Sonunda fiberi getirdik

Ne kadar sürer acaba aktif olması ?

gigafiber mi dediğiniz? Kutu koyuldu mu?

Yok telekoma başvurmuştum site adına fiber alt yapı için sormadım gerçi bize mi geldiniz diye birazdan anlarız burda ek yokmuş yan sokaktan ek çekiyorlar şuan.

Sordum bize gelmişler

Ortalama (DURUMA GÖRE) 6-8 ay içerisin de aktif oluyor ya. Yoğunluğa göre değişebiliyor ama site ise daha hızlı aktivasyon yaparlar diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Bir de ona uğraşıcaz desene 3 buçuk aydır uğraşıyorum ümidim yoktu aslında. 2 binalık site 35 daire var toplamda kimseninde haberi yok tek başıma uğraştım açıkcası.

Yani ama bu sadece benim tahminim diyeyim size belki daha hızlı aksiyon alırlar. Hayırlı olsun size.

1 Beğeni

Valla çağırdılar ne nerden geçecek bakıyoruz 1 haftaya açılır dedi ne kadar doğru bilmiyorum dairelere kadar çekeceklermiş başka ekip gelecekmiş falan.

2 Beğeni

biz 22 hane imza toplayıp dilekçe verdik siz dilekçemi verdiniz

Ben tek başıma twitterdan talep açtım. 3 buçuk aydır sürekli müşteri hizmetleriyle konuşuyorum 2 haftadır da 3 4 kere proje var onay sürecinde deyip sonra proje görünmüyor dedikleri için btk şikayeti açtım. Yoğun talep bildiricez dediler 1 hafta olmadı bugün geldiler. Sabahtan beri bodrumdan kablo geçiriyorlar 2 binaya da kutu kondu bağlantısı kaldı şuan. Merak edenler için güncellerim gelişmeleri.

2 Beğeni

Merak edenler için güncelleme. Cumartesi yer altından binaya kablo çekildi kutu kondu şuan dairelere çekiliyor isteyene daire içene kadar çekecekler. Bir kaç uyumsuz komşu istemiyoruz dedi araya girdim adamlar gidecekti neredeyse, 3 sene daha beklersiniz dediler insanları anlamak zor gerçekten :slight_smile: Haftaya satışa açılır dediler.


“Birkaç uyumsuz komşu” ne cahil insanlar var ya

2 Beğeni

Maalesef öyle ben de aynı durumları yaşadım. Çareyi Sokağa kutu koydurtmak da buldum. VDSL 100 mbps alıyorum.

1 Beğeni

Aynen kardeşim Allahtan başka bir komşu haber etti ben ilgileniyorum diye konuştum hallettim. Adamlar araç yanımızda olsa basar giderdik abi 3 sene daha uğraşırdınız dediler. Evde olmasam 4 aydır uğraşım boşa gidecekti.

1 Beğeni

Allah’ıma şükür 1 saat önce binama siyah fiber kablo çekildi, 1 aya aktif olur diyorlar.

3 Beğeni

benim 2 bucuk ayda aktif oldu

2 Beğeni

Cumartesi den beri buradalar (pazar hariç) pazartesiye satışa çıkar dediler bakalım.

Dostum twitterde kime yazdınız acaba bilgi verebilir misiniz? Ben de fiber istiyorum, saha dolabıyla aramda 300 metre var ve yaklaşık 100 metre ilerimde de fiber altyapı geçen sokak mevcut. Altyapım Türk Telekom. Ne yapmak gerekiyor bilgi verebilir misiniz?

1 Beğeni

Twitterdan Ceo Ümit Önal’ ın en son paylaşımına yorum şeklinde yazın. Destek iletişim isteyip arıyorlar. Buraya kadar her şey normal önemli olan arayan temsilcinin size bu talebi açması ne yazıkki bizim müşterimiz değilsiniz cevabını veriyorlar genelde. Ben talebi açtırdıktan sonra talep artırmak için 3 kişi daha denedi birinde yine ben konuştum bizim müşterimiz değilsiniz deyip geçiyorlar ön başvuru alalım diyorlar vermeyin. 1 kişinin bu talebi açtırabilmesi yeterli bu arada imza toplamaya gerek yok.

2 Beğeni

Bu fibere talep açma olayı ile ilgili çok soru geliyor. Twitter TT ceo Ümit Önal’ın son paylaşımına yorum şeklinde talebinizi yazın ceo yardımcısı Yusuf Kıraç’ı etiketleyin (özel mesaja cevap veriyor bazen). Sizi müşteri hizmetleri arıyor bakır alt yapıda sürekli sorun yaşadığınızı ve bu sorunların çözülmediğini söyleyin. Çevrenizde fiber kullanan bina varsa belirtin. Fibere olan mesafenizi belirtin, tt net logarı santral dolabı vs. Daire sayınız çoksa ve sitedeyseniz bunuda belirtin. Talep açılırsa sürekli peşinde koşmanız lazım yine aynı yöntemle bilgi almak için yazarsınız twitterdan bahsettim adreslere. Bir yol daha var ttnete imza toplayıp dilekçeli başvuru yapmak (ben yapmadım). Özelden çok soru geldiği için konuya açıklık getirmek istedim. Umarım faydalı olur.