Türk Telekom Upload hızlarını sanırım düşürecek

Merhaba. Bi’ arkadaştan aldığım habere göre Türk Telekom 15 Mbps olan Upload hızını 10 Mbps’e düşürecekmiş. Bu çok saçma. Umarım doğru değildir. Çünkü başka bir kaynakta bunun tam tersini duymuştum. 15’ten 20 Mbps yapılacağını duymuştum fakat dün konuştuğum bi’ arkadaş, aksine Upload hızlarımızın düşürüleceğini söyledi. Bu işlem, birkaç gün sonra olacakmış ki çoğu kişinin de Upload hızları zaten düşmüş olduğunu söyledi. Bu durum beni çok rahatsız etti. Ne istiyorlar Upload’tan? Ben Türk Telekom FTTH fiber kullanıcısıyım ve paketim 100 Mbps. 15 Mbps Upload bana “sınır” da yetiyor gibi ve şimdi tekrar mı düşürecekler hızımı?

Not: TB’lık cloud depolama kullanıyorum. Upload illa ki gerekiyor.

Tt yarın isslere nmsleri güncelliyor 15, olan upload 10 mpbs olacak iss hangisini kullanıyorsan isterse 15 verecek isterse 20 100 mpbs için

Erdem normalde herkesin kullandığı 100 Mbps paketinin hızı şu anda 100/8, geçici olarak 100/15 yapıldı ama bunu operatörler ortak sisteminden kullanamıyor sadece 100/8 yapabiliyor. Ana 100/8 Mbps paketi, herkesin kullandığı paket 100/10 olacak. Bununla beraber kullandığın paketi değiştirerek 100/15 ve 100/20 hızları da alabileceksin. 100/15 ve 100/20 paketi için ek ücret istenir mi istenmez mi bunu kullandığın operatör belirleyecek.

Ben Türk Telekom abonesiyim. Bende düşmemesi gerekir.

Artacağını Anadolu Ajansı dahi duyurdu daha önce. Şu düşecek duyurusu nerede ?

1 Beğeni

Bende tt nin resmi iletmis olduğu bilgisi var varsayılan 10 mpbs yapacaklar ama isslere bunubla birlikte yeni nmsleri tanimliycaklar 15 de var 20 de issler isterse verir isterse ek parayla verir ne olur TurkNet ne yapar bilmem ama bilgi resmi issye yollanan mail kesin bilgi yani

Hatta operatör lere yeni nmsleri 4 unde deydi ertelediler yani dusenler issler yeni upload u arttirma imkani artik var

Elinizde olan mail maalesef kullanıcılar için kaynak değil :blush: Mesela “bende de farklı bilgi var ama paylaşamam” yazarsam da kaynak değil. Neyse…. Sonuçta bu ülkenin yetersiz yatırım sorununu kullanıcılar yaşıyor.

Paylaşabilme şansım olsa direk maili paylasidirdim zaten ayrica btk uploadlari onayladi tt de 4 unde isslere nmsleri tanimliycaz demisti 7 sine erteledi mesela benim upload im turknetten gittikten sonra oldu 8 bugece olucak 10 yarinda issme 20, yaptircam artık isslere bunhn yetkisi veriliyor tt tarafindan TurkNet veya diger isslerde ne olur ben bilemem ben bana iletilen bir bilgiyi konu acilinca yazdim zaten konuyuda ben acmadim bilgilenilsin diye yazdim

Dediğin gibi keske son kullanci bunlari yasamasa ama maalesef durum böyle oluyor

2 Beğeni

Cidden düşecek mi? Ben direk Türk Telekom abonesiyim. Bende aksine düşmesi değil, artması gerekir çünkü TT abonesiyim. Altyapımda zaten FTTH ve Türk Telekom’a ait. Kendi müşterileriyim hani. Alternatif ISS’de değilim.

Türk Telekom ek ücret istemesin, şu an upladınız ne görünüyor olursa olsun 100/8 paketini kullandığınızı unutmayın. 100/15 ve 100/20 paketini kullanmıyorsunuz.

image

@umt61 in dediği şekilde İSS ler Türk Telekom ile ortak şekilde kullanılan arayüzden yeni paketlere güncellemesi gerekecek yoksa 100/8 paketinde kalacağınızdan paketin yeni hızı olan 100/10 olarak kullanılır.

1 Beğeni

Aynen attığın tablo ne guzel olmus varsayılan 100 e 10 olucak diğer paketlerde isslere veriliyor isslerin arttirma stratejisine bağlı bakalım

Tamam’da neden 15 Mbps geçici verilsin ki? Bana zaten verilmiş şey neden düşürülsün?

1 Beğeni

Sosyal medya çöplüğünde herkes bir şeyler yazıyor maalesef. Anadolu Ajansı dahil bu upload yükselmesini yazmıştı üstelik geçici vs değildi. Böyle bir ibare hiç olmadı. Bekleyin görün bence :+1:

2 Beğeni

Anladım. O halde Upload hızım 20 Mbps’e çıkacak doğru mu?

1 Beğeni

O biraz yanlış bilgi olur yeni fiyata göre 15 ve 20 aynı ücret olduğu için veriler diye başka konuya yazdım ama alt yapıYI veren servisle anlaşıp anlaşmamak konusu .

1 Beğeni

Ben hala 8 alıyorum, ne zaman 10 alacağım

2 Beğeni

Bakın bu doğru bir bilgi değildir. Belkide adam takipçi ve yorum kasmak için kendini öne çıkarmak için yapmış olabilir. Böyle birşey olsaydı önceden öğrenirdim.
image

1 Beğeni

@CKLasT ben bu yaziya gore konuşmuyorum zaten bu yazıyı issme telekom mail atti mailide gozlerimle gördüm