Telefon uyku moduna geçince WiFi kopuyor

TurkNet 'e yeni abone oldum. TP-Link Fiber modem ile kurulum yapıldı ancak daha önce hiç olmadığı şekilde bütün kullanıcılarda aynı sorun oluyor. Telefonda tuş kilidi yapılıp uykuya geçince internet kopuyor. Tekrardan wi-fi ekranına girip bağlanmak gerekiyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

Telefonun wifi ayarlarında gelişmiş ayarlarda"uyku modunda her zaman aktif kalsın" ibaresini seçerseniz sorun kalmaz.

3 Beğeni

O kısım zaten seçili. Buna rağmen böyle oluyor

Merhaba @alperaltay35, @ahmetmelih dediği sistemsel ayar ile bu durumun önüne geçebilirsin. Tabii telefonunda bu özelliğin olması gerekiyor.

Yakın zamanda ben de Iphone cihazımda bu sorunu yaşadım. Bu sorunun modemden olmayacağını düşünüp Apple store’dan mesajla destek aldım. Bir kaç ayar yaptıktan sonra en son telefonun ağ ayarlarını sıfırladık ve ardından sorun geçti.
Eğer iphone kullanıyorsanız ilk olarak ayarlardan “wifi yardımı” ayarını kapatın.
Ardından sorun devam ediyorsa yine ayarlardan ağ ayarlarını sıfırlayabilirsiniz ama bu sıfırlama işlemi kayıtlı olan bütün wifi şifrelerini vs unutturuyor telefona. Sorununuz yine çözülmezse apple storedan destek talep edebilirsiniz

1 Beğeni

Değerli yorumunuz için teşekkürler @ilkay :pray:

@alperaltay35 arkadaşlarımızın size sunmuş olduğu bilgilerle hareket edin isterseniz. Sanırım bu işlemler sizin sorununuza çözüm olacaktır.

Şöyle bir forum açmıştım. Aynı problemi yaşıyoruz. İnceleyebilirsiniz isterseniz.