Turknet düşük hız profili tanımlama sorunu

Yeter da arkadaş yaaa. Daha düne kadar
98 lik port vardı. 3 ay sırayla 96 94 92 90 şimdide 80 e sabitlemisler hızı. 75 anca alıyorum. Ama maks hız 98 gözüküyor. Dsl kilidi atmışlar sanırım. Ne güzel yeni keenetic modem aldım snr ile oynayıp 98 almayı planlıyordum. Arıza kaydı açtık. Arandik sık sık kopma olarak değiştirdi kaydı MH. Ben kopma yaşamıyorum ki , ama sistem de port error hatası alıyormuşum. Benim bölgeye bakan takımın koçu imiş kendisi. Hallederiz dedi ama, bugün hallolacak yarın yine aynı olacak. Arkadaşlar bu durum sürekli belli aralıklarla yaşanıyor. Sizce ne yapmalıyım. Gelen TT ekibini 1 kere daha dövsem sorun kesin çözülür mü ?

Merhaba, TurkNet online işlemler paneline giriş yapıp Teknik & Destek bölümünden Teknik Bilgiler’e giriş yapıp ekran görüntüsü atar mısınız?

Durum böyle. 80 e sınırlanmış. TurkNet 78 veriyor. Ben testler de 75 aliyorum

Sağ alt tarafta bulunan bağlantımı yenile butonuna tıklar mısın?

Merhaba, SNR değerinizin verilebilirlik yani yetersizlik açısından hattınıza bu kadar hız gelmiş. Keenetic modeminizle 1dB sabitleyin, hızınız artabilir. Hattınız da DSLAM kilidi yoktur.
Duruma göre iç hattınızı kontrol ettirebilirsiniz elektrikçiye.

Yok kardeşim desibel 1 de yapsam 3 de yapsam 8 de yapsam aynı. 80mbps kilitlenmiş durum da şuan. Arıza kaydı öncesi snr oynamadan önce yani varsayılan snr oranı 8 iken 94 97 mbps falandı. Önceden açtığım arıza kaydın da öyle gözüküyordu. Modem değişince hız düşünce acaba modem den mi diye düşünüp snr düşürdüm falan fayda etmedi. Sonra eski modemi taktım. O modem. Arayüzü basitdi. Ora da max hız 92 mbps gözüküyordu. Mevcut hız da 80. Yani 98 den 92 ye düşürmüşler Max hızı ama yine 90 larda hız aliyorduk. TurkNet 100 e kadar ne alırsan veriyorsa, ve benim alacağım Max hız 92 gözüküp 80 geliyorsa buna bildiğin bilinçli hız düşürme yani dsl kilidi denir. İç tesisat falan fasa fiso. Çünkü modeme 92 geliyor gözüküyor yani. Ama mevcut hızı 80 e sabitliyorlar…

Modeminiz güncel mi?

Modeminiz eğer güncel değil ise güncellemeyi dener misiniz?

Modeminizi güncellendikten sonra bilgisayarı modeme bağlayıp hız testi yapar mısınız?

1 Beğeni

Kardeşim teknik ve donanımsal bilgim baya yüksek. DENEMEDİĞİM yöntem kalmadı . Eski modem ile deniyorum sonuç yine aynı 80 mbps kitlenmiş. Hız testin de de 75 mbps alıyorum. Yani 98 lerden nerelere geldik. 98 iken hız , testlerde 94 95 çıkıyordu. Modem TT nin eski modemi iken üstelik. TurkNet modem sorun diyince gittik bide modem aldık. Halbuki alakası hiç yokmuş. Neyse zaten snr ayarı ile oynayıp tam hız almak için yine alacaktım. Alınmış alınmıştır ama böyle olması can sıktı. Al işte TT yine suçu bize attı şerefsizler :rage::rage::triumph::triumph:

Alt yapı yoğunluğundan dolayı böyle bir durum söz konusu olabilir. TurkNet veya her hangi bir internet sağlayıcısı sizin internetinizi durduk yere kısıtlamaz. Şu anda ünivesite tercihleri ve okul dönemi yaklaştığı için internet yoğunluğu söz konusu olabilir.

1 Beğeni

Ben arapça mi konusuyorum anlayamıyorum. Yada ben mi anlamiyorum. Modeme 92 mbps Max hız geliyor. Lakin mevcut hızı 80 ile kısıtlamışlar. Yogunluk vs den kaynaklansa 92 Max hız göstermezzzzzzzzz

Ben sadece yardımcı olmaya çalışıyorum ve bütün bildiğim bilgileri size aktarmaya çalışıyorum.
Modeminiz güncel değil ise güncellemeyi deneyin. Modeminiz eğer 92 mbps diyorsa ve bu hızlara ulaşamıyorsanız modemde sorun olabilir. IPv6 teknolojisine geçmeyi deneyebilirsiniz.
Benim elimde bir sistem yok. Aşağıda vereceğim link üzerinden destek kaydı açmayı deneyebilirsiniz.

Tamamdır teşekkürler. Sorun TT nin 80 mbps hızı sabitlemesin den kaynaklı. Bakalım ararsa TurkNet anlayacaz neyin ne olduğunu. Sık sık kopma diye açmayın kaydı dedim ama dinletemedim. Keşke İzzettin yardımcı olsaydı.

Makaleme ekleme yaptım o link üzerinden destek kaydı açabilirsiniz.

Hocam ulaşılabilir 125 mbps sen 80 mbps alıyorsun. Oimden 100 mbps tanımlama yapılmasını istiyorum şeklinde yaz tanımlamadan sonra hala 80 mbps gelirse dslam kilididir.

Santral tarafında bir kısıtlama yapılmış olabilir DSLAM kilidi 79, 88 vb. durumlarda olabilmektedir.

Hocam ulaşabilir snr düşürdüğüm için öyle gözüküyor. Ya normalde de 100 ün hepsini de alırım da işte dsl kilidi diyorum, TurkNet bana modem diyor, yav modem değil diyorum ama inatla modem aldım zaten alacağım diye gittim aldim yine aynı. Sonra diyo kopma var. Yahu kopma yok ben açıp kapattım diyorum, snr denemek için yok kopma var diyor. Teknik bilgiler kısmından bakıyorum 7 gündür kopma yok. Gidiyor sık sık kopma diye kayıt açıyor teknik destek. Keşke böyle acmasaniz diyorum. Port error gözüküyor ondan dolayı açtım dur bir bakalım diyo. İşte dinlemiyor beni açıyor. TT de bize atıyor. Biliyordum modem kaynaklı sorun diyeceğini yeminle… Şimdi arayacak diyecek yerinde destek ekibi gönderelim. Hadi bakalım bidaha uğraş , bekle. Gelen TT ekibini yakala.

Önceden sorun yaşamıştım aynı. En son yerinde ekip istedik. Sonra değiştiler di portu 98 lik portu buldular taktik halletmistik. İşte zamanla 98 96 92 derken 92 de kalmıştı. Ugrasmayalim 92 yi de eyw dedik. Şimdi 80 e düşürdüler.

Dslam kilidinde bir kural yokmuş herhangi bir hızda da atılabiliyormuş bu forumda biri açıklamıştı. Ama genelde sizin dediğiniz gibi oluyor.

Uğraşacağız herhalde yine Yaşâââ. Superonline altyapısı gelmek üzere gelsinler cikacam. Olmayacak böyle.

Taahhüt pışmanlıktır hocam. Bende kızdıkça diyorum ama taahhütlü firma daha büyük sıkıntı.