Sık sık internet kopması

Arkadaşlar merhaba, internetim günde en az 1 kere kopuyor. Bu olay beni çok sinir ediyor. Özellikle Geforce Now da sıradayken internet kesilirse sıra gidiyor ve tekrar girdiğinizde en sonra atıyor. Şu son bir saatte 2 kere internetim gitti. ortalama Snr Margin değerim 13-17db arasında. Ancak az önce 4db ye kadar düştüğünü gördüm. İnternet kesildiği için sıram da gitti sonra tekrar sıraya girdim tekrar gitti. Daha önce çok güzeldi geçen ay tam 6 gün internetim kesilmemişti sonra kesilmişti tekrar dan ama ben böyle internet kullanmak istiyorum. Gamer olduğumdan bu kesintiler beni çok etkiliyor. Normalde Max rate 152.000 ken şu an 108.000 e kadar düşmüş durumda. Ve bu değerler sadece 30dk lık değerler. CRC yi artık size bırakıyorum. :slight_smile:

Merhaba, Bölgenizde ki Saha dolabı/Santral’de çalışma olabilir, anlık veya bir kereliğine mahsus böyle düşmeler yaşadıysanız şuanlık SNR 10dB sabitleyin, en azından günü kurtarsın, sonra tekrar bakalım.
Galiba, iç hattınız da sorun yoktu diye biliyorum.
önceki postlar da belirttiğim “Stable” ayarları da bir uygulayın.

1 Beğeni

Şu an saha dolabına bakıyorum evimin önünde zaten ancak bir çalışma yok. Durduk yere oluyor. Dediğiniz gibi yaptım tekrardan. Max rate 152.000 den 100.000’e düşmüş durumda.
Yarın güncellerim burayı.

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, Turknetten mesaj geldi sistemde yaptıkları güncellemeyle snr margin değerimi 10db nin üstüne çıkarabilmişler. Ancak benim iki gün önceye kadar 16-17db lerde geziyordu. Max Rate hala 112.000kbps lerde normalde 152.000 civarındaydı. Somut bir arıza olmadığından TT arıza iş emri veremiyorlarmış. Bende tekrardan ayrıntılı anlattım TT ye arıza iş emri verildi. Onu bekliyorum şimdi.
Güncel hat değerlerim. 3 saat 17dk.


@TworA

Hattın iyi. Siz, 16-17dB’de aldığınız halde max kapasite 152mb ama 10dB aldığınız için 111mb’e düşmüş. Zaten, VDSL ve FİBER genel olarak 100/102mb kullanırsınız. Dezavantajı 16dB’de DSLAM kilidi kalktığı zaman rahat bir şekil de 100mb kullanabilirsiniz fakat, şuan ki değer de hattınız 8dB altında sorun yaşıyorsa evet, şuan ki SNR değeriniz yetersiz.

1 Beğeni

Abi sorunu çözemediler hala. Yani TT müşteri kaynaklı iç tesisat arıza diyip duruyorlar. şu an snr margini 10db ye kitlemişler gibi üstüne çıkmıyor diyebilirim. CRC ler Allah a emanet gidiyor. dün 1 dk da 45k CRC aldım yani. max rate durduk yere 50mbps birden düştü. Tamam daha önce dalgalanıyordu sabahları 150mbps iken akşamları 130mbps ye düşüyordu sabah yine düzeliyordu. Şimdi sabah akşam 106mbps arasında hatta akşamları snr 7 ye kadar düşüyor. Yani TurkNet 'e tekrardan ayrıntılı bir şekilde yazdım. Sizin önerileriniz neler buradan bir çalışan arkadaş vardı sanırım. Yardımcı olma ihtimalleri var mı? Tekrar dan hat değerlerimi atayım isterseniz. Bu arada modemi reset atıp tekrar kurulum yaptım ancak bir şey değişmedi.

alperenatici’e çalışanlardan, isterseniz bir sorun ve SS değerelriniz paylaşın. Benim önerebileceğim söylemler kısıtlı, en iyisini arka plan da Temsilciler ile görüşmeniz daha iyi olacaktır. Modem de her hangi bir değişiklik olduğu zaman Temsilciye de vaktiyle bildirin. Yaşadığınız sorun normal değil arada aşırı oynamalar söz konusu, hatsal bir durum var.


