Sürekli başa sarmaktan sıkıldım!

Her gün sabit bir şekilde 22:50 ile 23:25 arasında sürekli ping yükselmesinden dolayı giren drop sonucu oyundan düşüyorum. Daha dün ekipler gerekli kontrolleri yaptı ve altyapıda ya da modemde sorun olmadığını bildirdi bana. Fakat bugün gelinen noktada yine bu sorun devam ediyor demek ki TurkNet sistemlerinde bir şey yolunda gitmiyor. Lütfen artık şu olayı çözün gerçekten bir insan ne kadar sinirlenebilirse o kadar sinirliyim. Etkinlik sırasında oyundan düşüyorum. Google’a ping atarken bile bağlantı kopuyor düşünün. Sabit 11-12 olan pinge bile razıyken ben şuan pingim tutarsız ve 20den aşağı düşmüyor. Gerçekten lütfen artık biri yardımcı olsun.




https://www.nperf.com/r/3487071545769715-NClzImJX

Lütfen gerçekten artık çözün şu sorunu.

2 Beğeni

Selamlar @SineQ, kaydınız network birimi tarafından inceleniyor. Ben de tüm geri bildirimlerinizi toplayarak ekiplerle iletişime geçtim. Öncelik ve hassasiyet talep ettim. Konuyu takip ediyorum.

1 Beğeni

Alperen gerçekten çok yardımcı oluyorsun koşturuyorsun sana binlerce kez teşekkür ederim ama bugün gelen cevap bu.

İnan ki çok can sıkıcı bir durum kimsenin başına gelmesini istemem ama nasıl sorun yok deniliyor anlamış değilim. Şimdi farklı bir router sipariş verip deneyeceğim bakalım sorun devam edecek mi bakacğım.

Şimdi itiraz edince benden yine aynı testleri istiyorlar. Zaten testleri atmışım sorun devam ediyor. Hatta dün gece yine aynı sorunu yaşadım ve sürekli başa sarıyoruz. Sizden başka tutunacağım dal inan ki kalmadı.

@alperenatici Bir forum da bilgili bir arkadaşım bana yaşadığım sorunun "internet servis sağlayıcı nin yanlış profil tanımlamaları ile de alakalı olmalı ve hatta maalesef kapasite yetersizliği bile olabilir. " dedi.

Ping konusunda pek bir bilgim yok ama şunları söyleyebilirim:

  1. Port değişimi talep edin
  2. kablonuzda dsl/fiber sorun olmadığından emin olun
  3. bilgisayarınızın ethernet adapter sürücüsünün güncel olduğundan emin olun
  4. hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

Sanırsam Çanakkalede oturuyorsunuz. TurkNet’in sitesinde illere göre gecikme süresini gösteren bir harita var. Çanakkale şehrinden Google isteği ortalama 24,12ms çıkıyor. Sizde kontrol edebilirsiniz. (link)

Bu arada TurkNet’den aldığınız cevapların aynılarını ben de alıyorum ve bu duruma benim de canım sıkılmaya başladı. Her internet kopmasında bir önceki yaşadığım sorunla aynı olayları yaşıyorum gelen cevaplarda…

1 Beğeni

@alperenatici Bugün bizzat takip ettim saat 22:40 ile 23:00’te fix kesinti oldu 3 gündür takip ediyorum. Belki bilgi vermek adına faydalı olabilir.

Merhabalar,
1- Bilgim yok ama iyi.
2- FİBER hat 2 gün önce kontroller yapıldı sorun yok.
3- yapıldı, farklı bilgisayarlarda denendi.
4- FTTH olduğu için hat değerleri yok.

Ek olarak, bu sorun yoktu bende son 1.5 aydır olmaya başladı. + 11,12 MS alıyordum oraya baktım. Şuan 20’den aşağı düşmüyor. + Her gün 2 ya da 3 defa kopma yaşıyorum. Ping aşırı dalgalı ve stabil değil.

