Sürekli dalganan internet

Hayırlı akşamlar. TurkNet VDSL internette 3. Ayıma giriyorum. Bugün bir şey farkettim. İntenetim aşırı dalgalı. Şöyle ki bir video indiriyorum saniyede 1 mb indirirken bir anda 8 mb indiriyor. Oyunlarda 30 ms de hiç durmuyor sürekli 25-45 arasında aniden iniş çıkış oluyor. Hat zayıflamam 7 db. Önceden adsl 16 mps kullanıyordum, hem pingim dişüktü hem de saniyede sürekli 1.8 mb indirme yapıyordu. Şuan TurkNet Online İşlem Merkezi’den kayıt açamıyorum 15 gündür altyapı çalışması var diye uyarı veriyor. Bu dalgalanmalar normal mi? SNR’yi 30’a çekip 8 mps de de denedim yine aynı. Hız testinde jilter hep 0. 1 bile çıkmıyor. Testlerde ms 4-8 arası değişiyor.

Altyapı çalışması varsa ondan sebep yapıyor olabilir.

Merhaba @fb1907, öncelikle karşılaşmış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Sizin bölgenizde yaşanılan bir genel arıza durumu söz konusu sanırım. Bu yüzden OİM’den bize kayıt açamıyorsunuz :frowning:

Bu ve buna benzer genel arıza durumlarında sistem kayıt açmaya izin vermiyor. Siz de ne yazık ki bölgenizde yaşanılan arıza durumu nedeniyle bu sorunları yaşıyorsunuz. Biraz bekleyin lütfen. Arıza durumu bittikten sonra hattınızın stabilitesine tekrar ulaşacaksınızdır.

Eğer sorun devam ederse bana özel mesaj üzerinden ulaşın. Ben sizin için elimden geleni yaparak destek vermeye çalışabilirim.

1 Beğeni