Merhaba, 1.5 aydır TurkNet abonesiyim. Bundan önce farklı sağlayıcılar kullandım fakat çözüm sağlayamadıkları için sürekli sağlayıcı değişimine gittim. Sorunlarımı şöyle aktarayım;
TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi’de arıza kaydı açıyorum ve evimin vdsl altyapısını desteklediğini ve vdsl e geçmek istediğimi söylüyorum ve her zaman yanıt farklı oluyordu. “Altyapınız VDSL desteklemiyor, boş port yok, uzak santral mesafesi” diyormuş Türk Telekom. Santral mesafem: 437metre. Bende gittim Türk Telekom’dan bir amir ile görüştüm. İnternetim VDSL destekliyor ve max alabileceğim hız 35mbps olduğunu sadece hattın buluşmadığını bunu da TurkNet’in sistemden internet hızımı 35mbps’ye çekerek hattın buluşmasını sağlaması gerektiğini söyledi. Birkaç kere daha destek talebi oluşturdum bu görüşmemden sonra ve bu seferde boş port yok demeye başladılar. Bende gözümü bu sefer Türk Telekom müşteri hizmetlerinde açtım (resmen bir oraya bir oraya pas atılıp duruyorum). Türk Telekom’da ki arkadaş dedi ki mahallenizde saha dolabı genişletme çalışması var her hafta sağlayıcınızdan vdsl geçiş talebi oluşturunuz dedi. 3 haftayı geçti hala mücadelem devam ediyor. Bugün’de öğlen 1 sularında internetim bir gitti daha da gelmedi. Akşam 6 sularında müşteri hizmetlerinden teknik destek için arandım. Port güncellemesi yaptı VDSL’e geçtiğimi gördü fakat ne DSL ne de internet ışığım yanıyor yani VDSL geçtim ama int yok. 20 dakikaya yakın bir görüşmemiz oldu ve sonuç yine hüsran. Bana atlak port sorunu olabileceğini söyledi yani şuan sizin değil bir başka abonenin internetini kurcalıyor olabiliriz dedi ve Türk Telekoma bildireceğini söyledi. Bu süre zarfında da internetim olmayacakmış. Pazartesi günü inşallah çözerler dedi benim pek umudum yok ama… Hala internetim yok, mobil veriyle giriyorum ve yarında sınavlarım var ne yapıcam bilemiyorum. Bulunduğum muhit müstakil evlerden oluştuğu için ilgi daha az oluyor apartmanlara nazaran maalesef.
Modeminiz VDSL destekliyor mu ? Atlak problemi var ise ankastredeki kablonuzdaki renkler ile evdeki kablodaki renkler aynı değildir veya birden fazla renkteki kablo bağlıdır ve kısa devre yapıyordur.
Evet sorun ne kadar büyükse artık hiçbir kullandığım internet sağlayıcı sorunumu çözemedi. İç tesisat desem daha 6 ay bile olmadı kontrol ettileri bir sorun bulamadı dış tesisattan direkten gelen kablolarda veya yer altından gelende ya da direkt dolapta sorun olduğunu söylemişti. İnternetimde çok fazla parazitlenme oluyodu cihazından bakmıştı. Evinde bu kadar parazitlenme olupta internetinin evine ulaşması bile mucize demişti. Milleni kullandım çözemedi, Ttnet kullandım çözemedi, TurkNet’ten umudum var en azından daha çok ilgililer. Artık Türk Telekoma bu konu için ihtar çekerler mi bilmem çünkü bildiğiniz başlarından savuşturuyorlar sürekli. Milleni kullandığım süre içerisinde hep iç tesisatımda ve modemimde sorun olduğunu söylüyorlardı bende gittim ikisinide yeniledim bana atacak çamurları kalmayınca destek kayıtlarıma geri dönmediler bende önceden de kullanıp memnun kaldığım TurkNet’e geçtim ama şimdi hiçbir şekilde hiçbir sağlayıcı beni mutlu etmedi, çözümde sağlayamadı. Şimdi bir oraya bir oraya top gibi gönderiyorlar beni. Kime ne diyeceğimi şaşırdım yemin ediyorum.
Vallahi bende 10 kişiden fazla türk.net e davet ettiğim için türk.net WhatsApp hattı açık. Arkadaş o kadar ilgili ki oradaki sorunumu hemen çözdü. 3 kez türk Telekom geldi ve geldiklerinde bana da haber verdiler. Sorunum çözüldü. İşi bilene denk gelirseniz inanılmaz hızlı sonuçlanıyor.
Yani port yok filan bilmemde normal şartlarda vdsl alt yapısı saha dolabına 500 metreye kadar hizmet verebiliyor seninki sınırda yinede 35 mbps alınabilir.
Evet bunu Türk Telekom amiride söyledi 35mbps alabiliyorum saha dolabına uzaklığım 437 mt. ve saha dolabı genişletme çalışması vardı sanırım o bitmiş ki beni vdsl e geçirmişler ama işte şimdi de atlak sorunu diyorlar pazartesi günü türk telekomdan ekip gelip halledecekmiş yapacaklarını pek sanmam yine mağdur etmekle kalacaklarını düşünüyorum. İnternet hayatımızın en önemli parçalarından birisi olmasına rağmen bunu düzeltmek için hızlı davranmıyorlar ağırdan aldıkları gibi ilgisizlikleride baş gösteriyor maalesef
ben mart ayı gibi bir tane saha ekip amirine denk gelmiştim Türk Telekom un ipv6 servisini ne zaman getireceğini sormuştum bana cevabı ipv6 yı ne yapacan ki bi işine yaramaz oldu yani gerisini sen düşün
Yani sanane ki değil mi? İşine yarayacaktır, talebin budur sen müşterinin isteğini niye sorguluyorsun. Hizmet sektöründesin ve müşterin bunu talep ediyorsa bunu uygun bir dille olur veya olmaz şeklinde açıklaman gerekir ama yaparlar mı hiç napacan ipv6 yı boşver demek daha kolay. Bu sektörde böyle insanları hala nasıl barındıryorlar anlamış değilim
Atlak sorunu varsa ankastre ile ev içindeki kabloların aynı şekilde bağlı olmaması veya fazladan kablo olması nedeniyle kısa devre yapmasından kaynaklanır yani sizin yapmanız gereken eve gelen kabloyla ankastredeki kablonun renklerini karşılaştırmak
Eğer ankastre direkte değilse apartmanın altındaysa ankastredeki kablonuzun yerini biliyorsanız eve gelen kabloyu yani. Kendinizde bu işi çözebilirsiniz. Onun dışında eğer iç tesisat ve modemde sorun yok diyorsanız TurkNet’ten saha ekibi yönlendirmesini talep edebilirsiniz. Eğer iç tesisat ve modemde sorun var ise bir miktar ücret faturanıza yansıyor.
@atagul98 'e katılıyorum ve eklemek istiyorum atlak port saha erişim kabininde yanlış devre bağlantısı sonucundada oluşabilmektedir. Sorunun incelenmesi adına arka planda ilgili birime abone numaranızı iletiyorum. Sorunun çözümü için konunun takipçisi olacağım.
Teşekkürler Baran bey,
Umarım sorun santralden değildir. Anladığım kadarıyla santralden VDSL port veriyorlar. Tip beyaz saha dolaplarından VDSL vermiyorlar değil mi ? Yani direk santrale bağlısınız.