Türk Telekom tarafından eklenen TIP-7 saha dolabı

Arkadaşlar merhabalar bundan 2.5 hafta önce Türk Telekom tarafından sokağımın başına TIP-7 saha dolabı eklendi fiber kablo saha dolabının içine kadar çekildi aküler kartlar takıldı dün Türk Telekom ekipleri gelip saha dolabı için fiber optik ek kutusu kurdular bugünde elektriği güç hattına bağladılar ben şuan TurkNet YAPA altyapısındayım tahminen ne kadar sürede saha dolabı aktif olur ve bu saha dolabına nasıl geçiş yaparım?

Genelde saha dolapları kısa süre içerisinde aktif edilmektedir, tahmini olarak süre belirtmek gerekirse 3 - 4 gün diyebilirim. Bu süre bölge TT iş yoğunluğuna göre değişebilir bundan dolayı en net bilgiyi almak için bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü ile iletişime geçmenizi öneririm.

İlçe genelinde fiber dönüşüm projesi olduğu için bayağı bir hızlı çalışıyor Türk Telekom geçenlerde sorduğumda yıl sonuna kadar aktif olur gibisinden bir şey söylemişti çalışan arkadaş ama her şey bitti dediğim gibi sadece port aktarımları falan kaldı sanırsam tam bilmiyorum bende TT Pazar günleri de çalışıyor mudur acaba?

Bölge müdürlükleri haricinde hafta sonu ekipler çalışmaktadır. Umarım en kısa sürede aktif edilir ve daha yüksek hızlar ile hizmet alabilirsiniz :pray:t2:

Umarım Baran Bey YAPA’dan VAE’ye geçmek için bir şey yapmamıza gerek var mıdır acaba yoksa TurkNet direkt geçiş yapıyor mudur?

Talebiniz olmadığı sürece geçiş sağlanmamaktadır ancak ekipler daha hızlı internet hizmeti alabileceğinizi belirtmek için tarafınıza ulaşabilir. T-7 Erişim Kabini aktif hale geldiği zaman Paket Tarife Kampanya Destek kaydı oluşturarak talebinizi ekiplere iletebilirsiniz. Kısa süre içerisinde işlemler tamamlanıp VAE hizmeti verilecektir.

Umarım bende yüksek hız sahibi bir insan olurum. TT TurkNet abonesiyim diye portumu eski saha dolabında bırakmaz umarım :slight_smile:

Altyapı dönüşüm çalışmasında binanıza ait hat yeni dolaba bağlandı ise öyle bir durum yapılmayacaktır. Oldu ki beklenmedik bir şey yaşanırsa TurkNet her zaman size gerekli desteği verecektir ve çözüm için uğraşacaktır emin olabilirsiniz.

1 Beğeni

Şuan tüm portlar eski ADSL saha dolabına bağlı port aktarılması yapılmadı daha. Bazı duyumlar aldım TT kendi abonelerine öncelik tanıyormuş bu port aktarma durumunda. Port kuyruklarında beklemeyiz umarım :slight_smile: TurkNet’e güvenim sonsuz ama malum şirkete biraz güvenim yok :smiley:

Bu arada @Baran Bey binanın içinde ankastre kutusu bulunmamakta garip bir şekilde ben ankastre kutusunu nasıl kurdurta bilirim bunu TurkNet yapıyor mu?

Genel altyapı sorumlusu Türk Telekom olduğu için bu durumu bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ne belirtmeniz gerekmektedir.

İlgilenmiyorlar ki :smiley:

Direkt olarak Erişim Planlama Birimi ile görüşerek durumu belirtebilirsiniz. Bu arada ankastre yoksa direk üzerinden mi hizmet alıyorsunuz? Çünkü bir şekilde hattın sonlandırılması gerekiyor.

Şöyle diyeyim size bu TT’nin dışarıda kutuları olur bu bu kutu(bu arada garip bir şekilde sokağımda ne logar kapağı nede direk var) benim karşı komşumun dış duvarına monte edilmiş bir biçimde duruyor. Bu kutudan binaya kadar siyah bir kablo geliyor kablo geldikten sonra bina internet kablosuna bağlıyorlar. İnternet kablosu dediğim bu ince telefon kabloları, işte bu dışardan gelen kabloyla binanın içindeki telefon kablosunu birleştirip interneti alıyorum olaylar çok garip hocam ben bile tam çözemedim :smiley:

2 ay oldu konulanı. Daha geçen hafta elektrikleri bağladılar. Dolaplarda ses yok. yeni yılı bulacak galiba.

Bu saha dolaplarının kurulumu özel bir durun olmadığı sürece 1 ile 6 ay arasında oluyor.

Kurulması işin bittiği anlamına gelmez test süreci var sorun çıkarsa çözüm uygulanıyor ardından tekrar test sürecine giriyor. Benim saha dolabı 2020 şubatta koyuldu martın sonunda aktifleşti 2 nisanda vdsl abonelik alabildim.

@Baran bağlantı şöyle

Çok özenli bir çalışma yapılmış😁

Bayağı özenli hocam gelen geçen kablo birleştiriyor :smiley:

Şu yeri düzeltmek istiyorum hem görünüş açısından çok çirkin hem de çok sıkıntılı elektrikci çağırsam ankastre falan takamaz mı?

1 Beğeni