Tracert Atarken Sadece 3-4 Hopta Bitmesi

Son günlerde Fifa’da pingim yükseldiğini fark edip bir tracert testi yapayım dedim fakat bağlantı nereden ulaşıyor göremiyorum sizce sebebi nedir?

Ama hiç mi ara bağlantı yok? Eskiden bir sürü hop gözüküyordu ve ping değerleri çok daha iyiydi. Özellikle amazon sunucularına.

Vodafone peer yapıyor demek oluyor bu. Gidebileceğiniz en kısa yoldan gidiyorsunuz. Ancak peer yaparken yaptığınız hattın yoğunluğu ping yaratıyor. Daha fazla hat tahsis ederlerse ping minimum seviyelere inecektir.

Vodafone mu çok garip. Eğer Vodafone station yazısından dolayı diyorsanız o Vodafone modem kullandığım için öyle yazıyor. Daha 3 4 gün öncesine kadar 55 60 civarı ping alırken şuan 72-80 civarı değişmekte.

1 Beğeni

TurkNet müşterisi misiniz ? Nerede yaşıyorsunuz ?

Adana’da yaşıyorum TurkNet VDSL kullanıyorum.

Pardon benim hatam. TurkNet VDSL kullanıyorum Adana’da yaşıyorum.

Burada mükemmel bir gariplik seziyorum :sweat_smile: statik ip mi kullanıyorsunuz?

Az hop ama açıkçası yol uzun gözüküyor çünkü pingler eskiye oranla daha kötü.

Hayır hocam cgnatteyim.

@ModeratriX @EFG @Baran konuya bekliyorum :sweat_smile:

TurkNet bazı illere güzel yatırım yapmış sanırım. Bize TurkNet tarafından herhangi bir teknik bilgi verilmiyor. Sizlere yanıt yazarken bazı konuların cevaplarını öğrenmek gerçekten bazen çok zor olabiliyor. Bu konuyu daha önce sormuştum ama net bir cevap gelmemişti :man_shrugging:

3 Beğeni

Arka planda birden çok sebebi olabilir bu konuda @ModeratriX ve ben bilgi sahibi değiliz destek kaydı oluşturup tracert sonuçlarını kaydınıza eklerseniz yapılabilecek bir işlem var ise Net Uzman ekibi müdahalede bulunacaktır. Buradan da @EFG detaylı bilgiyi verecektir.

2 Beğeni

Merhaba @KaleciSacliAdam, bu durumun birden farklı sebebi olabilir. İsterseniz konuyu bize Online İşlem Merkezimiz üzerinden performans sorunu kategorili bir destek kaydı açarak iletin. Arkadaşlarım hizmetinizi ve hat detayınızı kontrol ederek sizin sorularınıza cevap bulsunlar.

TurkNet’in altyapı sorgulama sayfasında cdn ve peereing çalışmaları yapıyoruz diye bir mesajı var. Onla alakalı bir durum olabilir mi? Ve bu oyunlardaki pingi etkiler mi?

Tabii, cdn ve özellikle peereing çalışmaları bu durumu etkiler. Daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

1 Beğeni

Hocam sizi bulmuşken sorayım. Oturduğum mahalle kentsel dönüşüm kapsamında. Etrafımızda fiber ağ dolu ancak 20 metre farktan dolayı bizim siteye fiber vermiyorlar. Bu altyapı çalışmalarını nereden nasıl öğrenebilirim?

En iyisi bölgenizde bulunan TT bölge müdürlüğüne giderek öğrenebilirsiniz.

1 Beğeni

“Bölgenizdeki CDN ve Peeringteknoloji yatırımlarımızla size maksimum performans sağlıyoruz.”
Bu yazıyı kastediyorsanız eğer onu herhangi bir adres girince yazıyor. Bölgesel bir şey olduğunu pek sanmıyorum.
Umarım kısa zamanda pingler daha da iyiye gider fakat en azından benim için şimdilik bir geriye gidiş söz konusu.

192.168.1. 1 den 192.168.2.1 e yönlendirme mi yaptınız? Direk ana Modemden tracert atın isterseniz