TürkNet için küçük bir önerim var

Umarım FTTH her yerde yaygınlaşır. şu lanet bakır sorunlarından kurtulur herkez :slight_smile:

Comnet 500 hocam.

1 Beğeni

Ben zaten farkettiysen 2400 Mbps yazmadım oraya GPON için. Aslında GPON 2400 Mbps Download, 1400 Mbps Upload verebiliyor ancak bu simetrik değil, eşit hız bile değil. Ancak bunun için her portun hane başına tahsis edilmesi lazım. Bu da daha fazla GPON kartı ve cihazı için yatırım yapmak demek. Yani en yüksek kapasiteli bir adet PON cihazına kaç tane GPON kartı takabilirsin olayı var?

Comnet çok yanlış yapmıştı bana zamanında. Böyle saçma politikaları ve bir çocuk elinde yönetilen şirket görmedim. Zamanında başvurmuştum işlerim nedeniyle belge vs gönderemeyeceğim için iptal durumunda kalmıştım. İptal ettiler ve paramı iade edip sistemden hesabımı banladılar. Ben banlandığını düşünmüyorum sadece hesabım olmadığından kapandı sanıyprum. Tekrar başvurdum ve panel izin vermedi. Müşteri hizmetleri yeni bilgilerle (e-posta) başvurun dedi. Başvurdum belge gönderdim. Temsilci beni aradı daha önce farklı mailden hesabım olduğundan ve bu iptal edildiğinden veremeyeceklerini söyleyip başvuruyu belge onaylanmasına rağmen iptal ettiler. Bana teknik birimle iletişime geçin dedi. Tamam bağlayın dedim bağlayamam dedi. Mail attım mailde bana maalesef daha önce iptal edilen başvurunuz olduğundan hizmet veremiyoruz. Başka firmalardan hizmet alabilirsiniz dediler. Kafaya taktığım için biraz zorladım temsilciyi bana başta panel izin vermiyor demişti üst yöneticiler izin vermiyor şeklinde cevap verdi. Ayrıca KVKK kapsamında veri silinmesini istedim halen bir silinme gerçekleştirmediler ve geri dönüş yapmadılar. Rastgele sizi arayan devlet destekli internete başvurun Comnet’ten uzak durun. İlk kez görüyorum giden geri gelemez politikasını. Daha abone bile olmamışken.

Açıkçası TurkNet’ten memnunum özellikte toplu ödeme kampayası ve IPv6 çok bağlıyor. Fakat IPv6 bozulması benim için çok kötü oldu. Lazım olan bir özellikti.

VDSL de link hızı pakete göre oluyor ya fiberde öyle olmuyor teknolojinin son hızında bağlı oluyorsun. Paketin 35 Mbps te olsa 1000 Mbps te olsa evindeki ONT 2.48832 Gbps down ve 1.24416 Gbps up ile bağlı, pratik kullanımda sanal olarak paket hızına kısılıyorsun. TurkNet kendi altyapısında 1000/1000 paketinde sanal kısma yapmıyor dahi olabilir 1G ethernetten dolayı limit 1000 olduğu için paketi bu şekilde diye biliyorum.

1 Beğeni

Huawei Gpon 500 paket anlık olarak 870 880 vurup sonrasında 630 lara düşüyor :slightly_smiling_face:

Sizin dediğiniz gibi sanal kısıt mevcut.

Merhaba hocam evet o huyları var maalesef. Abonelik sözleşmesinde çalışanlara ve firmaya hakaretten aboneliğinizi iptal edebiliyorlar. Fakat ben memnunum. 100 Mbps internete 300 vereceğime 500 Mbps internete 289tl öderim. Aralık ayından beri ufak tefek 5/10dk lık kopmalar dışında hiçbir sorun yaşamadım.

Yazdığım bilgi tüm GPON altyapılar için sabit bir bilgidir. Sizin deneyiminiz Qos yapılandırmasına göre değişen bir bilgi, ikisini karıştırmamak gerekir. Kısarak mı yoksa artarak mı hızı ayarladığı altyapıya göre değişir.

Bu konu 4 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.