Site için GigaFiber Başvurusu hakkında

Herkese Selam,

TurkNet ile tanışıklığım açıkçası cok kısa değil. Başka bir şehirde ailem TurkNet abonesi ve oldukça memnunlar.

Ben ise İstanbul’da bir sitede oturuyorum. Ve bulunduğum site yeni olduğundan FTTH mevcut.
İlk taşındığım dönemde bölgede sadece Superonline fiber hizmeti veriyordu. Ancak düşük hız ve yüksek ücret politikası sebebi ile Millencom’a geçiş yaptım. Ancak hem sosyal medya hemde ailemin yorumları üzerine kendi evimde bu hafta TurkNet’e geçiş yapmayı planlıyorum. Donanım Haber üzerinden dm üzerinden TurkNet ekibi ile görüşünce artık fiber ortak yapıda modemi iade etmeden Churn geçiş yapıldıını öğrenim ve bu beni mutlu etti.

Gelelim asıl soruna :slight_smile: GigaFiber hizmetinin verildiği noktalara baktığımda bölgesel olarak evime çok yüksek uzaklıklar değil. 300 metre mesafede GigaFiber var. Bulunduğum site NEF 22 sitesi. Sitede özel bir yönetim var(Profesyönel Şirket ). Durum böyle olunca nasıl talepte bulunulur hiçbir fikrim yok. Ben belki biraz yaşlı kalsamda sitede nüfus oldukça genç. Bölgede üniversite olmasından kaynaklı oldukça fazla öğrenci nüfusu var. Ama site yönetimi ile bu talep durumu nasıl çözülür sizlerden fikir almak istedim.

Fikirlere açığım umarım yardımcı olabilirsiniz :slight_smile:

Site yönetimine dilekçe verebilirsiniz. Örnek dilekçe için GigaFiber - 1.000 Mbps'ye Kadar Dünya Hızında İnternet — TurkNet sayfasında alt kısımlara doğru site sakiniyim bağlantısı var.

Ayrıca site sakinlerine gigafiber i duyurmak için de bir broşür bağlantısı da mevcut

1 Beğeni

Mevcut gigafiber sayfasında bulunan bilgiler dışında fikir verme şansınız olur ise sevinirim. Malum verdiğiniz link kısmını daha buraya yazmadan gördüm.

Belki forumda bu tarz bir durum ile karşılaşmış kişiler vardır diyerek yazdım. Copy paste cevaplar pek yapıcı olmuyor :slight_smile:

Sorduğunuz sorunun tek bir cevabı var ve bunu verdim.

O zaman şunların cevabını istiyim. gigafiber için site yönetimi tarafından başvuru yapılır iken herhangi bir müşteri garantisi isteniyor mu? Mevcut ftth sistemi kullanılabiliyor mu? Zaten buraya yazma amacım bu tarz bir yönetim yapısı ile altyapı alabilen oldu mu onu öğrenmek istemiştim…

Bildiğim kadarıyla 2 sorunuzun cevabı da hayır. Site yönetimi talebi ilettiğinde TurkNet in ilgili birimleri incelemelerini, planlamalarını yaparlar. Site yönetimi ile yapılacak çalışmalar hakkında iletişime geçerler. Her iki tarafta anlaşabilir ise çalışmalar başlar. Binalara gerekli altyapı çekilir hizmeti kullanmak isteyenler bireysel başvurularını yaparlar. Dairelerine kadar tesisat çekildiğinde hizmetlerini kullanmaya başlarlar.
Adresine gigafiber gelen herhangi iss kullanıcısı eğer önünde büyük bir engel yoksa TurkNet e geçer. Site yönetimi ile anlaşamaz ise zaten yapılabilecek çok bir şey yok.
Site yönetim işini iyi yapan bir firma ise zaten herhangi bir sorun olacağını da sanmıyorum.

1 Beğeni

Eğer Ftth altyapısı kullanılmaz ise imkansız zaten. Malum daireye kadar fiber kablo çekili olduğu için farklı bir kablolama imkanı yok.

