Supervectoring 35b neden desteklenmiyor?

Turk.Net vdsl hizmetinde neden supervectoring 35b‘yi desteklemiyor bllen var mı ? OİM’ye yazmadım çünkü dünya bir toz bulutu kısmından başlamak stres olur. Çünkü hala ipv6’da /64 prefix değil de /56 neden tanımlamıyorsunuz kısmından haber bekliyorum günlerdir :joy: Ve saçma şekilde bir destek açıkken yeni destek kaydı açılamıyor :grinning:

Belki @EFG bilgi verir

35b için saha dolapları ile santral veya abone arası kablolama, mesafe iyi performans vermemiş. Anladığım kadarıyla hâlâ çoğu bölgede ki dolaplar fiber bağlantıya sahip değil. Fiber olanlarda da abone ile dolap arası bakır kablolama mesafesi yüksek diye performans kaybına neden olur diye düşünüyorum. Tabi bir de işin Telekom tarafı var :man_shrugging:

2 Beğeni

İyi de bu mantıkla Bulgaristan gibi alt yapısı allaha emanet ülkelerde bu özelliğin olmaması lazım :grinning: Adamlar çatır çatır kullanıyor. Ayrıca bunun fiberle ilgisi yok ki bakır kablolama ile ilgili çıktı bu teknoloji yıllar önce.

Telekom 35 profiline yatırım yapamaktansa fiber e geçiriyor hem uzun ömürlü hem de daha iyi performans veriyor bu konuda telekom yerinde bir karar almış.

3 Beğeni

Liyakat kaybolunca beyin göçü çok oldu. Kadrolar garip garip şeyler doldu. Fiber ile 100mbit zor veriyorlar oysa bununla 300mbitleri görüyor vdsl. Bir biri ile alakasız yatırımlar eğer doğru ise ki sanmıyorum.

100 mbps zor veriyor derken telekom un fiber dolaplarına 1 gbps ten fazla hız gelir bu paketlerinde mevcut ama abonelerin hız ve gecikme stabilitesi bozulmasın diye 100 mbps ile sınırlı tutuyor bakır kablo sisteminden hızı düşürebilecek birçok etken bulunduğu için şuan tercih etmiyor telekom.

35b zaten 35mhz frekansında veri iletimi yapar. Dünya çatır çatır kullanıyor. Fiber yatırım farklı mevcut yapıda bu destek farklı. Yatırım vs bahanesi üreten varsa sadece cahildir. Santrala 300mt olan milyonlarca kullanıcı vardır. 35 yıllık iş hayatımın çoğu Siemens’te yönetici olarak geçti. Eskiden TT altyapısını çatır çatır güncellerdik. Ne olduysa kabus özelleşme ardından başladı. Bir çok başarılı proje durdu, işi bilen kimse kalmadı kadrolarda. Aynı mantıkla ülkede tarım bitti. Neyse…

4 Beğeni

Ülkede bitmeyen satılmayan ne kaldı :slight_smile:

2 Beğeni

Muhtemelen bitti her şey :disappointed:

1 Beğeni

Mesela g-vector olduğu halde açıp vermiyorlar. Neredeyse 2015 sonrası her santral, router vs destekliyor. Şimdi OİM yazsam muhtemelen “bağlantıda sıkıntı mı var” diye dönerler. Sonra tırmala dur. Daha ipv6’da ki /64 prefixe dönecekler. Çok önü kesildi teknolojinin çok maalesef

35b daha uzak mesafelerde daha yüksek hız sunuyor hocam

230 metre mesafeden 250 down 50 up alıyorum 35b ile. Türkiye’de 51 metre mesafeden 80 zor alıyordum 17a ile.

1 Beğeni

Turk Telekom en düzgün iş yapan kurum du. Ama du…. İçine ettikleri için bundan 15-20 yıl önce zırt pırt değişiyor diye hayıflandığımız kablolar öylece kaldı.

