TT fiber gpon geliyor.!

Merhaba dostlar, Tt twitter uzerinden binama Gpon FTTh daireye kadar fiber hizmeti gelip gelmeyecegini sordum Ve konya mudurlugunden birisi aradi bu sene plan içinde oldugunu belirtti. Daha sonra kafama takildi size sorum şu binamda 18 daire var
Daireye kadar fiber gelirmi?
Yoksa binaya kadar gelirde dairelere mevcut bakir kablolarlami çikar?
daireye kadar fiber gelirse Her daireye Turktelekom ekipleri kablo çekiyormu?
Yoksa elektrikciye bizmi cektiriyoruz?
Veya internet alanin dairesinemi internet kurulumunda çekiyorlar?
Bina 10 yillik

bizimki de yeni yapıldı sayılır, bütün dairelere çekiyorlar fiberi, önce saha dolabı değişir büyük ihtimalle sokağınızda hiç yoksa fiber, bir süre vdsl kullanırsınız daha sonra evinize kadar getirirler.

Ftth ise evet daireye kadar fiber çekiyor.

Binanın yaşı fark etmiyor kendim bizzat gördüm 20 25 yıllık dairelere bile fiber çekiliyor planlama durumuna bağlı herşey.

1 Beğeni

Şu sebepten sormak istedim kablo cekmek basit bisey degil gecen hafta ben kendim cat 6 cektim canimiz cikti sadece 1 daireye cekmeye :slight_smile:

Teşekkür ederim darisi herkesin başina :relieved:

1 Beğeni

eski kablolarla aynı yerden çekmiyorlar genelde. o yüzden o kadar zor olmuyor, apartman boşluğundan, doğalgaz borularının yanından, ya da daha uygun bir yer bulup katlarda duvarlara delik açarak dağıtıyorlar dairelere.

Bakacagiz artik benim koridordaki buattan oturma odasina inen yerde sıkıntıli suva içindeki boru dar cat 6 yi cekerken koaksoyonel kablo ile cat 6 sıkısti hem tv hem cat 6 neredeyse tamamen orda kalip kullanamayacaktik bakalim fiberi hangi delikten geçirecegiz😂

önce kılavuzla bakıyorlar gideceği yola, nere uygunsa çekerler işte :slight_smile:

Zaten sığmaz, bende yaptım aynı şekilde bir defa cat kablo koptu içinden diğerinde anten kablosunun payı ile ayarlama yapıp biraz anten kablosu feda ettim. Normalde data hatları ve anten hatlarının boruları ayrı çekilmeli ve ayrı buatlara sahip olmalı. Bina ankastresinden dairemin salonuna ayrı bir data hattı borusu atmıştım inşaat yapılırken şimdi o hattı AP için kullanıyorum. Fiber kabloyu yerden veya üst köşelerden çekmeniz gerekebilir. Daha sonrasında süpürgelik diye tabir edilen parke pervazlarının üzerine kendinden yapışkanlı kablo kanalları içerisine alıp toplayabilirsiniz.

Aslinda o şekilde degilde yani goruntuyu bozuyor onlar benim planim şu olur gibi.
Koridordaki buatta direk ek olmadan yeni cektigim oturma odasina inen cat 6 yi keserim buatta oturma odasindan o kestigim parcayi cikartirim fiber buata gelip direk o cat 6 yi cikarttigim yerden koaksiyonel tv kablosu ile birlikte iner ama o odadan cat 6 yi iptal etmiş olurum tamamen
@ModeratriX

1 Beğeni

daireye kadar kendileri çekiyorlarmı ?

Belkide eve yeni çektigim cat 6 yi bile iptal ederler daireye bosluktan gelen yerde bile hem cat hemde uydudan gelen koaksiyonel var belki ordan bile sigmaz fiber

evet bizim sokakta öyle yaptılar hep, oturduğum apartmanda evine çektirmeyen iki yaşlı vardı onlarınkini de uygun bi yerde rulo yapıp bıraktılar ilerde başkası kullanır diye. değişkenlik gösterir mi emin değilim ama gördüklerimin hepsi böyleydi.

Ne zaman çekildi tam olarak ocakta falanmi?

cat6 ve fiber geçebilir aynı yerden ama anten kablosu girince işin içine mecbur birini feda edeceksiniz. o da cat6 olur. bende de benzer bir durum vardı anten kablosu kapatıyordu yolu. hiç odalara bulaştırmadım fiberi. koridordaki buattan çektirip duvara astım direkt.

böyle bir şey çıktı ortaya.

1 Beğeni

ocağın ortasında çekilmişti aktif olmasına rağmen 2 hafta TurkNet’in dönüşüm işlemi başlatması için bekledim. sonra gelip kurdular.

Hocam düzenli olmuş prizde şansiniza varmiş tam koridorda tam istedigim duzen şekli aslinda ama benim koridorda priz yok heryerden eksideyim:)
Birde sizin fiber kabloyu geçirdiginiz buat bu Tv yayin kablolarinin buati degil sanirim elektrik kablolarinin geçtigi yer degilmi?

inşallah bizde öyle yaparlar 2 aya gelcek dediler bu arada kurduğun setup çok güzel olmuş h.o

1 Beğeni

priz normalde yoktu onu da elektrik buatından kendim yaptım. duvarlarınıza bakın birbirine yakın yerlerden geçiyorsa elektrik ve telefon kablonuz yapabilirsiniz siz de benzer bir şey.

elektrik ayrı, normalde dsl hattı için yapılmış o buat, dışardan geliyor ve 2 odaya dağılıyordu t şeklinde. ben odalara giden dsl kablolarını çıkarttım kullanmadığım için anten çektim anteni olmayan bir odaya oradan. fiberi de odalara hiç uzatmadan direkt buat’dan dışarı aldım.

teşekkür ederimm @Hasan_Enes

2 Beğeni

Elinize saglik hocam Keyifli kullanimlar.