Tip 7 Erişim Kabini

Merhaba, 31 Mart itibariyle mahallemize Türk Telekom Tip-7 Erişim Kabini konuldu. Sizce tahmini olarak ne zaman Fiber altyapı aktif olur? Süreç nasıl ilerliyor? Müstakil bir evde yaşıyorum bu bir sorun yaratır mı? Daha önce bu süreçten geçen ya da süreçle alakalı bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

dolaba kadar diye fiber bılıyorum eve kadar degıl bına içinde kutulama olması gerekiyor bahsettıgınız vdsl uzerınden yuksek hızları kabın yakın ise alabılırsınız

Kutuyla evimin arasında 30 metre gibi bir mesafe var

VDSL alacaksanız dolap dibinizde olması birşey ifade etmiyor, yine aynı kablolardan gelecektir. Bakır kablo uzunluğuna göre değişecektir. Uzunda dolaba takarlar kısa da bilemeyiz TT’nin projesi farklı olabilir.

Fiber olursa farklı olabilir. :person_shrugging:

Daha önce aynı durum başıma gelmişti. Hali hazırda olan bu yazıya bakabilirsiniz ekstra sorunuz olursa buraya yazabilirsiniz.

Sizin konuyu inceledim öncesinde, konuyu açma tarihiniz ve sonuçlanma tarihi aynı göründüğü için ve benim sorum biraz daha spesifik olduğu için (müstakil ev) kendim ayrı bir konu açmak istedim.

Bizim buraya kutu geldikten 5 gün sonra kullanmaya başlamışım. Kutunun sizi kapsayıp kapsamayacağını ancak TT ile konuşarak öğrenebilirsiniz. %90 kapsayacaktır çünkü hemen önünüzdeymiş. Altyapı sorgusu yapınca önceki yaptıklarınızdan farklı sonuçlar görmeye başladınız mı?

Türk Telekomu aradığımda sadece TTnet ile ilgili işlemler yapabileceklerini, konuyla ilgili bilgi veremediklerini söylüyorlar ancak TurkNet müşteri hizmetlerine durumu bildirdiğimde beni kapsayacağını, çalışmaların devam ettiğini bildirdiler. Zaman önemli değil, umarım altyapıya kavuşurum.

Merhba, doğrudan türk telekom kullanıyorsanız yüksek ihtimalle getirirler ancak aboneleri değilseniz getirmeme ihtimalleri daha yüksek. Bizim binaya türktelekom fiber getirdi ancak karşı ve yan dairelerimizde yok. Bizim binanın yarısı tt kullanıyor.

1 Beğeni

Merhaba, internet altyapım15 mbps ve 944 metre santral mesafesinden buna döndü. Mevcut durumda nasıl bir hizmet alabilirim bilgili arkadaşlardan yorum alabilir miyim?

@tnetwork @moderators

Yakınınıza yeni saha dolabı konulmuş bu yüzden mesafeniz kısalmış. 100 Mbps VDSL alabilirsiniz ancak bu hız garanti değildir.