Ben 68’liyim arada yazıyorum eskileri ancak eski kalite ne altyapıda, ne cihazlarda ne de yönetici dedikleri kişilerde yok. Tek başlarına karar bile alamıyorlar.

1 Beğeni

2020’den sonra koyulan saha dolaplarının yeni olmasını beklersiniz değil mi? Evet yeniler ama içleri değil dış kutuları yeni sadece. Çoğunlunun içindeki dslamlar ikinci el.

Bilin bakalım nereden geldi bunlar?

Bingo avrupada 35b’ye g.fast’a geçen yerlerden çıkan ikinci el dslamlar çoğu.

Geçici olarak böyle yaptılar ondan sonra kafalarına göre bir planlamayla belirli yerleri gerçek fibere geçirip güya her yere fiber götürdük diyorlar.

Eğer ki vdsl fiberse, eskiden uzak santrallerden verilen adsl neydi? O santrallerdeki cihazlarda fiber yok muydu yani? Aralarında ne fark var? Yakına gelince fiber oluyor da uzakta olunca mı fiber olmuyor?

İşte böyle tezatlıklarla günü kurtarıyorlar. Halkımızın bilgisizliği, siyasilerin ilgisizliği yüzünden bu günleri yaşıyoruz.

Yıl sonuna doğru ben şahsen ulaştırma bakalığına cimer üstünden hani 2023’de her eve 100 mbps gelecekti şu hızı alıyorum hemde büyükşehirde diyip cimerden yazacağım bunu halkımızın çoğunluğu yaparsa seçim arefesinde infial yaratır.

2 Beğeni

Aslında hazır 1 Mayıs geliyorken yürüyüş yapılsa Telekom müdürlüğüne doğru :smiley: Forumda yazsak sadece 100 kişi çıkar belki herkes çevresine yaysa 200, sosyal medyadan büyük sayfalarda paylaşılsa belki binlerce kişi gelir. Kesinlikle medyaya çıkar böyle bir kalabalık. Konusu da altyapı çalışmaların hızlanması, fiber altyapıdaki saçma 100 mbps hız sınırı ve yüksek fiyatlar olur.

Santrallar gvector ve 17a hizmeti üzerini destekliyor ise bile bilerek vermiyorlardır. Amaç sana örnek TurkNetteki gibi alabildiğini verelim değil. Nasıl uploadı senden kısıyorsa altyapı sahibi yine orda da farklı emelleri ile hizmet ediyor. Kalkıpta bize neden olmadığını dosdoğru ileteceklerinide beklememek gerekir. Örnek uploadın bir açıklaması yok direkt satış stratejisi. Nerden en iyi ihtimalle daha az masraf ile kurtarırız gibi düşünceler hakim olabilir. 17a profili adsl ile en iyi uyumluluğa sahip sanırım kalkıp adslin olduğu hatta 35b nin sinyalinide katarsalar altyapı yatırımı gerekecek ve zamanında yapmamışlar şimdi de yapmazlar net. Olursa fiber gelir o da birileri devlet vs itekliyor da oluyor diye düşünüyorum yoksa ttnin fiberi bile herkese en kısa sürede sunayım gibi bir emeli olduğunu sanmıyorum. Yakında fiber için farklı şirketler devreye girerse kısa zamanda ülkeye döşenir. Artık operatöre kalmaması gerekir bu kablolama işlerinin

1 Mayıs mı yürüyüş mü? :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

İstenmeyen kişi olursunuz. En güzeli kamuoyu yaratıp toplu elektronik şikayet yapmak, Yoksa benim aklımda da toplu olarak telekom müdürlükleri önünde modem yakma fikri vardı ama istenmeyen kişi oluruz arayada marjinal gruplar sızar amacından çıkar mesele.

Change org kampanyasına imza atanlar bile vatan haini ilan ediliyor size kesinlikle katılıyorum.