Tekrar selam, konuyu hakkında buradan mutabık kalalım. Hattınız ile alakalı birkaç işlem yaptım. Ping ve paket kaybı sağlayıcıların direkt olarak müdahale edebildiği bir alan değil maalesef. Yalnızca birkaç etken üzerinden konu ele alınabiliyor. Yaptığım işlem sonrasındaki değerlerinizi, şeffaflık raporunda sunduğumuz değerler ile karşılaştıralım. Rica etsem kablolu olarak sorun yaşadığınız saat aralığında google’a tracert testi yapıp buradan benimle paylaşır mısınız? Direkt olarak ekran görüntüsünü buraya yüklemenizi rica ediyorum.

1 Beğeni

Bugün sabah 10:50 civarında internetim yine gitmiş bu kopma sanırsam sizin müdahaleniz sonucunda oldu. Dediğiniz gibi yapacağım bugün kopma olması durumunda video kaydı alarak bunu gerçekleştireceğim. Teşekkür ederim.

Evet, bu işlemi ben yaptım. Bilgi verirseniz sevinirim.

3 Beğeni

Normal pingim 10-11 di genel olarak dalgalanıyordu ama şuan 25-30 arası olmuş.

Ping sabit ve dalgalanma yok ise eski değerleriniz ile kıyaslamamanız doğru olacaktır. Çünkü bölgede kullanımın ve yoğunluğunuzun artması bu değerleri de eşzamanlı arttırır. Tracert atıp değerleri buradan yollarsanız şeffaflık raporundaki değerler ile kıyaslayabiliriz.

1 Beğeni

Bunu da test edeceğim akşam üzeri Alperen, konuya eklerim detayları. İlgin için teşekkür ederim.

Bu arda bilgilenmek için soruyorum @alperenatici, ping ve paket kaybı gibi durumlar internet hızına bağlı bir şey mi? Yani düşük hız yüksek ping, yüksek hız düşük ping diye bir şey var mı?
Örneğin ben şu an ortalama 60Mbps hız alıyorum ama aldığım ping 5ms (İstanbul/Avrupa).

Hayır bildiğim kadarıyla öyle bir kural yada genelleme yok. Hat ve sunucu kalitesi sonrasında da kullanıcı cihazları etkili oluyor.

Alperen merhaba, Bugün yine test için tüm hazırlıklarımı yaptım ve sonuç yine aynı. Sizin de daha iyi anlayabilmeniz açısından gönderilen paketleri video kaydı alarak kayıt altına aldım. Neden derseniz çünkü 22:50 ile 22:55 saatleri arasında kopma olduğu için ne zaman olacağını tam kestiremediğimden ötürü video almak en iyi sonucu verecek diye düşündüm.

Ping testi yaklaşık 5 dakika sürmektedir ileriye alarak bakabilirsiniz. Bugün zaman olarak 22:54:15 gibi bir zamanda oldu ve ping testinde de 2 tane paket loss verdi gördüğünüz gibi.

Video almaktaki sebebim tamamıyla kendimi ifade edebilmem ve sizin de sorunu görmeniz adınadır. 4:27 dakikada 2 defa olan timed out 'ta oyundan kopuyorum ve düşüyorum. İnternetim de kesiliyor. Sabit her gün aynı saatte olmasınada anlam veremedim.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=-W1wOT4P570

Görsel 1 :
paket kaybı

Görsel 2 :
paket kaybı 1

Görsel 3 Tracert :

(İnternetin gitme esnasında attım testi bu kadar yetişebildi)

Kullandığınız internet sanırım vdsl. CRC logunu kontrol ettiniz mi? Modem ayarlarında SNR ayarları mevcut mu? Mevcutsa bu ayarları değiştirmeyi denediniz mi?

Hayır öyle bir durum yok bildiğim kadarıyla. Zaten benim genel bir problemim yok hızlarla ilgili sadece anlık kopma sorunu yaşıyorum 1.5 aydır ve her gün fix 22:55’te oluyor. Bugün 1-2 ayar yapmış Alperen bakalım test edeceğim o saatte.

Selamlar, hızla doğrudan bir bağlantısı yok. 100 mbps kullanan bir kullanıcı 50-70 ms alırken, 16 mbps kullanan bir kullanıcı 5-15 ms alabilir. Ping değerlerini etkileyen faktörler hızdan bağımsızdır.