TL daha vererek büyük boy patates istermisiniz (!)
Yüksek değil ya.
Ekonomiyi düşünmek gerekiyor. Denkleme ekonomiyi ekleyince yüksek oluyor.
10 gbit hız kullanılabilir ancak henüz Ev kullanıcısı için olan sistemler bu hız için yeterli değil. Bir evde birden çok kullanıcı üst seviye sistem kullanırsa ancak o zaman 10 gbit hızları kullanmak mantıklı olur.
25 gbit hız için sistemin yetersizliğini geçtim windows dahi yetersiz kalıyor. Türknetin test kullanıcısı olan youtube tengigabit adıyla bir kullanıcı var, kendi kanalında çok yayını yok ama farklı bir youtuberin videosunda evinde 100gbit bağlantı olduğunu 10 gbit üstü hızlarda windowsun yetersiz kaldığını söylemişti.
Tek fiyat yerine paket sistemi gelmeli bence 1000 alan biriyle 100 alan birinin veya 16 alan birinin aynı fiyatı ödemesi mantıksız tamam karmaşık paketleri yok ne güzel ama bu olayı karmaşık paketler olmadanda halledebilirler bence
TurkNet GigaFiber için gelmesi gereken paketler şunlar:
100 Mbps Simetrik (Eşit hız) (GPON)
500 Mbps Simetrik (Eşit hız) (GPON)
1000 Mbps Simetrik (1 Gbps eşit hız) (GPON)
Altyapı güncellemeleri yapıldıktan sonra ise eklenmesini beklediğimiz paketler:
10.000 Mbps Simetrik (10 Gbps) (XGS-PON)
25.000 Mbps Simetrik (25 Gbps) (25G-PON)
GPON altyapısından eşit indirme ve yükleme hızlı paket verilebilir fakat simetrik hız verilemez. Trafik kullanımınız diğer trafik yönünü etkiler bu yüzden simetrik çalışamaz. Bunu daha önce 500 kere yazmıştım, 501. ye tekrar yazıyorum bakalım anlaşılacak mı.
100/100 paketi daha ucuz olsun diye istediniz herhalde. Mevcut pakette alınması gereken minimum ücret alındığını düşünüyorum bu yüzden daha az hız daha ucuz olmayacaktır.
Umarım taşındığınız yerde 100 Mbps kullanabilirsiniz
Simetrik internet eşit indirme ve yükleme hızlarının aynı anda çalışması ancak bu bilgiyi herkes bilmeyebilir. Ağ sistemeleri konusunda fazla bilgisi olamayanlar için eşit indirme ve yükleme hıznın adına simetrik diyebilir, sizde bu şekilde denilmesinin yanlış olduğunu açıklayın. Doğrudan simetrik çalılmaz deyince işit indirime ve yükleme hızı verilemez şeklinde anlaşılıyor.
Benim TurkNet 'e önerim Telekom alt yapısında 200/500/1000 paketlerini satışa sunması ve pinglere çalışması.
500 Mbps indirme yaparken geriye 32Mbps upload ediyor
Cevap attığım kişi bunu biliyor merak etmeyin. Bu hatalı bilginin yayılması yeşil renkli meşhur bir teknoloji kanalından kaynaklanıyor. Bunun yanında elektronik haberleşme bilgisi olmayan ethernet kablosu takarak ağ uzamanı olan kişilerin de duruma katkısı var. Neden özellikle yazıyorum çünkü simetrik internetler farklı altyapı ile farklı şekilde satılıyor. Asimetrik ve simetrik internet arasında dağlar kadar performans farkı olduğundan kesinlikle karıştırılmaması gerekli.
Doğrudan simetrik çalılmaz deyince işit indirime ve yükleme hızı verilemez şeklinde anlaşılıyor.
Gayet kısa, net ve yanlış anlaşılması mümkün olmayacak şekilde yazdım. Mesajınızın ekran görüntüsünü atıyorum, mesajı yanlış yorumlayıp yapılmış bir şeyi tavsiye ediyorsunuz.
Normal kullanıcılar için paylaşımlı hizmet maliyeti gerçekten çok düşürüyor. Son zamanlarda yeni kurulan VDSL dolapları da GPON dan çalıştırmaya başlamışlar, umarım FTTH dönüşüm için yapılmıştır
Kardeşim comnet mi kullanıyorsun yoksa TT taahhütlü müydü paketin ?