TT Saha Ekibi Kontrole Gelecek

Merhabalar, bugün aboneliğim aktif oldu ve ilk 4-5 saat internet kesildikten sonra interneti kullanmaya başlayabildim. Altyapım 40mbps ye kadar hızı destekliyor ve şuan 20mbps hız alıyorum. Destek kaydı oluşturarak sorunu müşteri temsilcisine ilettim ve TT saha ekibinin kontrole geleceğini söyledi.

Benim oturduğum yerde tahta direk üstünde ki küçük kutudan bağlantı yapılıyor. Evim müstakil olduğu için direkten çıkan kablo direkt olarak modeme bağlı, 4yıl önce TT aboneliği yaparken kuruluma gelen ekip direkten 2li ince bakır kablo çekmişti eski hat(en az 20-25 yıllık) üzerinden bağlanırsam kopma olur diye.

Bu kablo adsl için yeterli olabilir ama vdsl için yeterli değil galiba, eğer sorun kablodan ve değişmesi gerekiyorsa bunu gelen ekip kablo ücreti karşılığında yeniliyor mu yoksa benim kabloyu alıp elektrikçiye mi değiştirtmem gerekiyor? Daha önce bu durumu yaşamış olan varsa yardımcı olabilir mi? Ekip gelmeden veya geldiğinde dikkat etmem gereken bir şey var mı? Bunları sormamın sebebi, sorunu çok uğraşmadan çözmek ve daha sonra tekrar arıza kaydı oluşturmak zorunda kalmamak.

kalın tt siyah kablosuysa o çok kaliteli kablodur bence problem ondan değildir

1 Beğeni


Kablo bu.

O kabloyu senin değiştirmen yasak hocam. Direkteki kutuya müdahale edemezsin. TT sorumluluğunda orası. 1 aydır bende uğraşıyorum. Ama kimse gelip ilgilenmiyor. Sanada TT ekibi gelmez. Konu TT ekibine aktarılmıştır onlarda uzaktan kontrol edip sorun yok diye geri dönüş yaparlar. Senin modemine falan suç atarlar.

1 Beğeni

turk-telekom-un-kablolarini-caldilar_0b69c
yok o kablo değilmiş benim dediğim bu neden onu çekmişler anlamadım

1 Beğeni

Son durum: Saha ekibi eve gelerek kendi cihazından kontrol ettiğinde 51mbps olarak göründü ve sorun modemden kaynaklıymış. Modemi değişince düzeleceğini söyledi, kabloda herhangi bir sorun yokmuş.
Modemim 4yıl önce TT aboneliği yaparken verilen Tp-Link TD-W9970 V3.

1 Beğeni

Merhaba. Kablonuz, kendiniz de belirttiğiniz üzere eski çekilen kablolardan.
Dediğiniz zırhlı kablolar, arkadaşın dediği üzere “20-25 yıl önce” bu kablolar yoktu veya yaygın değildi o yüzden, standart DSL kablosu veya bu tip kablolar çekiliyordu.


Farklı bir modem deneyin ve hat değerlerinizi paylaşır mısınız?

1 Beğeni

Normalde bu kalın siyah kablo evin önünden geçiyor ama evin içine bu kablo girmiyor (Eskiden o kablodan ek yapılarak eve telefon hattı çekilmişti ama uzun süre kullanmayınca o kablonun evin içindeki kısmını sökmüştük), tekrar bağlantı için farklı bir kablo ile o kalın kablodan ek yaparak evin içine hat çekmek gerekiyor. O da pek sağlıklı olmayacağı için kurulum yaparken buradan bağlarsak kopma olur dediler ve direkten ince kablo ile hat çekmiştiler.

Yeni bir modem alacağım ama şuan hangi modemi alacağıma karar veremedim, hangisine baksam birçok şikayet ve sorun var, bu zor aşamayı atlattıktan sonra🙂 benimle aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olmak için şuan ki modemim ile yeni alacağım modemin testlerini paylaşacağım.


Bu şuan ki test sonucu.

Şu an en üst seviye bir modemi bile araştırsanız ufak çaplı sorunlar çıkabilmektedir. %100 Sorunsuz bir modem bulamazsınız. Kullanıcılar, fiyat belirtirseniz size ona göre tavsiye vereceklerdir.
ASUS veya Keenetic alabilirsiniz, model olarak: AC750/51-Extra DSL 400-550TL fiyat bandında bulabilirsiniz. Ben, HG630, 658 ve AC/750 kullandım HG 630 ve 658 modeller “Line Attenuation” değerini yanlış yani düşük gösteriyor. AC/750 ise 858 sürümün de bazı kullanıcılar sorun yaşıyor onun haricin de gayet F/P modem. Keenetic ise hat değerlerini yanlış, sapma olarak gösterebiliyor. Tercih sizin. :sunglasses:


Saha dolabına mesafeniz ne kadar, sorgular mısınız?
Evet, zayıflamanız var ve SNR düşük.