Bu kitleme olayını, DSLAM veya modemin yazılımı ile ilgili olabilir ama DSLAM iddamı kuvvetli diye düşünüyorum. Arıza kaydı açılmadan önce SNR ayarını değiştirdiğiniz halde mevcut hızınız oynadı mı?

1 Beğeni

SNR yi TurkNet kendisi yaptı. Çünkü internetim koptuğunda snr margin 5db ye kadar gerilemişti. Onların sistemde yaptığı güncelleme ile 10db nin üstüne çıkarabilmişler. Hatta fotosunu koyayım buraya.
Yazı

Şimdi yapıyorum teşekkürler.

1 Beğeni

Şu anda internetim çok çok daha kötüleşti. saat 22.20 de internetim gitti ve gelmiyor bir türlü. Sürekli olarak dsl stabil oluyor internet geliyor sonra tekrar gidiyor. 10-15 saniye internet oluyor gidiyor tekrardan. Max rate 93mbps ye kadar gerileri. SNR margin değerim 8db lerde. saniyede 10.000 CRC geliyor. az önce 3dk da bir buçuk milyon CRC vardı. Modem e iki kere reset attım ancak sonuç değişmedi.

Çok kötü bir durum. Umarım, bir işlem yapılıyor olsun, değerlerin cidden çok düştü. Temsilciye “gerekli çalışmaların yürütülmesini mümkünse ortak çalışma yapılmasını ve yine bir çözüm olmadığı takdir de portumun değiştirilmesini talep ediyorum.” diye belirtin ve hat değerlerinizi, önce ve sonra olmak üzere Temsilciyle de paylaşın.
Sorununuz portsal bir durum, böyle öngörüyorum. 150-100 mb kapasiteler de genel de bu zayıflamayı (5.5-12.4 dB) vermezler sizin zayıflama durumunuz da anormal, Interleaved derinliği de fazla. Yanılmıyorsam saha dolabı mesafesi 50/100metreydi, böyleyse zayıflama değeri de mesafenize göre normal değil.

1 Beğeni

Şu anda TurkNet temsilcisi olan her foruma yazıyorum destek kaydıma da yazıyorum. Zaten şu anda internetim yok. İp alamıyorum ve durum offline olarak gözüküyor. Telefonumun internetini kullanıyorum. Evet saha dolabı evimin önünde ama 168mt. yazıyor internette. TT çalışan arkadaşa da yazım yarın seni başka port a alalım dedi. Onu bekleyeceğiz artık. Yani internetten oyun oynarken internet gitti ve sonuç. Yani birde destek kaydında TT vereceği cevap için 2 gün bekledik bir de diyorlar ki müşteri kaynaklı arıza. Yani ne diyeceğimi bilemiyorum. çok sinirlendiriyorlar insanı. Sinir hastası yaptılar

Upstream zayıflamasın da biraz daha fazla, 168 metre mesafeye göre. Geçeceğiniz port, Fast path’e olsun, Yayın ve ping için idealdir.

1 Beğeni

Bunu arkadaşa söyledim şimdi. Peki onlar nereden bilecekler fast path mi interleaved mi olduğunu.

DSLAM/SANTRAL den öğrenilebilir diye düşünüyorum. Saha şefleri biliyordur.
@Ugur.Aydogan var mıdır, ince ayarı?

1 Beğeni

Download interleaved, upload fastpath :smiley:
İlk defa görüyorum, ilginç…

1 Beğeni

Valla ne yaptıklarını bilsek bu durumda olmazdık ya.

Benimde hız problemim var, 30 MBPSden şu an 10 MBPS ve hiç stabil değil hat. Port değişim şart, onu bekliyorum ama işim zor gibi görünüyor. Online oyun bile oynatmıyor, ping 10 MS’den 500’e kadar çıkıyor sürekli :frowning:

Umarım en kısa sürede sorununuz çözülür hocam.

1 Beğeni

Umarım sizin de düzelir. Kanser olmamak elde değil.

Benim de aynı şekilde çözüm bulamadım 6 aydır.

Abi şu anda hızım 16Mbps ye düşmüş durumda (Normalde 74). 18 saatte 7 milyon 183 bin CRC yemişim. SNR margin 9db de sürekli artıp azalıyor. CRC de artıyor sürekli olarak. Ping im normalde 12-13 arasıdır. Şu anda 17-18 e çıkmış. Ne olduğunu anlamış değilim.