TurkNet bir şeyler deniyor

Az önce bir hız testi yaptım önceden çıka 11-13 ms arası ping 3ms ye düştü. VAE Fiber altyapısındayım. Ayrıca Ankaradayım. Başlarda Ankara için ping 20ms idi sonra 10-15 ms ye düştü. Şimdi ise 3 ms düştü.

1 Beğeni

st-ankara-1.turksatkablo.com.tr bu adrese tracert atabilir misin? birde statik ip kullanıyor musun bende vae vdsl kullanıcısıyım 13-14ms alıyorum şuan.

reis sürekli aynı sunucuda mı yapıyorsun ben vae vdsl kullanıcısıyım bellirtmeme rağmen bir şey yapamıyorlar ping için.

1 Beğeni

Hayır.
Turksat Ankara 15 ms den 11 ms
Turk Telekom Ankara 11 den 4 ms
Goknet 10 ms den 3 - 4 ms
Turkcell Ankara 52 ms den 47 ms ye düştü.

1 Beğeni

Statik IP kullanıyorum. Turksat Ankara, Turk Telekom Ankara veya diğer Ankara serverları kadar iyi değil ama pinginde iyileşme var. 15 ms den 11 ms. Tracert pcde olmadığımdan atamıyorum.

Ben cgnat üzerinden çıkıyorum telekom sunucusu hala 13ms.

1 Beğeni

Turk telekom tarafı fiberde bi iyileştirmeye gitmiş olabilir. Belki TurkNet 'i uğrattığı ek rotalardan kısmış olabilir :slight_smile: hayırlı olsun bu arada

1 Beğeni

Evet oda olabilir. @EFG geforce now konusunda Ankara ile ilgili iyileştirmelerin yapılacağının sinyalini vermişti. Bende şu an emin değilim kimin iyileştirme yaptığından.

1 Beğeni

Acaba kimm bu deli :slight_smile:

1 Beğeni

TT kullanırken gaziantep üzerinden 15 ms alıyordum ben Türknetin bunu düzeltmesi şart

Rönesans resmi be kardeşim şu değerler gözleri açıyot

1 Beğeni

Gerçekten öyle ya. Vallahi acaba gerçek mi diye dünden beri ara ara speedtest yapıyorum. :joy:

1 Beğeni

3C1B gecikmem düşmüş ama diğerleri hala 12-14ms arası bu ne böyle sırayla mı düşecekler :smiley:

1 Beğeni

Sırayla yavaş yavaş geçiriyor olabilirler.

ben adananın bir ilçesindeyim adanadaki sunucuya 45 50 ms alıyorum bursadaki mert kuskapanın sunucusunda 20 30 arası ms alıyorum. TurkNet bozmaya başladı artık eskiden böyle değildi.


Senin hattın telekomdan kiralama usulü ile çalışıyor TurkNet omurgasından çıkış yapmıyorsun sen o yüzden pingler düşük.

TurkNet 'te tüm şebeke istanbuldan dolanır o yüzden nerede olursan ol en düşük pingi istanbul sunucuları veriyor bunun gündelik kullanımda bir dezavantajı yok kullandığımız servislerin %99 u ya istanbulda yada avrupada o yüzden her türlü istanbuldan geçecek zaten veri.

Aynı şekilde Ankara’da VAE kullanıyorum 85mbit. Pinglerde gözle görülür bir iyileşme var bu GFN dahil belli oluyor. Hatta bazı sunuculara İstanbul Turk.net sunucusundan daha az ms ile bağlanıyorum.





1 Beğeni

Önceden tracert sonucu böyle değildi işte. Şimdi bakınca farkettimde TurkNet adı bile geçmiyor. Önceden TurkNet’e uğruyordum.