Mahalleme Tip 7 saha dolabı geldi

Arkadaşlar merhaba, Bu gün mahalleme Tip-7 saha dolabı geldi. Yani yüksek ihtimalle tip-7. Dün yoktu bu az önce camdan bakınca fark ettim bu gün zaten dışarıdan sürekli ses geliyordu. Fotoğrafını koyacağım bilgilendirirseniz sevinirim. Aynı zamanda yanımdaki bina 100mbps hız alıyorken ben 8 alıyordum. Bu dolap bu sorunu çözer umarım. Yaklaşık 10-15mt ileride. Ne zaman aktif olur.

Bağlı olduğunuz Türk Telekom Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçerek ne zaman aktif olucağı hakkında bilgi alabilirsiniz.

3 Beğeni

Peki bunun tip-7 saha dolabı olduğundan eminiz değil mi?
İkinci olarak size bir şey anlatayım. Bizim binamız Adsl altyapısına sahip maksimum 8mbps alınabiliyor. Santral saha dolabı mesafesi 1428mt olarak çıkıyor. Yanımdaki yani bitişiğimizdeki bina vdsl2 altyapısına sahip ve 100mbps’ye kadar hız alabiliyor. Santral saha dolabı mesafesi 7mt olarak gözüküyor. Ben daha önce beni bu dolaba bağlarlar diye yapa dan vae ye geçtim. Bir değişiklik olmadı. Şimdi bu dolap geldi. Umarım sorunsuz bir şekilde hızımda artış gerçekleşir.

Evet bu Tip 7 Genişbant Erişim Kabini.Bu kabin koyulduktan sonra diğer binada VDSL gözüküyor ise sizin binanız bu dolaba bağlanmamış olabilir.Eğer dolap koyulmadan öncede aynı şekilde gözüküyorduysa umarım sizin hattınız bağlanmıştır detaylı bilgi almak için dediğim gibi müdürlük ile iletişime geçmelisiniz.

2 Beğeni

Bu dolap koyulmadan once. 4 yil onceden beri onlar 100mbps alabiliyorlardi. Tamamdir en kisa surede sorgulamak icin gidecegim.

1 Beğeni

Türktelekom VAE VDSL(Özgür İletişim 35) geçiş için başvuru yapın ve TurkNet’e yeni fiber saha dolabı eklendiğini söyleyin. Tahminimce işleme başlaması gerek. +10 TL farkla 100 mbps pakete geçmek isterseniz de bağlantı yaptıktan sonra geçiş talebi yaparsınız.

1 Beğeni

Bu islemi simdi mi yapmam gerekiyor. Daha dun kuruldu dolap.

1 Beğeni

Arkadaşlar, az önce tanıdık bir TT çalışan arkadaş var ona sordum. Bu kabin hakkında bilgisi varmış bizi kapsayacakmış ve aktarma yapılacakmış. Sırayla gidiliyormuş. Ne zaman aktif olacağını söyleyecek bana.

2 Beğeni

Önce sizin VAE için başvuru yapmanız gerekiyor.

1 Beğeni

Ben şuan Vae deyim zaten. Yaklaşık 2-3 ay önce Yapa’dan Vae’ye geçiş yaptım.

1 Beğeni

1 Beğeni

Bu arada internetten altyapı sorgusu yaptığımda santral/saha dolabı mesafesi 1428mt. olarak çıkıyordu. Şimdi 0 metre olarak çıkıyor. Başka hangi sitelerden saha dolabı mesafesini öğrenebilirim.
Altyapı

Şuanda saha dolaplarındaki bağlantılar taşındığı için böyle göstermesi normal. Bir kaç gün sonra tekrar deneyin. Google’a altyapı sorgula yazarsanız her isp’ın altyapı sorgu ekranı var zaten.

1 Beğeni

Evet sanırım öyle olacak. GıbırNet den altyapı sorgusu yapınca altyapım vdsl2 olarak gözüküyor eskiden Adsl yazıyordu. Extranet den yapamıyorum sanırım siteleri çökmüş.

Bizim mahalleye de yaklaşık 3 ay önce bu dolaptan 2 adet kondu. Altyapı sorulaması yapıyorum üç aydır ne zaman dolaplar aktif olacak diye dün bir gelişme yaşandı sorgulamada 35 mbps alabileceğim gözüktü dolaba uzaklık mesafem de 550 metre imiş. Ben anlamıyorum zaten dolaplar dibimizde neden beni 550 metre ötedeki dolaba bağladınız cidden akıl alır gibi değil. Kaç aydır bunun hevesiyle yanıp tutuşuyordum açıkcası hüsrana uğradım

Hadi yaa. Belki düzeltilir belli olmaz. Sen yine de işin peşini bırakma.

O olay aşırı saçma sokağın en eski abonelerindenim. Benim evimin önünde saha dolabı olmasına rağmen bağlı olduğum saha dolabı 200 metre ileride.

O da bir şey mi. Benim yanımdaki(bitişiğimizdeki) bina 7 mt. uzaklıktaki saha dolabına bağlıyken ben 1428mt uzaklıktakine bağlıyım. onlar 100mbps alabiliyorken ben 8 alıyorum. :frowning:

hocam bunun bir çözümü yok mudur sizce, tt müdürlüğüne gitsek portumuzu mahallemizdeki dolaba taşıyamazlar mı, bana çok saçma geliyor bu olay

ben suan hala daha adsl abonesiyim, 20 metre aşağıda adsl dolabı olmasına rağmen ben de 2850 km ötedeki santralden bağlantı sağlıyorum, türk telekomun yaptıklarına akıl sır ermez

1 Beğeni