T-23 Saha dolabı kuruldu

Herkese merhaba,

1 ay önce T-23 tipi saha dolabı sokağımın başına,bana 100 metre uzaklıkta kuruldu.

TT ekibi de sokağımdaki bazı binalara fotoğraftaki fiber kutulardan(adını bilmiyorum) yerleştirmiş fakat benim binama halen yerleştirmediler.Şimdi benim ne yapmam gerekiyor Beklesem mi yoksa dilekçe mi versem.Bu arada o fiber kutusu konulan evlere Ne hız alırım? Kısmından baktığımda 100mbps fiber internet görüyorum ama aynı sokaktaki benim binamda halen adsl.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, FTTH Bu sistemde fiber kablo daireye kadar gelir binada yine bir kabin bulunur. 1Gbps (1000Mbps) hız alınabilir. Aboneye ONT+Router ya da fiber kaseti+ONT+Router verilir.
Sadece sizin binanız kaldıysa yani, hizmetiniz aktifleştirilmediyse Müdürlüğe gidin, durumu izah edin.
DÜZELTİLDİ.

1 Beğeni

uzman reis fttc değil mi bu fttb değil gibi

FTTC hizmette binaya görselde ki gibi kabin konmuyor.

pardon ftth diyecektim ftth değil mi bu

Ha! doğru FFTH, bende karıştırdım. :smiley:

1 Beğeni

Sizin binaya kablo çekildimi hocam önce kablo çekilmesi lazım bu kutunun gelmesi için

Çekilmedi maalesef,çekilen bina ile aramızda 1 bina var.bölge müdürlüğüne gideceğim artık.Bir gelişme olursa yazarım.

Uğrayın hocam üzerinde durun bizim caddede yeni yapılarda fiber vardı sadece zorlaya zorlaya hiç müdürlüğe gitmeden oturduğum apartmana ve altımızdaki 5 apartmana Türk Telekom fiber getirttim İNŞALLAH TurkNet Gigafiber’inde geldiğini görürüz.

1 Beğeni

müdürlüğe gitmeden nasıl getirttiniz? @alihann_gundogu

3 Beğeni

:slight_smile: ben de öğrenmek isterim.

Başta Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal’ın twitter’dan son paylaşımının altına yorum attım sonrasında da Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç’a DM yoluyla ulaştım aynı gün içersinde bölge müdürlüğünden aradılar aşağı yukarı 3-5 dakikalık görüşme sağladık ertesi gün fiber kablo çekildi binanın dışına bir hafta sonrada sokağımızda bulunan 4-5 apratmana bizim binamızın dışarsından kablo çekildi, 3’üncü haftada da bina içersine fiber kutu bina dışınada dağıtım kutusu koyuldu, 4’üncü haftada da hizmetimiz aktifti, gigafiber gelmesini bekliyorum şuan gelecek sene için umarım TurkNet görmezden gelmez.Türk Telekom’la olan serüvenim a’dan z’ye kadar facebook TurkNet grubunda var paylaşım olarak 2 adresimde de fiber olarak kullanıyorum çokta memnunum hamdolsun. Dünde bölge müdürlüğünden aradılar Türk Telekomdan 150₺’ye 100 Dowload 50 Upload teklif ettiler, iki tane internet aboneliğim olduğu için geri çevirdim TurkNet’in altyapısının gelmesini bekliyorum.

1 Beğeni

Kaç kez mail attım, 15m deki fiberi çektiremedim. Karşı binamda felan zaten fiber var.

O kadar çok yazdım ki, beni engelledi :smiley:

Bir çok kez görüştüm.

Bende bir mok olmadı ama,

Ben fiber için o kadar talep şikayet oluşturdum, bana 15 m deki fıberi çekmek yerine, saha dolabımın bitişiğine tip23 dolap koymayı seçtiler.

50 up ? TT uploadlari arttırdı da Bizim mi haberimiz yok @nitronos

Şu anda öyle bir haber yok olsa ben ve bizim gruptaki insanlar bilir teknobil adlı şirket vaat ediyordu ama netice çıkmadı.

İlk haberi sizden bekliyorum zaten :smiley:

50 up yazınca şaşırdım.

Daha hizmete başlamamıslar sanırım

Sorduğumda telekom ile arasında problem yaşadıklarını temmuz ortası veya sonu gibi çözeceklerini söylemişlerdi bilemiyorum takip halindeyim

@alihann_gundogu
Aynısı sokağımın başındaki binada var :slight_smile:

Teşekkürler bilgiler için.

1 Beğeni

Ttnet’in 50 up’luk paketi var zaten ama kazık

2 tane binaya çekmişler

Sana başka bir blokta apartmanınızın fiber kutusu var ordan çekelim Türk Telekom kullanın diye teklif ettiler mi?

Birde çoğu insanın başvuru yaparken yanlış yaptığı bir şey var adamlar abonelik numarası istiyor çoğu insanda TurkNet Abonelik numarasını veriyor bulaştırmayın TurkNet kullanıyoruz diye internet kullanmıyorum Türk Telekom’a internet üzerinden başvuru denedim İnterneti Fiber olarak Gösteriyor Fakat Bağlantı Tipi VDSL ben apartmanımda Fiber isitiyorum farklı binadan fiber çekilmesini istemiyorum, birde apartman adına konuşun tekil değil çoğul konuşun.