Türk Telekom Fiyatları güncelliyor

Turk Telekom’da çalışan bir arkadaşım paylaştı fiyatlar 1 Haziran’dan itibaren bu şekilde yukarı yönlü güncellenecekmiş :confused:

gene 100 üzeri paket çıkmıyorlarmı acaba

Allah aynı anda sömürücü tüm pislikleri yanına alsa keşke. 209 TL nedir utanın biraz ya

1 Beğeni

yahu bunlar iyi gunlerimiz :slight_smile: dahada arttıracaklar ki bu gidişle :slight_smile:

1 Beğeni

içimize su serpildi tişikkirler superman

bunu ön görmek için superman olmaya gerek yok , bu gidişle hızlı internet temel bir gereklilik olmaktan çıkıp lüks bir şey olacak acı ama gerçek. Şu an uçuyoruz çakılıcaz baş aşağı :smile:

1 Beğeni

o değilde TurkNet bu fiyatları bahane edip bir zam daha yapabilir.

1 Beğeni

Gelecek olan zam oranı belli. TurkNet buna göre fiyatını arttırdı zaten. Saçma bir algı oluşturmaya gerek yok. TT tekrardan fiyat artışına gitmedikçe TurkNet’de artma olmayacaktır.

1 Beğeni

Turknette mecburen yapacak port fiyatlarıda artacak cunku , maliyetleri artacak. Benim esas merak ettiğim TurkNet haziran 2023 e kadar zam yok dedi web sitesinde ve kaldırdı Kaldırdığı tarihten sonraki aboneler için zam yapması durumunda bir anormnallik yok fakat o soz web sitesinde iken abone olan abonelere zam yapacakmı bunlara bende dahilim merakla onu bekliyorum

1 Beğeni

TT’nin yaptığı zaman ortalamada yüzde 25 dolayında. Tüm paketler için aynı oranda zam yaptığını düşünürsek TurkNet bunu önceden haber almış ya da kurumsal tarafın farklı bir orandan güncellenmesi nedeniyle erkenden yüzde 40 zam yapmış olabilir. Aradaki farkın kısa sürede kapanıp da üzerine zam geleceğini sanmıyorum. En azından yıl sonuna dek. Ki Vdsl 100 Mbps kullanıcısı olarak TurkNet halen daha 50Mbps ve üzeri paketler için fiyat avantajını elinde tutmaya devam ediyor.

2 Beğeni

Algı oluşturmak için konu açmadım zaten taahhütlü aboneliğe geçmek isteyenler için Hazirandan sonra bu fiyatlardan geçebileceklerini göstermek istedim. Erken karar vermeleri için

Aksine TurkNet fiyat avantajini gigafiber harici an itibariyle kaybetmis durumda ve daha once acilan konulardada gelecek olan zammın altyapısı hazırlanır gibiydi ve haziran 2023 e kadar zam yok sozude kaldırıldı site den. Keske yapmasında bence yapacak gibiler . Ha diger firmalarda yapacak oda ayrı bir konu o zaman kim avantajlı olacak bakmak lazım bence

1 Beğeni

Yorumum size değil tabiiki. Yukarıda bir üye TurkNet’in bir zam daha yapabileceğini söylüyor ona ve onun gibi düşünenlere dedim.

Rekabet kuralı diye birşey var. TT pazarda ürününü en yüksek fiyata satmak zorunda. Ardına SOL gelir, ardına kablonet vs… Pazar payları bu şekildedir.

TT’nin 209 liraya satacağı 100Mbps hizmeti TurkNet yeni fiyatıyla 139 liraya satacak, yani çok daha uygun…

TT port ücretlerine yeni yaptığı zammın üzerine bir zam daha yaparsa evet TurkNet fiyatını yine arttırır, buna mecbur. Her halukarda TT ve SOL gibi firmalardan uygun olacak. Rekabet kuralı bunu gerektirir.

Açıkçası SOL un TT nin altında kalmasıda gerekir neden derseniz bu firmaların müşteriye verilen hizmet tarafında en buyuk farkı müşteri hizmetleri ve kendi teknik ekibi farkı , buda ciddi bir maliyet demek o farkın fiyata yansıyor olması gerekli bence ki uygunda olacaktır bu firmalardan ama alternatif firmalarda zam yapacaklar alternatifler arasındaki fiyat farkı nasıl olacak ve haziran 2023 e kadar zam yok sözleri üzerine nasıl bir yol izleyecekler merak ediyorum

Müşteri hizmetleri konusuna yorum yapamam. Ben bu riski alarak TurkNet bağlattım, evet büyük bir eksiklik fakat TurkNet bu açığını sosyal medya ekibiyle binevi kapatıyor. Özellikle gün içerisinde çok kısa sürede dönüşler alınabiliyor. Canlı müşteri hizmeti desteğinden feragat edip bunu fiber altyapı yatırımı olarak kullandığını düşünmek gerek. TurkNet gibi bir firma 1000 liranın bile hesabını yapmak zorunda.