TT nin çektiği hazırladığı bir altyapı ise mümkün olmayabilir. Ama binalar yapılırken hazırlanmış ise o tesisat/kablolar kullanılabilir.

Benimde beklentim bu yönde. Birisi tecrübelerini paylaşır ise bizim için çok daha fazla aydınlatıcı olucak. Site Yönetimi ile TurkNet arasında protokol imzalanıyor olması düşündürücü. Müşteri garantisi düşüncesi oluşuyor. Yukarıda böyle bir durum yok deniyor ancak protokolün amacı ne?

@ModeratriX NEF kendi fiber kablo hattını döşemiş dairelere kadar. Özellikle yapım aşamasında bulunan mühendis bir arkadaş ile konuştum. Ve direk fiber döşendiği bilgisini aldım.

1 Beğeni

TurkNet ekibi ise mevcut kablolamanın kullanılamayacağını kendilerinin çekmesi gerektğini söylüyor. Bu konuda teknik destek verebilecek biri var mı forumda ?

1 Beğeni

Bu konuda size @EFG teknik detayları öğrenip bilgi verebilir diye biliyorum. Müsait olduğunda size dönüş yapacaklardır.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Bekliyoum

1 Beğeni

Sitenin Teknik müdürü ile telefon yolu ile görüştüğümde çok ilgilenmediği için biraz önce ofisine gittim. İnternet altyapı sistemi ile ilgisi çok olmadığından başta biraz zor anlaştık ancak durumu anlattım.

Kendisi madem böyle bir oluşum var TurkNet gelip neden bizimle iletişime geçmeli dedi :smile:. Durumu anlattım yeni bir altyapı oluşturulduğunu söyledim. Bina Nef ekibi tarafından yapılır iken superonline ve Turktelekom kendi dolaplarını (Kendisinin deyimi ile santrallerini kurduğunu belirtti). Ancak bu noktandan sonra olan kablolama Nef tarafından yapılmış ve daireye kadar fiber kısacası FTTH olmuş.

Uzun konuşma sonrası kendisi TurkNet fiber çağrı merkezini aradı. Çağrı merkezinde konuşan arkadaş herhangi bir ücret alınmadığını sadece talep oluşturulması için böyle bir başvuruya gerek olduğunu söyledi.

Altyapı bize çok uzakta olsa bu kadar uğraşmam ancak 300 metre ileride bulunan binada gigafiber hizmeti olduğu için şansımı denemek istedim. Buraya yazma sebebim bu tarz bir durum ile karşılaşacak arkadaşlara bilgi olması.

Kısacası site tarafından TurkNet’e başvuru yapıldı umarım güzel haberler gelir. gigafiber hizmeti ile aramadaki mesafenin görüntüsünü de ekliyorum.

Umarım gelirler ve tüm site gigafiber ile internetin keyfini sürer. Ama kuş uçuşu mesafeden değil biraz gezebilir, ayrıca arada bir de D-100 karayolu var. Bol şanslar.

1 Beğeni

Umarım. Tabiki D-100 için geçiş noktası neresi onu bile bilmiyoruz. Sadece altyapının yakında olması işin kolay olmasını sağlıyıcak.

1 Beğeni

Bende bahcesehirde 435 konutluk bir sitedeyim internet uzerinden talepte bulunduk site yonetimide konuya sicak bakiyor ama donus olmadi :frowning:

Haber bekliyoruz. Ne kadar sürede geri dönüş olur hiçbir fikrim yok

Malesef hala bir geri dönüş yok site yönetimine

Siteler için GigaFiber taleplerinizin değerlendirilmesi ve planlanması biraz uzun sürebiliyor. Başvuru yapıp talebinizi bize ilettiyseniz mutlaka size geri dönüş yaparak bilgi veririz.

1 Beğeni

benim neredeyse 2 ay oldu. web sitesindeki formuda doldurduk destek kaydı olarakta yazdık BTK üzerindende yazdık ama nafile benim şahsi görüşüm form hikaye geri dönüş yapmıyorlar kesinlikle muhtemelen sadece gelen talep datasını toplayıp ilerde belki planlamayı ona göre yapacaklar.