ayni durum.basima.gelmisti normalde 10 db sonra 8 enson 2 db kadar dustum 96.megabit.hiz aliyodum 80 dustu ondan sora 79 sabitlediler ozaman murat bey ve alperenatici bey ilgilenmisti.sorun duzeltilmisti ve ss olarak atabilirim inanmayan var ise sizi gayet iyi anliyorum herkez.yorum.yapiyo ben 2 db kopma yasamiyorum.crc 3.gunde 300 ile 1k arasi (3 gun )
ona ragmen zar zor yaptirmistim umarim.duzeltilir bazi.hatlar.crc uretmiyo saha dolabindan mi alt yapidanmi bilemem bilmedigim.bisi ama.emin olabilirsin sistemsel mi bilmem.ama.kısıtlana.yapiliyo kendi sahsi fikrim. kimseyi kotulemek.kimsenin haddine degildir bunuda belirtiyorum.ama.basimdan gectigi icin izza ediyorum ek.olarak TurkNet bos port olmasina ragmen gecisi yapmadi iptal.etmek.zorunda kaldim kendi hattimi diger hatlarim duruyo suan fsrkli iss kullaniyorum kisitlama.vs yok.ve ipv6 gecis yaptigim gibi verdiler en buyuk.sitemim ipv6 …!
Evet aynı şeyleri yaşamışız, yaşıyorum şuan ben. Bende de snr 2 ye düşse sorun olmuyor. Saha dolabı ve altyapı ve santral yakınlığın dan sanırım. Burda ki yetkililere yazdım ama cevap vermediler, verseler an itibarı çözeceğiz. Hayır MH inatla başka birşey için kayıt açıyor. TT de doğal olarak herzaman ki gibi suçu bize atıyor, yada bu sefer haklılar harbi sorun yok. Tek sorun tanımlanan hız paketinde. Size Extra birşey sorucam. Benim modem şuan Keenetin Omni N300 Dsl var. İpv6 destekliyor mu ki bu modem ? Destekliyorsa ipv6 bana ne gibi katkı da olur ? Birde modem de mod showtime yazıyor bu ne ki ?
Sözde sık sık kopan hatta bak, 13 saattir 0 kopma. Hatta 13 saat önce bağlantı sıfırla demiştim acaba düzelmiş mi diye. Ondan öncesini sayarsak 29 saattir 0 kopma.
TT de teknik de çalışan abi, bilgi işlem ile görüşmüş. En fazla 86 alabilir diye sanırım başından savuşturmuşlar. Bana da foto attı Bende uzatmak istemedim. Şuan 85 e yükseldi hız. Attığı foto aşağı atıyorum. Komikler valla. Orda bile alabileceğim maks hız gözüküyor.
Yalvarırım surda bı yetkili duruma el atsın. Bu Fidan dan gına geldi. Kopma yok hatda aralıksız bağlantım var. Teknik de bile online sürem belli hala kopma var diye TT y kayıt açıyor. Israrla anlamıyor. Alt tarafı 102400 hız profili tanımlayacak veya aksiyon almaya çalışacak yok ama ! Forum yetkili arkadaşlar bakabilir mi ?
nms hız proflini 100/4 olarak güncelleyin diye arıza kaydı açın. Düzelsede kalıcı olacağını sanmıyorum. Benim 4 ayda 8-9 defa buradan destek ekipleri yardımcı oldu dslam kilidini kaldırdı. Şimdi 88 e sabitlenmiş. Pek kullanmadığım için tekrar uğraşmadım.
Destek kaydını kapatamiyorum ki… Kadına diyorum yav ben maks hız alabileceğim 105 mbps . Zaten sistem bildirimin de görüyor. Bende ekstra dan modem arayüzünde bu değerleri görüyorum. Anlamıyor. Hala kafasının dikine.
Yalnız sizin SNR 8.0 dayanmış. 88 üstüne çıkması pek olası görünmüyor şu durumda. Bakır alt yapı olduğundan bir abone eklese hızınız düşüyor. Sincan fatihe yeni dolaplar kondu. ilk başta dolap boşken 120mbitler görünüyordu şimdi baktım 80lere düşmüş.