Diğer alternatiflerde elbette zam yapacak. Örneğin millenicom kullananlar 150 lira fatura geldi diye bas bas bağırıyorlar. Kıytırık millenicom ne gibi yatırım yapıyorda 150 lira istiyor? Daha küçük alternatifler (poyraznet, gibirnet, comnet vs) yine TurkNet’den ucuz olacaklardır.

Ben TurkNet avukatı değilim. Fakat TurkNet’in şu fiyatına laf etmekten, alternatifleri ile kıyaslamaktan vazgeçmeliyiz. TurkNet’i tipik bir alternatif operatör ile bir tutmak cehaletin dibidir.

Şu hazirana kadar zam olayına çok takılıyorsunuz. TurkNet bu konuda sözü verdi. TT tarafında yeni bir zam olmadıkça fiyatı o zamana kadar sabit kalacaktır. O yazının kaldırılmasının altında birşeyler aranmamalı. TurkNet bile bile kullanıcı kaçırmak ister mi? Hele ki 2022’de yatırıma daha da abanmışken?

Zam yapacağını aylar öncesinden bildiren bir firma bu ve TAAHHÜTSÜZ. Fiyatı fazla geliyorsa bedelsiz gitme özgürlüğün var.

Burada TurkNet için asıl sorulması gereken soru, TT ftth tarafında 100 üstü hızların fiyatını açıklamışken, TurkNet sabit fiyat politikasıyla bunun nasıl yapacağı. Mesela TT FTTH bir abone için alternatif operatörlerden 1000mbps hız için 415 lira istiyor. E kâr vs üstüne konsa minimum 550 liraya TurkNet’in bunu satması gerek. Diğer yandan dediğim gibi sabit fiyat maksimum hız olayı burada patlar verir, sittin sene 1000Mbps’yi 139 liraya satamaz, kurtarmaz.

TurkNet tarafında bence paketlerde ciddi bir değişiklik yapılacak ama bu nasıl olacak göreceğiz.

Şahsi düşüncem VDSL, FTTH ve Gigafiber abonelerini kesinlikle fiyatlama olarak ayıracak.

1 Beğeni

millenicom un sol altyapısı ile musterisiyim 150 TL fatura gelmedi bana sahsen :slight_smile:

TurkNet 'i gigafiber noktasında dediğiniz gibi kıyaslamak saçma olur ama VDSL de kıyaslanması çok normal ki gigafiberin yatırım bütçesini muhtemelen DSL müşterilerinden elde ediyor TurkNet. Bir diğer konuda 1000 hizmet alan ile 50 ve altı hizmet alan kişinin aynı bedeli ödemesi adaletsiz bir yaklaşım bence tek fiyat yerine hıza göre fiyatlandırma yapılması adaletli olacaktır.

Bu konuda Turknetin yapması gereken sözü verdi evet. Sözü verdiği süreçte üye olanlara bu hizmeti zamsız vermesidir. Siteden ibareyi kaldırdı sonradan üye olanlara yapabilir. Türk telekomun bu zammı yapacagı biz son kullanıcılar tarafından kac aydır biliniyor ki bunu firmalar daha onceden biliyorlardı bunu bilerek bu sözü verdiyse gereğini yapması gerekir.

Ben üye olurken haziran 2023 ibaresine sözüne istinaden abone oldum , ve TurkNet bu sözü verdiyse yerine getirmek yükümlülüğünde :slight_smile: Ben sözü verdim aboneleri topladım vaz gecerim bunun şu kadarı gider gerisi kalır yaklaşımı olmaz umarım :slight_smile:

daha öncede dediğim gigbi bu durumda tek fiyat olmayacak gigafiber bir fiyat TT fiber hıza göre fiyatlandırılacak

bencede olması gereken o bahsettiğim adaletsizlikte ortadan kalkmış olur ki dediğiniz gibi TurkNet başka türlü işin içinden çıkamaz gibide duruyor.

TurkNet gigafiberin yatırım parasını DSL’de çıkarıyor düşünceniz gerçekten garip.

Her şirkette olduğu gibi TurkNet’in de hissedarları, yatırımcıları var, bunlar yatırım için parayı verir. Bu işler böyle yürür.

Haziran’da herşey ortaya çıkacak.

Keşke devlet babamız TurkNet’e kaynak hibe etse.



Millenicom müşterilerinin yeni fiyatlara tepkisi.

TurkNet üylerinin % kaçı gigafiber % kaçı ulusal operator altyapısında müşteri ben net rakamları bilmiyorum ama ciddi bir fark ile DSL müşterileridir. Yani firma gelirinin buyuk kısmını DSL müşterilerinden elde ediyor. Tabikide hissedarlar para yatırıyordur , firma kredi kullanıyordur vs vs ama ilk öncelik her zaman öz sermayesidir şirketin.

Mevcut hükümet bırak para hibe etmeyi nerden nasıl para bulurumun derdine düşmüş malesef :slight_smile:

1 Beğeni

ben kullanıyorum benim baglantılarımdan birisi milleni ve henuz ben bu tarz birseyle karsılasmadım ha ama bekliyorum haziranda zam gelecek o zaman degerlendireceğim açıkçası direk SOL a taahütlü geçerim fiyat avantajını kaybederse.