Türknet 10000 mbps hizmetini başlatıyor mu?

Merhabalar tiktokta gördüğüm birkaç videoda hız testi yapıldığında TurkNet 'te 1000 değil 9500/9700 arası hız çıkıyordu TurkNet kendi altyapısında 10000 vermeye başladımı ve bu duyurulursa vae kullanıcıları için 1000mbps paket ile duyurulurmu?

2 Beğeni

Videoda gördüğünüz hız kurumsal bağlantı yani şimdilik başlamadı.

2 Beğeni

Selamlar @zst, pek uzak olmayan gelecekte bu hızları görebilmemiz mümkün. Fakat bireysel aboneliklerde şu an için bu hizmet sunulmuyor :raised_hand:

2 Beğeni

Eğer 10000mbps aynı 140-170 arası devam ederse yerleşik öperatörün işi zor olacak altyapı geldiği an otomatik türknetli olacak+ cayma bedeline gerek kalmadan 10000/10000 verileceği için her türlü değecek fakat sadece İstanbul, Ankara ve Tekirdağ için çalışma yapıyorsunuz. Yani umarım gelirde 1000mbps için dahada ucuz port ücreti vermek zorunda kalır yerleşik öperatör

2 Beğeni

5 sene sonra görürüz 10000mbps

3 Beğeni

Keşke

5 Beğeni

Becerip de yapabilirlerse diye bekliyoruz biz de. Yarın başka bir iss ucuza bu hizmeti vermeye başlarsa TurkNet de avcunu yalar.

2 Beğeni

Başka iss ve ucuza vermek? Verebilseler bile kendi altyapılarında yine port ücreti talep ederler

1 Beğeni

10000 mbps şu an için gereksiz, özellikle tc şartlarında.

yabancı sunucuların çoğu anca 1000 destekliyor.

3 Beğeni

Bence o kadar uzatılmamalı. En geç 1-2 seneye görmeliyiz.

2 Beğeni

Aslında GPON altyapıdan 2.5 Gbps Download, 1.4 Gbps Upload verilebilir. Daha önce de dediğim gibi. Geriye kalan tek sorun bu hızı destekleyecek ONT var mı yok mu meselesi ama vardır, GPON’un sınırlama olmadan verilirse verebileceği maksimum hızları bu çünkü.

Alıntıdır: **"The most common GPON standard permits a capacity on each “trunk” line of 2.488 Gb/s on the downstream, and a maximum upstream capacity of 1.244 Gb/s"

1 Beğeni

Olay aslında şu anki koşullarda 10 Gbps altyapının gereksiz olup olmaması değil, geleceğe yönelik yatırım diyelim.

1 Beğeni

TenGigaBit 10 Gbps alıyor TurkNet’ten.

1 Beğeni

Şimdilik desteklemiyor olabilir çoğu sunucu ancak ilerleyen zamana göre yatırımı daha mantıklı buluyorum. Geleceği baz alarak yapılan yatırım. Yoksa gelecekte 10 Gbps için altyapıyı baştan kur diye uğraşmak zorunda kalırlar.

1 Beğeni

Teknolojiyi seviyoruz. Böyle bir imkan varsa deneyimlemek ve kullanmak isteriz. Zamanında gelişmiş ülkelerdeki internet hızlarını gördükçe ah vah ederdik, şimdi kapımıza kadar geliyor bu teknoloji. Bir derdimiz falan yok yani. Ayrıca illa tek bir sunucudan veri çekeceğimizi düşündüren nedir? Belki de steam, torrent, youtube, zoom, netflix hizmetlerini aynı anda kullanabilmek istiyorum. Siz 50-100 ile işinizi görebiliyorsanız diğer insanları sorgulamayın derim. İyi forumlar.

3 Beğeni

Merhaba xgs pon simetrik 10gbps aynı fiber kablo. Bu da ont

1 Beğeni

Çift fiber kablo girmiyor muydu XGS-PON’da?

Bu konu kapatılan konuda oldukça uzun ve gereksiz yazıldı. Sonunda @alperenatici müdahale etti malum. Bence ütopik ve ev kullanımı işin olmayacak şeylerle konuyu yine açmaya gerek yok. Çünkü chat ortamı gibi bir hale dönüyor yazılar

Üstad port hızı ile verinin dışarıya akış hızı farklı şeyler. Yani hiç bir firma tek makineden çıkış yapmaz. Yani ping atılan tek ip arkasında binlerce makine olabilir. Ancak konuya bahis hız olsa bile evlerde olmaz. Ayrıca yakın gelecekte de zor.

2 Beğeni

Kolaysa başkasının eline bakmak yerine siz becerseydiniz.