Snr benim 3 de olsa kopmuyor. Saha dolabı evimin önünde. Santrele 107 MT. Bizim bolgede millet 16 24 anca kullanıyor. Yani yüksek hız kullanan bir ben birde komşum var. Komşum şuan 98 net aliyor. Vodofone nin TT altyapısın dan oda… Neyse mH aradı. Kopma sorunu olan kaydı zorla performans düşüklüğüne çevirttik. Dedim hız profili düşük 100 e çek dedim. Zaten 100 de dedi. Az daha kadının üstüne gitsem beni dövecek. Ses tonu bı değişti. 200 MT de ki adam alıyor 100 biz alamıyoruz. Olmadı yerinde destek ekibi isticem, boşu boşuna gelecek ama bakalım.
Merhaba Mehdi Bey,
DSLAM’da tanımlı hız profiliniz 100 mbps’dir. Hatttınızdaki hız TurkNet yada yada bir kişi tarafından indirilmiyor. Saha dolabı veyahut santral artan abone sayısı, santral evininize gelen kabloda hasar yada sinyali etkileyecek unsurlar, hızları düşerebilmektedir. (Daha farklı etkenler olabilir.)
Tamam hocam. Başka yetkili arkadaşlar da sizin dediğinizin aynısını dedi ama ben bugün sabah 9 civari, TT de çalışan teknik abiye söyledim, oda bilgi isleme söylemiş. Hani çıkmaz diyosunuz ya adam 2 dk da 75 den 85 e nasıl çekti ? Bir diğer sorum modeme gelen maks hız, alabileceğim maks hızı temsil ettiğini herkes bilir. Modeme gelen maks hız 105 iken bana nasıl 85 gelebilir ? Hadi diyelim orada ki değerler yanlış 3 modem de mi yanlış gösteriyor ? 100 lük paket de iken bu sorunun aynısını yaşadığim da Bekir hocamız 2 dk da burdan bana zamanında yardımcı olup hızı yükseltmişti . Şimdi burda bir çelişki yokmu ? Hani olmuyordu diyebilirim. Bir diğer sorum ise. Zamaaninda yani 3 ay önce olması lazim.85 mbps alır iken benim hızı bir anda düşmüştü. Yok TT müşteri tesisat yok modem dedilerdi. Ama orda harbiden de maks hızda alacağım hızda 70 e düşmüştü. Yerinde ekip istedik. Ankastre de 70 modem de de 70 çıktı. 0 kayıp siz düşünün tesisat sağlamlığını. Sonra yerinde ekip kanıtları sunarak TT ye aktardı. TT geldi portu değişti. Bende yanlarında idim 98 lik port taktılar. Modem başına geldiler modem 98 ide gordu. Demek ki neymiş ? Modem de gözüken maks değer doğruymuş. Ayrıca bölgem Anadolu insnai dolu. Çoğu hala adsl de yani 24 kullanan 2 3 kişi anca. Bir kişi sadece yüksek hız kullanıyor. Ayrıca boş port da var. Yani bunlara tek tek mantıklı cevap aldığım da içim rahatlayacak. Sağolsun alperenatici hocam aciliyetle ilgileneceğim söyledi. Birde ona dediğine bakacağız. Durumu buraya not düşerim.
Ben hattınızı ve hizmetinizi en ince ayrıntısına kadar gözlemledim. Hattınızda bulunan bir DSLAM kilidi yok. Şu an hizmetinizde 100 Mbps’lik hat tanımları mevcut. Ulaşabilir hız değerleriniz ise iç tesisatınıza bağlı olarak düşebilir. Bu çok doğal bir durum… Eğer şu anki hızınız size yetmiyorsa elektrikçi çapırarak kablolarınızı kontrol ettirebilirsiniz. Arka planda ve altyapısal olarak sizin hattınızda hiçbir problem bulunmuyor.
Amcam elektrikçi zaten. Dün tesisata baktırmıştım. Herhangi bir sorun gözükmüyor tesisat da. Ben yerinde ekip istemem gerecek sanırım. Bunlar hep turknetee zarar bende sorun çıkmayacak TurkNet para ödeyecek temiz. Kanıtlı iş yapilacak anlaşılan
Tabii ki, isterseniz yerinde destek ekibini çağırıp hattınızı ve hizmetinizi arka planda daha detaylı kontrol ettirebilirsiniz. Eğer sorun sizden kaynaklanmıyorsa zaten dediğiniz gibi bir ücret ödemezsiniz ve sorununuz çözülür. Ancak dediğim gibi tekrar söyleyeyim. Arka planda hat tanımlarınızda ve altyapı kontrollerinizde herhangi bir sorun gözükmüyor. İç tesisat sorunu gibi duruyor. Yine siz istediğiniz işlemi yapabilirsiniz… Bir yardım gerekirse bana tekrar özel mesaj üzerinden ulaşabilirsiniz.