Süperonline Fiber'e Geçeyim Mi?

Merhaba superonline binamıza ftth fiber çekti. Şuan ADSL 16 mbps kullanıyorum. Daha önce turkcell hiç kullanmadım. Sizce geçeyim mi?

1 Beğeni

Buradan sorgulayıp ss atabilir misiniz ?
TT ile Superonline ortak çalışma yaptıysa TurkNet’te fiber internet verebilir.
Fiber her zaman daha iyidir.

1 Beğeni

SOL genellikle yeni gelen aboneleri 24 aylığına kitlemek için kampanyalar yaratıyor. Benim de hat problemlerim devam ederken 200Mbps’lik pakete geçmeyi düşünüyordum ama SOL’den biraz uzağım. Ancak yerinizde olsam ADSL’den bir an önce kurtularak fibere geçerdim. Hız ve performans çok fark edecektir.

3 Beğeni

Buyrun:

Size TurkNet en fazla VDSL verebilir.
Maalesef Superonline ile anlaşması yok.
Bence fibere Superonline 200 mbpsye geçmek mantıklı ama 100 mbpsye geçmek mantıklı değil. TurkNet’te VDSL hızlarda size bu hızları verebilir ama fiber her zaman daha iyidir.
Tercih sizin.
Keşke TurkNet’in Superonline altyapısıyla anlaşması olsa.

1 Beğeni

Keşke olsa TurkNet anlaşması. Şuanlık 200 mbps düşünüyorum. 150 TL fiyatı var.

1 Beğeni

200 mbps verebiliyorsa superonline 150 TL’ye mantıklı gözüküyor. Dediğim gibi keşke TurkNet’in de anlaşması olsa.

1 Beğeni

Millenicom ile var belki bir gün gelir.

1 Beğeni

Evet onlarla anlaşması var ama biraz pahalı geliyor paketleri bana.

1 Beğeni

Evet bencede pahalı.

1 Beğeni

Taahhüt takıntınız yoksa SOL 200Mbps varsa TurkNet 75Mbps’lik paket önerisinde bulunabilirim. Ancak artık taahhütlü paketler bir tık daha cazip geliyor bana. Dolar kurundaki hızlı artış ile bu tip hizmetler doğrudan alakalı olduğu için taahhütsüz hizmetlerde fiyat değişimleri görmek daha olası. Misalen Temmuz 2022 zammı sonrası TurkNet kaç liradan devam eder burası şimdiden bir muamma. Ama taahhütlü 200Mbps’e 150-160 vermek 2 yıl için oldukça avantajlı. 2022 de doların düşeceğine inanan varsa orası ayrı tabi :smiley:

2 Beğeni

Bu arada Vodafone hangi altyapıyı kullanıyor fiberde biliyor musunuz? Fiyatları baya iyi.

1 Beğeni

En son Superonline ile anlaşması vardı ama şuan var mı bilmiyorum ?

1 Beğeni

VodafoneNet, KabloNet, TT ve SOL de dahil olmak üzere sanırım tüm yaygın altyapılarda hizmet verebiliyor. Kampanyalar ve ağları geniş de olsa müşteri hizmetleri ve ping performansı zayıf diye duyumlar var. Normal ev kullanıcısı için çok fark edeceğini sanmıyorum. Ha bu arada donanımhaber de bir arkadaş vardı ilk 3 ay bedava red bilmem ne paketi falan filan ile VodafoneNet için baya yardımcı olan. Araştırın derim.

Edit: işte bahsettiğim konu burada. Ancak benim kişiyle herhangi bir bağım ya da referans bağlantım bulunmamaktadır. Sadece gördüm paylaşmak istedim.

2 Beğeni

Kablonetle anlaşması var

2 Beğeni

1.5 Hafta Oldu Sol 200 mbps paketini kullanmaya başlayalı Gayet iyi , Warzone Oynuyorum ping değerleri baya düşük ıptv kullanıyorum önceden maç izlerken film izlerken donmalar olurdu görüntü kalitesi internetten dolayı baya kötüydü şuan görüntü kalitesi harika ve donma felan hiç yok


Screenshot(1)

2 Beğeni

200’lük pakette böyle mi hızlar yav :open_mouth:

751 mbps Olan resim kurulum yapıldıgı sırada test yapmıştım 384 mbps olan resmide bu konuya yazarken test edip attım

Çok ilginç geçmediğime üzüldüm şu an :confused: peki dns hijacking ve bazı protokollerin (wireguard gibi) engellenmesi ya da throttling’e maruz kalması devam ediyor mu?

1 Beğeni

Fiber varken tercihen ben bakır kullanmam. Birde adsl kullanıyorsunuz. Yani bakırla, fiber arasında dağlar kadar fark var.

Superonline bu aralar inanılmaz bir yatırım ile Ordu ya deli gibi tüm mahallelere fiber çekiyor. Ve benim bulunduğum binada da işlemler başladı. Ordu’da türk.net in altyapısı yok. Bakır hatta yaşadığım sorunlar nedeniyle maalesef bende geçiş yapacağım sanırım. @EFG Ordu ya yakın zamanda altyapı getireceğiz der ise beklemeye değer tabiki.

3 Beğeni