Turknet 1. Hop Ping Düşüşü

Mevcut olarak Rize de yaşıyor olup TurkNet kullanıyorum. Normalde tracert yaparken İstanbul merkezli cihazdaki pingim gözüküyordu. Ancak bu durum değişmiş gözüküyor ve ilk hop daha yakın noktada bulunan bir yere taşınmış. Konu ile ilgili bili alabilir miyim?
Ekran Alıntısı

2 Beğeni

Bende 11 tane çıktı

Size atanan ip adresinin yönlendirmesi böyle olabilir

1 Beğeni

Beni de İstanbul da dolaştırmayı seviyor
tracert

Ben de Rize’de oturuyorum ve bir şeylerin iyileştiği kesin. :slight_smile: Trabzon’a sunucu veya pop noktası koyulmuş olabilir. Ayrıca daha önce hiç atanmayan IP bloğu atandı.

image

Her ne yapıldıysa çok iyi olduğu kesin. :slight_smile: Rize’ye böyle bir iyileştirme gerekiyordu. Üçüncüde direkt sunucudayız çok hoş. Valve sunucularına direkt bağlantı inanamıyorum. :smiley:

image

image

1

IPv6 testi. :slight_smile: İkinci hiçbir zaman yanıt vermiyor.

image

Cidden garip bir şekilde hoplar kaybolmuş. Büyük ihtimal istanbul cihazın yerine teslim aldığım ilk noktada bulynan cihazın ipsi gözüküyor tracertta. Bu durumun pinglere etkisi olmadı tabi ki.

Ekran Alıntısı

Bende niye böyle :frowning:

Kabloyla mı bağlanıyordunuz? Benim kablosuz olarak 1. hop " 2-2-3 " çıkıyor da…

Geçmişte benimde başıma gelen olay.

1 Beğeni

Konumdan kaybediyoruz hocam. Pinge çare yok. Belki fiber bağlantı olsa biraz daha düşebilirdi. Şahsen şu anki durumdan memnunum. :slight_smile:

Evet kablolu bağlanıyorum. Kablosuz bağlandığımda da 1’den az çıkıyor. İlki hop değilde modem oluyor aslında.

1 Beğeni

Selamlar, ping problemi devam eden kullanıcılarımız sorun yaşadığı oyunlara ait tracert testini ve destek kaydının numarasını benimle paylaşabilir mi?

Ping sorunu var denemez. Sadece yurtiçi ping değerleri çok oynak. Arada 22 ms alıyorum arada 30ms. Bir de diğer firmalara göre valve pingleri çok yüksek. Özelden bu durumlar ileteceğim