3 Beğeni

Asus AC750 ve Zyxel VMG3625-T50B arasında kalmıştım ama T50B modelinde ayar seçeneği pek olmadığı için Asus’a yöneldim ama onda da yazılın güncellemesi bazen cihazda kötü performansa sebep oluyormuş ve bazı yerlede kronik sorunları olduğunu yazanlar var ama o sorunların ne olduğunu bilmiyorum. Keenetic’i de hangi foruma girsem 10 kişiden 7-8 i öneriyor, sürekli o markayı görmekten bıktım, listeye bile eklemedim🙂.

Dolap mesafesi 468 metre.
Değerlerin öyle olmasının sebebi modemmiş. Gelen TT çalışanı kendi cihazını bağlayınca değerler bende normal dedi.

1 Beğeni

Değerler normal bu mesafeye göre fakat hattımızın sağlığı için:

  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yeniley. (YAK1)
  • Ankastere bağlantılarını kontrol ettir, duruma göre yenile (YAK1)
    O çalışan, değerlerden anlamıyor belliki. Peki, çalışan da gözüken değerler varsa paylaşır mısınız?
    Sorununuz, modem kaynaklı değil, mesafesel kaynaklı.
1 Beğeni

Hiçbir ek ve splitter yok direkten çıkan kablo tek parça olarak modeme giriyor.
Çalışanın aldığı değerleri bilmiyorum kendi bakıyordu bana sadece hızı gösterdi bak burada hızın 51mbps olarak görünüyor, senin modeminde arıza var diye.
Bunu anlamanın tek yolu yeni bir modem alarak denemek. Eğer dediğiniz gibi mesafe kaynaklı ise yeni alacağım modemi boş yere almış olacağım. Bu yüzden Amazon’dan(Satıcısı Amazon.tr olmalı) alıp, modemin sağlam olması durumunda yenisini 30 gün içinde iade hakkımı kullanarak rahatlıkla iade ederim.
TP-Link ARCHER-VR300 almaya karar verdim Asus’ta kopma sorunu yaşayan birçok kişi var, benimde elektronikte pek şansım yok o arıza gelir beni bulur diye Asus’tan vazgeçtim. VR300 nasıl bir model acaba bunun yerine başka model tavsiye eder misiniz, yoksa bu model iyi mi?

Vr300 'ün ver 1.20 sini al şuan kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok dostum.
Alabiliyorsan vr400 v3 güzeldir pahalı geliyorsa vr300 alabilirsin

Kopma sorunu 858 de mevcut, diğer sürümler de bir problem yok ve bazı arkadaşlar da bu 858 sürümü, sorunsuz çalışıyor. Tp link te alabilirsiniz ama çok bilmiyorum o modemi, daha sık iç içe olduğum modem ASUS ve ilgili konularda karşıma Keeneticte çıkıyor.
Evet, iade edebilirsiniz. 51mb gayet iyi bir değer o mesafeye göre fakat zayıflama değerlerinden ve SNR değerinden dolayı sorun yaşama ihtimaliniz yüksek. Komşunuzun modemini kullanır mısınız hat değerlerine bir bakıp tekrar geri veririz.


?

1 Beğeni

Komşularım bu konulardan pek anlamıyor, şimdi getirip dener geri gotürüp modemini kurar tekrar eski haline getiririm, 1 hafta sonra interneti kesilirse benim yüzümden olduğunu filan zanneder hiç uğraşmak istemiyorum🙂. En iyisi modemi alıp kendim deneyeyim.
Modem konusunda da VR300 den vazgeçtim bir türlü karar veremiyorum vr300 de gigabit desteği olmadığı için ve wifi çekim alanı düşük olduğu için vazgeçtim alacağım modemin ileriye dönük özelliklerinin olmasını istiyorum.

Başkasıyla karıştırdım :grinning: pardon

Olur öyle şeyler. :smiley:
Sanırım, VR300 FİBER destekli değil. AC750 bu desteği sağlıyor. ASUS ta hüzmeleme 2T2R MI-MO desteği de var. En kötü memnun kalmazsan bile iade etme hakkın da var.

Vr300 fiber destekli ama şuan ki ona yaklaşan versiyon vr400 v3

Şuan en mantıklısı Asus gibi artık sorun olursa da iade ederim. Birazdan sipariş vereceğim. AC51 ile AC750 aynı modemler mi acaba? Hangisini alayım?

Ac750
Ac ne kadar yüksek se okadar iyi