Turknet cgnat sorunu

merhaba bu gece türk Telekom altyapı çalışması yaptı çalışmadan sonra ip adresim cgnata geçiş yapmış lütfen düzeltilmesini istiyorum altyapı çalışmasından önce cgnat havuzunda değildim.

zaten interleaved modunda olduğum yetmiyormuş gibi birde bu çıktı zaten oyunlarda pingim yüksekti bir hayli dahada yükseldi.

Bu sabah uyandığımda bende aynı manzara ile karşılaştım. Sanırım bundan sonra CGN ile devam edeceğiz. Sanırım aynı bölgede oturuyoruz. Ordu veya çevresinde mi oturuyorsunuz.

Tokat’ta oturuyorum ama çok saçma bir durum düzelmesi gerek.

bu cgn öncesi csgo pingim:


bu da cgn sonrası pingim:

Bende ping tamamen aynı. Sorun yaratmadı yani.

beni bayağı etkiledi neden anlamıyorum gece 2-6 arası bakım oldu ve birden iplerimiz cgnata geçti.

1 Beğeni

Gayet normal bir durum bence zaten günümüzde bütün sabit ip hizmetlerini bütün isp firmaları ücret karşılığı temin ediyor. Sende öncesinde sanırım il bazında yoğunluk olmadığından sabit ip kullanmışsın. Fakat şuan bildiğim kadarıyla ücret karşılığı sabit ip hizmeti almayan herkes zaten CGNAT hizmetinde. Bundan kurtulmanın yolu sabit ip hizmeti almak.

1 Beğeni

Bende yıllardır normal ip kullanıyordum bu gece cgnat ip almış modem, birkaç kere dsl çıkar tak yaptım düzelmedi.

O değilde ben karadeniz bolgesındeyım fakat cgnat ip adresi aksarayda görünüyo…

bildiğin para tuzağı zaten sabit ip olayı ve bu kadar ping artışı çok normal mi? bütün firmalar kazanalım da nereden kazanırsak diyor…

Benim en azından ipv6 tanımlamam duruyor. cgnat + ipv6 beraber kullanıyorum şuan :smiley:

o da çok farklı bir durummuş skfksksm

Dostum para tuzağı değil ip muhabbetinde bir sınırlandırma var. Eskiden internet kullanımı bu kadar fazla olmadığından herkeste bir sabit ip bulunuyordu fakat internet kullanımı arttığından herkese ayrı ayrı verildiğinde sorun yaşanacağı ön görüldü. Dünya üzerinde IPv4’de atanabilecek ip sayısı az. Bu sebeple zaten ücret karşılığı satılıyor. Yani mantık şu az olan mal değerlenir. Unutmadan söyleyeyim IPv6 hizmetini ilk deneten firma TurkNet’tir yani yakında CGNAT muhabbetinden kurtulacağız gibi görünüyor.

Güvenli aile profiline geçince CGN den çıkıyor ama ipv6 kayboluyor :smiley: . Yıllardır normal ip kullandım bakalım CGN nasılmış :smiley: . İPv6 bende de var o yüzden pek dert etmiyorum CGN yi.

cgn ye garezim yok fakat neden aksaray dan ip alıyor… samsundan ip alsa bişi demicem.

Modemi daha sakin saatlerde resetlersen muhtemel sana daha yakın havuzdan alacaktır.

ben bi samsun çevresi gelene kadar restart çekip geliyom kafama takıldı bu sorun :smiley:

ipv6 beklemedeyiz bakalım 2-3 seneden erken geleceğini de düşünmüyorum

Güvenli internet profilini deneyebilirsin. Dene bakalım değişen bir şey olacak mı.